۰
نمایندگان مجلس:

حضور امریکایی ها، تاثیری بر بهبود امنیت کشور نخواهد گذاشت

پنجشنبه ۷ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۹
حضور امریکایی ها، تاثیری بر بهبود امنیت کشور نخواهد گذاشت


شماری از نمایندگان مجلس با انتقاد تند از عدم اجرای تعهدات امریکا در تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان، می گویند که ادامه حضور نیروهای امریکایی هیچ تاثیری در بهبود اوضاع امنیتی کشور برجا نخواهد گذاشت.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ این نمایندگان هشدار می دهند که اگر درست مدیریت نشود؛ ادامه حضور نیروهای امریکایی، افغانستان را بیشتر به میدان رقابت قدرت های نظامی جهان تبدیل خواهد کرد.
هفته پیش امریکا اعلام کرد که پس از سال ۲۰۱۵ نیز حدود ۵۵۰۰ نیروی نظامی این کشور به ماموریت خود در افغانستان ادامه خواهند داد.
بریتانیا نیز اعلام کرده است که نیروهای خود را در افغانستان پس از سال ۲۰۱۵ نیز حفظ می کند؛ ۴۵۰ نظامی بریتانیا هم اکنون در کشور حضور دارند.
فرهاد صدیقی عضو مجلس در این خصوص به خبرگزاری جمهور گفت: " از بودن کرده نبودن نیروهای نظامی امریکا و بریتانیا برای افغانستان بهتر است؛ زیرا با وجود آنان هم اوضاع امنیتی بهبود نخواهد یافت".
آقای صدیقی افزود: در صورتی که امریکا و جامعه جهانی به تعهدات شان مطابق توافقنامه های امنیتی، نیروهای امنیتی و قوایی هوایی این نیروها را تجهیز نکند؛ ادامه خضور نظامی شان هیچ تاثیری در نابودی تروریزم در کشور برجا نخواهد گذاشت.
اعضای مجلس نمایندگان بارها امریکا و ناتو را متهم کرده اند که به تعهدات شان در مورد تجهیز قوای هوایی و نیروهای امنیتی افغان عمل نکرده اند.
خلیل احمد شهیدزاده عضو دیگر مجلس به خبرگزاری جمهور گفت: " امریکا و ناتو به تعهدات شان مطابق توافقنامه امنیتی در خصوص تجهیز نیروهای امنیتی افغان عمل نکرده اند؛ تنها با دادن اعاشه نمی شود تهدیدات بالای تروریزم را که هم اکنون در کشور وجود دارد مهار کرد".
شهیدزاده افزود: با تجهیزاتی که هم اکنون نیروهای امنیتی در دست دارند به ساده گی نمی توانند ولسوالی ها و ولایات را حفظ کنند.
اخیرا، رییس جمهور غنی از امریکا و ناتو ناامید شده و از روسیه درخواست تجهیزات نظامی کرده است.
سفیر روسیه در کابل با تایید این خبر اعلام کرده که کشورش حاضر است به نیروهای امنیتی افغانستان تجهیزات نظامی سنگین کمک کند.
در همین حال؛ آقای شهیدزاده می گوید که افغانستان حق دارد از هر کشوری که بخواهد کمک نظامی درخواست کند.
به گفته وی؛ با درخواست تجهیزات نظامی، روحیه نیروهای امنیتی افغان در جنگ علیه تروریزم نیز بالا می رود و اگر این نیروها تجهیز شوند به سادگی می توانند تروریزم را از کشور ریشه کن کنند.
شهیدزاده درخواست تجهیزات نظامی افغانستان از روسیه را به نوعی فشار آوردن به متحدان جهانی عنوان می کند.
به گفته او؛ افغانستان با درخواست تجهیزات از روسیه به امریکا و ناتو گفته است که اگر شما نیروهای ما را تجهیز نمی کنید؛ ما می توانیم از روسیه که حریف قدرتمند نظامی برای امریکا محسوب می شود، تجهیزات بگیریم.
پس از حمله هوایی روسیه به سوریه، معادلات قدرت در جهان به نحویی تغییر کرده است.
به دنبال آن؛ روسیه اعلام کرد که اگر دولت افغانستان بخواهد مراکز تروریستی را در داخل افغانستان هدف قرار می دهد.
این موضوع امریکا را واداشت که نیروهای نظامی خود را در افغانستان حفظ کند.
آگاهان می گویند که اگر افغانستان بتواند از معادلات پیش آمده در جهان و منطقه به درستی استفاده کند؛ منفعت زیادی را کمایی می کند؛ در غیر آن، از این که یک بار دیگر افغانستان به میدان جنگ قدرت های جهانی تبدیل خواهد شد، هشدار می دهند.
عبدالله امینی – مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین