۰

برنامه حسابدهی و شفافیت، بدون حضور رییسان ادارات بلخ برگزار شد

يکشنبه ۸ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۷
برنامه حسابدهی و شفافیت، بدون حضور رییسان ادارات بلخ برگزار شد

برنامه ایکه زیر نام " حسابدهی و شفافیت ولایتی و نقش مردم در امر مبارزه علیه فساد اداری" در ولایت بلخ برگزار شده بود، بدون حضور رییسان ادارات مربوطه بر گزار گردید.
طبق این برنامه قراربود که رییسان معارف، زراعت، صحت عامه و امور زنان در مورد کار کردهای شش ماهه شان و برنامه های روی دست شان در شش ماه آینده برای مردم و اعضای شورای ولایتی جسادهی نمایند، اما هیچیک از رییسان این اداره ها در جلسه حسابدهی حاضر نشده بودند.
ابراهیم خیر اندیش رییس شورای ولایتی بلخ که در حاشیه این نشست با رسانه ها صحبت می کرد، حسابدهی را یک اصل در اداره های دولتی دانسته و یکی از وظایف شورای ولایتی را نیز برگزاری پرسمان از رییسان و سایر ادارات عنوان نموده و ابراز امید واری کرد که گزارش این اداره ها مورد قبول مردم واقع گردیده و قناعت آنان را فراهم سازد.
آقای خیر اندیش وجود فساد اداری در ارگانهای فوق را تایید نموده و بیان داشت که هرگاه کسی بخواهد به حیث آموزگان در یکی از مکاتب دولتی استخدام شود، باید چندین ماه حقوق خود را به مدیر آن مکتب رشوت بدهند وگرنه هرگز استخدام نخواهند شد.
به گفته وی در ولسوالی های دور افتاده که معلمان اجیر را استخدام می کنند، نیز افراد به خدمت گرفته شده حد اقل یکماه معاش خود را به حیث رشوت می پردازند و در سایر بخشهای این اداره نیز فوق العادده فساد وجود دارد.
رییس شورای ولایتی وجود فساد در ریاست صحت عامه را نیز مورد تایید قرار داده و افزود: در ارگان بیشتر فساد ها از کم کاری و ارجاع بیماران به معاینه خانه ها و بیمارستان های شخصی پزشکان موظف در بیمارستان مرکزی شهر مزار گزارش شده است.
ایشان نوعی دیگر از فساد در این اداره را استخدام افراد بر اساس روابط قومی و حزبی ذکر نموده و اضافه کرد که حسابدهی نیز مطابق خواست مردم انجام نمی شود.
سید نوین سادات مسول برنامه های موسسه انکشاف خدمات اقتصادی و اجتماعی که این برنامه را راه اندازی کرده بود، فساد اداری در افغانستان را یک پدیده ملموس و زجر آور خواند که از شخص رییس جمهور گرفته تا یک شهر وند عادی جامعه وجود آنرا حس نموده و در همگانی بودن آن اجماع دارند.
وی هدف از برگزاری نشست امروز را توسعه حسابدهی و شفافیت در ادارات عنوان نموده تا بتوانند از این طریف حسابدهی و شفافیت را در ادارات دولتی نهادینه ساخته و این مامول از طریق توسعه اگاهی و مشارکت فعال مردم، جامعه مدنی و رسانه ها میسر خواهد بود.
وی ابراز امید واری کرد که اگر حسابدهی و شفافیت در ادرات به یک فرهنگ تبدیل شود، شما شاهد کاهش فساد در آن اداره ها خواهید بود.
آقای سادات در بخش دیگری از گفته هایش به موجودیت فساد در اداره های صحت عامه، امور زنان و معارف ولایت بلخ اشاره نموده و افزود؛ در صحت عامه ما متوجه برخی کم کاری ها و عدم حضور به موقع افراد در نوکریوالی ها و توزیع داروهای تاریخ گذشته در ولسوالی ها شده ایم و در ریاست معارف بیشتر شکایت ها از کیفیت کم برنامه های آموزشی و پایین بودن سطح سواد آموزگاران بوده است.
اما آقای عبدالغفار دشتی مدیر نظارت تعلیمی ریاست معارف وجود هرگونه فساد در این اداره را رد نموده و می افزاید که ریاست معارف بلخ در سال گذشته بیش از ۲۸ هزار دانش آموز آماده اشتراک در امتحان کانکور داشت که از این میان حدود ۱۲-۱۵ هزار تن از آنان به دانشگاه های کشور راه یافته اند.
وی افزود: در سال جاری تاهنوز ما آزمون گزینش و استخدام آموزگاران در این ولایت را برگزار نکرده ایم وبرخی از افراد که جهت استخدام شدن به این اداره مراجعه می کنند، به دلیل اینکه ما هیچ بست خالی نداریم، مارا متهم به فساد می کنند.
آقای دشتی در مورد تعداد مکاتب ساخته شده در ولایت بلخ و اینکه چه تعداد دانش آموزان در هوای آزاد ویا زیر خیمه ها درس می خوانند، بیان داشت که تنها ۲۵% دانش آموزان فاقد مکتب هستند و بقیه ۷۵% آنان در مکاتب معیاری ودارای ساختمان های جدید مشغول فراگیری دانش هستند.
با آنکه رییسان هیچ یک از اداره های یاد شده در این نشست حاضر نشده بودند، اما رییس عبدالخالق یکتن از اعضای شورای ولایتی بلخ این شورا را مقصر قلمداد نموده و اضافه کرد که چون شورای ولایتی به موقع و در زمان مناسب موضوع را با سرپرست ولایت بلخ در میان نگذاشته بود، این ناهماهنگی به وجود آمده است.
قابل یاد آوری است که از آغاز دور سوم کار شورای ولایتی بلخ تنش هایی میان والی بلخ و شورای ولایتی بوجود آمده و رییس شورای ولایتی چند بار ادعا کرده است که والی بلخ چشم دیدن یک هزاره را در راس این ارگان ندارد.
سیدهدایت الله هاشمی- بلخ
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین