۰
فعالین مدنی:

مسایل سیاسی، بحران حوادث طبیعی در کشور را زیرتاثیر قرار داده است

پنجشنبه ۷ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۳
مسایل سیاسی، بحران حوادث طبیعی در کشور را زیرتاثیر قرار داده است


شماری از فعالین مدنی با انتقاد از عملکرد حکومت در راستای رسیدگی به حوادث طبیعی در کشور می گویند که موضوع رسیدگی به رخداد های طبیعی، نسبت به مسایل سیاسی و امنیتی در حاشیه قرار گرفته است.
افغانستان کشوری محاط به خشکی است که میزان بروز حوادث طبیعی همانند رانش زمین، برف‌کوچ، طوفان، سیل در کنار زمستان‌های سرد و طاقت فرسا و خشکسالی در آن بسیار بالا است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ شماری از فعالان مدنی امروز در کنفرانس خبری از حکومت افغانستان؛ سازمان های بین المللی و شهروندان کشور خواست که به آسیب دیدگان حادثه زمین لرزه اخیر کمک رسانی نمایند.
آنان با انتقاد شدید از حکومت تصریح کردند که دولت تا به حال ظرفیت رسیدگی به حوادث طبیعی را ندارد و قبل از وقوع همچون حوادث تدابیر جدی روی دست گرفته نمی شود.
فعالین مدنی از حکومت خواست که گزارش رسیدگی به آسیب دیدگان حوادث طبیعی را با شهروندان شریک ساخته و اطمینان دهد که برای جلوگیری از تکرار چالش ها و نارسایی ها راه کار مناسب روی دست می گیرد.
آنان تاکید کردند که کمک ها به آسیب دیدگان به شکل درست نمی رسد و بیشتر این کمک ها بدست زورمندان قرار می گیرد که نیازمندان از کمک ها مستفید نمی شود.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که چند روز گذشته بر اثر زمین لرزه قوی تا به حال، ۱۱۵ تن کشته ۵۲۸ تن زخمی شدند.
گزارش ها نشان می دهد که در ۹ ولایت کشور، بیش از ۷۸۳۰ منزل مسکونی، ۱۹ باب مکتب، ۱۷ مسجد و ۲۰ مرکز دولتی تخریب شده است.
فعالین مدنی خواستار رسیدگی هر چه زودتر کمک ها به نیازمندان و آسیب دیدگان شده و تاکید کردند که چند نفر از فعالان جامعه مدنی باید به عضویت کمیته حالات اضطرار راه یابند تا از رسیدن کمک ها به آسیب دیدگان اطمینان کامل بدست آید.
رشته کوه هندوکش، افغانستان را به یکی از مناطق زلزله‌خیز جهان تبدیل کرده و میزان وقوع زلزله در ولایت‌های شمال شرقی افغانستان همانند تخار و بدخشان به دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات این رشته کوه به مراتب بیشتر از سایر نقاط این کشور است.
تحقیقات نشان می دهد که ۲۱ ولایت کشور در مقابل سیلاب و رانش زمین از آسیب پذیر هستند و در ولایات شرقی وشمال شرقی میزان آسیب پذیری در مقابل سیلاب و رانش زمین بیشتر از سایر ولایت ها است.
۱۵ ولایت جنوبی، جنوب غربی و شمالی و همچنین بخش از ولایت های مرکزی کشور در مقابل خشکسالی آسیب پذیر هستند.
زهرا جویا _ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین