۰
نمایندگان مجلس:

رابطه کابل ــ مسکو، باید با حساسیت و احتیاط شکل بگیرد

پنجشنبه ۲۳ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۷
رابطه کابل ــ مسکو، باید با حساسیت و احتیاط شکل بگیرد


اعضای مجلس نمایندگان با توجه به وعده کمک های نظامی روسیه به افغانستان می گویند که مسکو مستقیما وارد جنگ افغانستان نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ پس از سفر ژنرال دوستم به مسکو زمزمه هایی وجود دارد که گویا روسیه اعلام آمادگی کرده است تا مراکز تروریستان را در داخل خاک افغانستان آماج حمله قرار دهد.
روسیه و کشورهای آسیای میانه به شدت از گسترش نفوس طالبان در شمال افغانستان نگران اند.
فرهاد عظیمی عضو مجلس نمایندگان به خبرگزاری جمهور گفت: مداخله نظامی روسیه به منظور هدف قرار دادن پایگاه های تروریزم در داخل خاک افغانستان در این زودی ها امکان پذیر نیست.
آقای عظیمی افزود: در حال حاضر، روسیه در شرایطی نیست که مستقیما در افغانستان وارد عملیات نظامی شود.
وی تصریح کرد: " هرگاه حضور امریکا در افغانستان به همین شکل ادامه داشته باشد؛ فکر نمی کنم روسیه مستقیما در مساله افغانستان سهیم شود و زمانی که دولت افغانستان درخواست های عملی را با روسیه مطرح کرده اند، مسکو پایش را به نحوی پس کشیده است".
همچنین، ژنرال دوستم معاول اول ریاست جمهوری افغانستان پس از سفر به مسکو گفت که از روسیه درخواست تجهیزات نظامی کرده و مسکو نیز در این زمینه پاسخ مثبت داده است.
سیدجمال فکوری بهشتی در این خصوص به خبرگزاری جمهور گفت: " اگر همکاری روسیه در عرصه نظامی و دادن تجهیزات به نیروهای امنیتی افغانستان در هماهنگی با ناتو باشد؛ به نفع افغانستان است و می تواند رقابت مثبت ایجاد کند؛ ولی در غیر آن، به ضرر افغانستان خواهد بود".
آقای بهشتی خاطر نشان کرد: اگر کمک های نظامی روسیه به افغانستان در هماهنگی با ناتو نباشد؛ رقابت منفی میان روسیه و ناتو در کشور به میان خواهد آمد.
در همین حال؛ فرهاد عظیمی می گوید که کمک های روسیه به افغانستان هیچ گاه حتا در زمان حکومت استاد ربانی بلاعوض نبوده است.
آقای عظیمی یادآور شد: " کمک روسیه به افغانستان هیچ گاه بلاعوض نبوده؛ بلکه به شکل تجارت دولتی یعنی با هزینه کمتر هلیکوپترها و تجهیزات نظامی را در اختیار افغانستان قرار می دهد".
این نمایندگان تاکید دارند که افغانستان نباید با سیاست افراطی، طرف این و یا آن قدرت را بگیرد؛ بلکه باید از فرصت ها و ایجاد رقابت مثبت میان قدرت ها در راستای تامین امنیت کشور استفاده کند.
نمایندگان مردم افغانستان در شورای ملی، امریکا و ناتو را به عدم صداقت در برخورد با افغانستان متهم کرده اند.
برخی از این اعضا؛ بارها درخواست تجدیدنظر در مورد پیمان امنیتی با امریکا و ناتو شده اند. مطابق این پیمان، امریکا و ناتو مکلف به دادن تجهیزات سنگین نظامی و احیا و تجهیز قوای هوایی افغانستان هستند.
آنان تاکید دارند که دولت افغانستان باید به جای امریکا و ناتو از روسیه و چین درخواست کمک نظامی کنند.
به باور اعضای شورای ملی؛ اگر نیروهای امنیتی افغانستان از سوی امریکا و ناتو با تجهیزات سنگین و قوای هوایی مجهز می شدند؛ ناامنی در کشور گسترش نمی یافت و ولسوالی ها و مناطق دست میان نیروهای امنیتی و طالبان دست به دست نمی شد.
عبدالله امینی ــ مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین