۰
مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان:

افراطگرایی در مدارس دینی غیررسمی افغانستان آموزش داده می شود

سه شنبه ۳۱ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۳
افراطگرایی در مدارس دینی غیررسمی افغانستان آموزش داده می شود

مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان با انتشار گزارشی از گسترش افراط گرایی در مدارس دینی غیررسمی در کشور ابراز نگرانی کرده است.
عبدالاحد محمدی یکی از نویسندگان این گزارش در این باره گفت که این گزارش بر اساس پژوهشی در ۵۰ مدرسه‌ ای که در نهادهای دولتی ثبت نشده اند؛ واقع در ۱۰ ولایت در جنوب، شرق، شمال و مرکز افغانستان تهیه کرده است.
آقای محمدی بیان داشت که این گزارش در مصاحبه با ۳۰۶ نفر از مدرسان و طلبه های این مدرسه ها تهیه شده است.
وی تصریح نمود: " تا ۱۵ درصد از این مدارس تحت تاثیر گرایش‌های تندروانه قرار دارند و ۸ درصد از کسانی که با آن‌ها مصاحبه شده، باورهای سلفی و وهابی خود را اظهار کرده‌ اند".
او افزود: " رد پای ایده‌های رادیکال در این مدارس پیدا می‌شود. یکی از شاخص‌های ما پیروی از وهابیت و سلفی‌گری بود که در ولایت‌هایی مثل ننگرهار و کنر تعداد قابل توجهی از استادان و دانشجویان مدارس به این باور بودند که فرقه وهابیت و سلفی‌گری انعکاس‌دهنده اسلام واقعی است. این خودش جای نگرانی است."
آقای محمدی خاطر نشان ساخت: " شاخص دیگر ما طرفداری از حملات انتحاری و توجیه مقاوت طالبان علیه دولت بود. ۱۷ درصد از پاسخگویان معتقد بودند که حملات انتحاری تحت شرایط خاصی جایز است. این خودش جای نگرانی است. این‌ها پدیده‌های جدیدی است که در حال گسترش است. اگر دولت نتواند جلو گسترش آن‌ها را بگیرد، در آینده نه چندان دور آن‌ها چالش‌های بزرگی را برای دولت ایجاد کند ـ چه در عرصه امنیتی، چه سیاسی و چه عرصه اجتماعی-فرهنگی."
گزارش حاکی است که بیش از ۶۰ درصد مصاحبه‌ شوندگان گفته‌اند که برای زنان رسیدگی به امور خانه و فرزندان ضروری‌تر از آموزش است؛ ۳۳ درصد آن‌ها معتقدند که زنان اجازه فعالیت سیاسی را نداشته باشند و ۲۵ درصد دیگر برابری افراد بدون توجه به جنسیت، قومیت و مذهب آن‌ها را به وضوح رد کردند.
خبرگزاری جمهور ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین