۰
مولوی رحمانی:

گروگان‌های زابل، به هدف دامن زدن به اختلافات قومی سربریده شده اند

دوشنبه ۱۸ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۸
گروگان‌های زابل، به هدف دامن زدن به اختلافات قومی سربریده شده اند


شماری از نمایندگان مجلس می گویند که گروگانهای زابل به هدف دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی از سوی افراد داعش سربریده شده اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ اعضای مجلس تاکید دارند که داعش یک پدیده خطرناک است و هدف از تمویل این گروه توسط منابع خارجی، ایجاد ترس و وحشت در بین مردم و دامن زدن به اختلافات قومی است.
دو روز پیش؛ گروه داعش ۴ مرد و ۳ زنی را که از مسیر راه جاغوری از سه ماه پیش به گروگان گرفته بودند، سر بریده اند.
این اقدام واکنش تند اعضای مجلس را بر انگیخته است.
مولوی عبدالرحمان رحمانی عضو مجلس به خبرگزاری جمهور گفت: " داعش یک پدیده خطرناک است و در موارد مختلف از جمله در زابل و ننگرهار جنایت آفریده است؛ این گروه شیعه و سنی نمی شناسد؛ دشمن بشریت است و هدف اش ایجاد رعب و وحشت در بین مردم است".
آقای رحمانی افزود: دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی از شاخصه استثمار است و گروه داعش به همین منظور از سوی خارجی ها تمویل می شود؛ اما باید همه مردم افغانستان در برابر چنین جنایات و اهداف شوم جنایت کاران موضع مشترک داشته باشند.
غلام فاروق مجروح دیگر عضو مجلس نیز به خبرگزاری جمهور گفت: " شنیدن خبر سربریدن ۷ زن و مرد تکان دهنده است؛ این جنایت سابقه ندارد؛ هدف این جنایت کاران بدنام کردن اسلام است. این سر بریدن ها کاملا از سوی خارجی ها مدیریت و توسط غلامان شان اجرا می شود".
آقای مجروح افزود: این اقدام به هدف دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی در افغانستان انجام شده است؛ اما مردم افغانستان به بلوغ سیاسی رسیده اند و این جنایت ها نه تنها سبب اختلافات نمی شود؛ بلکه باعث وحدت بیشتر مردم در مبارزه با دشمنان مشترک خواهد شد.
این گروگانها از سه ماه به این سو به گروگان گرفته شده بودند.
نمایندگان مجلس حکومت را متهم به بی پروایی در قبال سرنوشت شهروندان می کنند.
غلام فاروق مجروح خاطرنشان کرد: حکومت وظیفه دارد تا از مال، جان و ناموس مردم دفاع کند؛ اما متاسفانه دولت در این خصوص ضعیف عمل می کند.
چمن شاه اعتمادی نماینده مردم غزنی نیز در این خصوص گفت: " از سه ماه به این سو گروگانگیری در زابل آغاز شده بود؛ اما حکومت هیچ اقدام عملی و عملیاتی را برای نجات گروگان ها انجام نداده است".
آقای اعتمادی افزود که از دو هفته به این سو، برای تحقق تعهدنامه میان مردم و هیات دولت، با شورای امنیت و ریاست جمهور تماس پیگیر صورت گرفته؛‌ اما هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.
چندی پیش؛ بستگان گروگانها، شماری از باشندگان منطقه ای را که در زابل به گروگان گرفته بودند و ادعا داشتند که افرادشان از منطقه آنان ربوده شده؛ طبق معاملات سنتی افغانستان مردم محل را مسوول می دانستند.
اما هیاتی از سوی دولت با اشتراک چند نماینده مردم غزنی به جاغوری رفت و گروگانهای منطقه "رسنه" (منطقه ای که باشندگان جاغوری از آنجا اختطاف شده بودند) را آزاد کردند و در مقابل به مردم جاغوری اطمینان دادند که برای رهایی گروگانهای آنان اقدامات جدی صورت خواهد گرفت.
عبدالله امینی – مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین