۰
علمای دینی در بلخ:

بدترین خشونت را رسانه ها بر ضد زنان مرتکب می شوند

دوشنبه ۲۵ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۴
بدترین خشونت را رسانه ها بر ضد زنان مرتکب می شوند


در نشستی که با حضور علمای دینی، فعالان مدنی و گروهی از بانوان تدویر یافته بود؛ در مورد راه های کاهش خشونت جنسی برضد بانوان بحث های کارشناسانه صورت گرفت.
در این نشست قرار شد برای کاهش این پدیده دوامدار در جامعه از سوی علمای دینی همکاری صورت بگیرد.
حمیرا کهزاد مسوول "مرکز رشد استعداد های بانوان زنان افغان" هدف از برگزاری این نشست را چگونگی دست یابی به یک راهکار موثر و کارآمد برای کاهش خشونت جنسی در برابر بانوان عنوان نموده و می افزاید: از آنجایی که افغانستان یک کشور اسلامی و در عین حال سنتی است؛ در این نشست ما می خواهیم به کمک علمای دینی یک راهکار موثر را پیدا نماییم تا از این طریق بتوانیم میزان تجاوزات جنسی و خشونت های ناشی از این پدیده را در جامعه کاهش داده و یا از بین ببریم.
به گفته خانم کهزاد؛ در این نشست علمای دینی از ۹ ولایت شمال و شمالشرق دعوت شده و از آنان می خواهیم تا از طریق منابر و مساجد صدای زنان را بگوش مردم رسانیده و برای محو هرگونه خشونت بر علیه این قشر آسیب پذیر جامعه تلاش نمایند.
در همین حال مولوی حمیدالله عنایت مدیر مساجد ریاست حج و اوقاف ولایت بلخ می گوید که بدترین خشونت ها را رسانه های تصویری در برابر زنان مرتکب می شوند؛ زیرا هرگاه زنی مورد تجاوز قرار می گیرد، تصویر قربانی را از طریق رسانه های شان پخش می کنند. به گفته وی؛ بجای پخش تصاویر قربانیان تجاوز، باید تصاویر افراد تجاوزگر که از نطفه شیطان به عمل آمده اند، از طریق این رسانه ها به مردم نشان داده شود.
مدیر مساجد ولایت بلخ اضافه کرد که آنها در حدود ۹۰ مسجد را در این ولایت زیر پوشش دارند که هر هفته موضوع خطبه های جمعه را برای آنان گوشزد نموده و از آنها می خواهند که در مورد همان موضوع با مردم صحبت نمایند؛ در حالی که بیش از ۲۵۰۰ مسجد در این ولایت وجود دارد؛ از همین رو تلاش های ما در این مورد زیاد کار ساز نیست.
نسیمه آرزو رییس امور زنان ولایت سرپل می گوید که وضعیت زنان بطور کلی در این ولایت نسبت به سالهای گذشته بهبود یافته و بانوان در تمامی عرصه ها مانند ادارات دولتی و خصوصی، دانشگاه ها و مراکز آموزشی و سایر عرصه حضور دارند و زمینه فعالیت برای شان آماده است؛ اما در بعضی از مناطق که زیر کنترل مخالفان مسلح دولت قرار دارد؛ ما شاهد برخی از خشونت ها از جمله دادگاههای صحرایی نیز بوده ایم.
به گفته خانم آرزو از ابتدای سال جاری تا کنون ۶۹ قضیه خشونت در این اداره به ثبت رسیده است، در حالیکه این امار در سال گذشته به ۱۰۴ مورد رسیده بود.
در جریان این نشست؛ هنگامی که آقای داکتر نجیب الله پیکان یکی از فعالان مدنی بلخ می خواست در مورد راه های کاهش خشونت علیه بانوان صحبت کند؛ از طرف علمای دینی برایش فرصت صحبت داده نشد و او را به زور از جایگاه سخنرانی به زیر کشیدند.
سیدهدایت الله هاشمی- بلخ

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین