۰
وزیر صحت:

۸۰ درصد از معتادان خیابانی، یکبار تداوی شده اند

دوشنبه ۲۷ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۷
۸۰ درصد از معتادان خیابانی، یکبار تداوی شده اند


وزیر صحت عامه می گوید که حدود ۸۰ درصد معتادان روی جاده های شهر کابل، یک بار تداوی شده اند؛ ولی به علت عدم مراقبت و نبود کار، آنان دوباره به مواد مخدر رو آورده اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛‌ فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه و بازمحمد احمدی معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان در پیوند به تداوی معتادین، کشت و جلوگیری از قاچاق موادمخدر در مجلس نمایندگان استجواب شدند.
فیروزالدین فیروز وزیرصحت عامه افغانستان در مورد ظرفیت تداوی معتادان گفت: " ۱۱۵ مرکز تداوی معتادان در سراسر کشور موجود هستند که ۲۷ مرکز آن در کابل فعال است؛ این مراکز سالانه ظرفیت تداوی ۴۵ هزار معتاد را دارند".
آقای فیروز افزود: ولایات چون، لوگر پکتیکا، سرپل، بادغیس، نورستان و پنجشیر تاهنوز مرکز برای تداوی معتادین ندارند و کار برای فعال سازی مراکز در این ولایت ها جریان دارد.
به گفته وی؛ کار تداوی معتادین به همکاری بیشتر سکتورهای دیگر دولتی نیاز جدی دارد.
وزیر صحت عامه خاطرنشان ساخت:‌ " بیشتر از ۶۰ درصد معتادان تداوی شده در سراسر کشور دوباره معتاد شده اند و هم بیش از ۸۰ درصد معتادان که در روی جاده های کابل زندگی می کنند نیز یک بار تداوی شده اند".
آقای فیروز گفت: " عدم اراده خود معتاد، دسترسی آسان به مواد مخدر، عدم آگاهی، نبود شغل، تنفیذنشدن عدالت از دلایل عمده است که مریضان دوباره به مواد مخدر رو می آورند".
او یاد آور شد: برای جمع آوری معتادان از سطح شهر در کابل، ایجاد یک خوابگاه یا مرکز را که هزینه زیادی هم نداشته باشد؛ پیشنهاد کرده است؛ اما وزارت مالیه به دلیل نبود بودجه نپذیرفته است.
بازمحمد احمدی معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله نیز گفت: در نتیجه تلاش های این اداره، در سال جاری کشت کوکنار حدود ۱۹ درصد کاهش یافته است.
آقای احمدی افزود: " در ۷ ماه گذشته در سال جاری، ۵۵.۶ تن مواد مخدر کشف و ضبط شده، ۱۶۸۲ نفر از قاچاقبران خرد و بزرگ در سرتاسر کشور بازداشت شده اند".
او یادآور شد که در مناطق زیر اداره دولت، ترافیک مواد مخدر کمتر شده است.
به بیان وی؛ هم اکنون قطعات ویژه مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در نبرد قندوز و بغلان مصروف جنگ هستند.
معین وزارت داخله همچنین در مورد انتقال موادمخدر به زندانها گفت: در نظر داریم تا پس از این ماموران آموزش دیده معینیت مبارزه با مواد مخدر برای جلوگیری از انتقال مواد به زندان، موظف شوند.
بر اساس آمار وزارت صحت عامه، حدود ۳ میلیون معتاد در افغانستان وجود دارند که حدود نصف این تعداد مستقیما از انواع مواد مخدر استفاده می کنند و نصف دیگر به شکلی غیرمستقیم از مواد مخدر مصرف می کنند.
آمار ارایه شده؛ حاکی از این است که از ۱.۵ میلیون معتاد در کشور، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد به هیرویین و مواد زرقی معتاد اند.
عبدالله امینی ــ مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین