۰

نشست مشترک، در راستای مبارزه با موادمخدر در کابل برگزار شد

سه شنبه ۲۱ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۶
نشست مشترک، در راستای مبارزه با موادمخدر در کابل برگزار شد


نشست مشترک وزرا و مسوولین مبارزه علیه موادمخدر، تحصیلات عالی، حج و اوقاف، امور زنان و صحت عامه در راستای مبارزه علیه موادمخدر زیر نام بسیج ملی علیه موادمخدر در کابل برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ این نشست به منظور هماهنگی و همکاری جوانان به ویژه دانشجویان در دانشگاه پزشکی کابل برگزار شد.
سلامت عظیمی، وزیر مبارزه علیه موادمخدر در این نشست گفت: " امروز موادمخدر من حیث منبع ترویزم بیشترین قربانی بخصوص از قشر جوان کشور ما می گیرد".
وی راه اندازی برنامه بسیج ملی را در راستای مبارزه و محو موادمخدر در کشور موثر خوانده تصریح کرد: " جوانان باید رسالت خود را در راستای مبارزه علیه موادمخدر ایفا کنند؛ در حال حاضر ۱ و نیم میلیون جوان در کشور معتاد به مواد مخدر هستند".
خانم عظیمی گفت: در راستای مبارزه علیه موادمخدر همه وزارت خانه ها در هماهنگی قرار دارد و این چهارمین همایش بزرگ ملی در این راستا می باشد و این روند در ولایات نیز راه اندازی می شود.
در همین حال؛ فریده مومند، وزیر تحصیلات عالی گفت: " مطمین هستم که این اقدام می تواند زمینه هماهنگی و همکاری بیشتر جوانان را در راستای محو کامل مواد مخدر فراهم می کند."
وی افزود که وزارت تحصیلات مسوولیت خود می داند که در این راستا از هیچ گونه سعی و تلاش دریغ نورزد؛ ما در مضامین درسی جدید خود در رشته های معین به اضرار موادمخدر و ضرورت مبارزه علیه آن تاکید می نماییم؛ تا بتواند زمینه های بیشتر را در راستای مبارزه با این پدیده شوم در دانشگاه های کشور فراهم کند.
همچنین ناجیه طارق، معین وزارت صحت عامه، می گوید که مشکل موادمخدر تنها در افغانستان نبوده؛ بلکه این موضوع مشکل جهانی و منطقه ای است.
خانم طارق گفت : " ارقام نشان می دهد که محصول تولید مواد مخدر در افغانستان بیش از ۹۰ درصد می باشد تا زمانی که تولید کنندگان در این زمینه آگاهی پیدا نکنند؛ دست از کشت و تولید موادمخدر بر نمی دارند".
خانم طارق گفت که ۱۱۰ مرکز بهداشتی در سرتاسر کشور فعال است که سالانه ۲۵ هزار نفر معتاد به مواد مخدر، بستر و تداوی می شود.
همچین مرتضی حامد، رییس عمومی علمای دینی وزارت حج و اوقاف، مبارزه علیه موادمخدر را وظیفه دینی مردم خوانده و تاکید کرد که وزارت خانه های ذیصلاح مکلف است که از طریق مساجد، منابر و رسانه ها برنامه های آگاهی دهی را روی دست بگیرند.
در چند سال اخیر، تعداد معتادین در کشور رو به افزایش است که بر اساس آمار که در این خصوص به نشر رسیده؛ سه میلیون نفر در کشور معتاد به موادمخدر می باشند.
زهرا جویا ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین