۰
نمایندگان:

مجلس باید در مورد پیمان امنیتی با امریکا تجدیدنظر کند

شنبه ۵ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۴
مجلس باید در مورد پیمان امنیتی با امریکا تجدیدنظر کند
برخی نمایندگان می گویند که پیمان امنیتی با امریکا باید از سوی مجلس دوباره مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که این پیمان پاسخگوی نیازهای امنیتی کشور نباشد، لغو شود.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ شماری از نمایندگان می گویند، تبعات پیمان امنیتی با امریکا گسترش ناامنی ها در کشور بوده و ضرورت است تا مجلس در مورد آن تجدید نظر کند.
عبدالطیف پدرام عضو مجلس با اشاره به گسترش ناآرامی ها در کشور گفت: " افزایش ناآرامی ها در کشور از تبعات امضای پیمان امنیتی با امریکا است؛ مجلس یک روز خود را برای بررسی این پیمان اختصاص دهد که بعد از امضای پیمان، چقدر امنیت تامین شده و یا برعکس؛ پیشنهاد می کنم که مجلس در مورد پیمان تجدید نظر بکند".
این عضو مجلس تاکید کرد که اگر تبعات این پیمان چنین باشد؛ این پیمان از سوی نهادهای مربوط باید لغو شود.
آقای پدرام افزود: چندین هزار جنگجویان خارجی در شمال و شمال شرق کشور و به همین تعداد هم در هلمند، زابل و فراه مستقر شده اند و قرار است تا یک تا یک و نیم ماه این تعداد افزایش یابند که نیروهای خارجی به همکاری برخی حلقاتی در داخل حکومت پشت سر این قضیه هستند.
به گفته وی؛ این جنگجویان از عراق، سوریه و کشورهای منطقه وارد افغانستان شده اند.
غلام حسین ناصری دیگر عضو مجلس نیز خاطرنشان کرد:‌ " شورای ملی موضوع و مفاد پیمان امنیتی را به بررسی بگیرد، فرزندان این کشور همه روزه کشته می شوند، ما در برابر ناموس این مردم مسوولیت داریم".
عثمانی فراهی نیز یادآور شد که افغانستان در خطر است و مستقیما از خاک پاکستان مورد تعرض قرار می گیرد.
آقای فراهی افزود: " امریکا صادقانه عمل نکرد؛ مجلس راجع به لغو پیمان امنیتی با امریکا تصمیم بگیرد".
از سویی هم؛ شکریه بارکزی عضو دیگر این مجلس گفت: حداقل کاری که با امضای پیمان امنیتی عاید شد این است که به سربازان آب و نان می رسد.
خانم بارکزی افزود: " به این خاطر از پیمان امنیتی با امریکا حمایت کردم که سرباز ما امروز یونیفورم، غذا و معاش داشته باشد".
او خطاب به سران مجاهدین بیان داشت: " شما چه کردید با اردوی افغانستان، تانک، توپ، طیاره، اسکارت و لونا {نوعی موشک زمین به زمین} را کجا بردید؛ این توهین نیست چشم تان را بر واقعیت ها باز کنید".
عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس در این خصوص گفت: " پس از تایید پیمان امنیتی با امریکا رییس جمهور از مجلس تقدیر کرد؛ اما کجاست مفادات این پیمان عملی شده است؛ به دبیرخانه مجلس وظیفه داده ام که طی مکتوبی از حکومت بخواهد که آیا کمیسیون مشترک که قرار بود برای تطبیق مفاد پیمان تشکل شود، تشکیل شده است یا نه".
آقای ابراهیمی با ذکر اینکه شمال افغانستان به وزیرستان تبدیل شده است، از حکومت خواست که نامزدان وزارت دفاع، دادستانی کل و اعضای شورای دادگاه عالی را هر چه زودتر به مجلس معرفی کند و به غایله ی سرپرستی ولایات هم پایان دهد.
از سویی هم؛ نمایندگان مجلس فرمان شماره ۸ رییس جمهور که در خصوص منع تقرری ها در ادارات دولتی صادر شده را برای فارغین دانشگاه ها مشکل آفرین خواندند.
عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس در این خصوص گفت: " پس از تکمیل شدن کابینه، فرمان شماره ۸ رییس جمهور غیرقانونی است؛ زیرا هر وزیر مطابق قانون صلاحیت تقرری را دارد".
رییس جمهور غنی پس از به قدرت رسیدنش این فرمان را صادر کرد تا سرپرست های وزارت خانه ها از موقف های شان سواستفاده نکنند.
عبدالله امینی – مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


یونس
آمریکاحتی یک هواپیماتاحالابه افغانستان نداده البته درارتش افغانستان بیشترمسئولان جاسوس هستند
پربازدیدترین