۱

بررسی چالش های ژورنالیزم تحقیقی در افغانستان

چهارشنبه ۱۳ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۰۶
بررسی چالش های ژورنالیزم تحقیقی در افغانستان


کارگاه سه روزه آموزشی زیر عنوان" انکشاف حقوق بشر و حکومت داری خوب در افغانستان" از سوی در شهر مزار شریف با حضور ۲۵ تن از خبرنگاران ولایت های شمال برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ این کارگاه آموزشی که از سوی انستیتوت گزارش دهی جنگ و صلح ( iwpr) برگزار شده بود، قرار است روی موضوعاتی همچون: حقوق بشر، آزادی بیان، دموکراسی و چکونگی تهیه گزارش های تحقیقی پیرامون وضعیت زندگی زنان افغان و راه های دسترسی آنان به حقوق شان بحث صورت بگیرد.
منیر مهربان آموزگار این کارگاه آموزشی و یکی از کارکنان این انستیتوت معتقد است که هر پدیده ای که در یک جامعه بروز و ظهور می کند، نیاز به یک پیش زمینه دارد تا آهسته آهسته زمینه آن در جامعه فراهم شود، از همین رو تاکنون زمینه بسیاری از پدیده ها و دستاورد های اخیر جهانی از جمله دموکراسی، آزادی بیان و به ویژه ژورنالیزم تحقیقی در جامعه ما فراهم نشده است؛ زیرا تا هنوز فرهنگ و اخلاق ژورنالیزم تحقیقی در جامعه ما جانیفتاده است.
به باور آقای مهربان؛ طرح این برنامه ها و برگزاری این نشست ها کم کم زمینه را برای ژورنالیزم تحقیقی فراهم ساخته و جامعه را از لحاظ فرهنگی بسوی نهادینه شدن ارزش های مدنی سوق می دهد.
آقای مهربان گزارشگر تحقیقی را دوست وفادار و طرفدار صادق حکومت دانسته و از همین رو از دولت می خواهد تا به اهمیت و نقش کارهای تحقیقی در کشور توجه نماید.
عبدالحسیب حق بین یکی از ژورنالیستان کشور و مسوول رادیو آمو که در ولایت بدخشان فعالیت دارد؛ زمینه گزارشگری تحقیقی را در شرایط فعلی کشور با مشکلات زیادی مواجه دانسته، اما تاکید می کند: یگانه شیوه ای که می تواند سیستم و نظام حکومت داری فعلی کشور را اصلاح بکند، تهیه گزارشهای تحقیقی و مبارزه با فساد و بی عدالتی در جامعه است.
قرار است در این کارگاه طی روزهای آینده، در مورد وضعیت آشفته بانوان کشور و چگونگی دسترسی آنان به حقوق اساسی شان بحث های کارشناسانه صورت بگیرد.
سیدهدایت الله هاشمی- بلخ

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین