رییس کمیسیون حقوق بشر می گوید؛ با وجود آن که وضعیت حقوق بشر پس از سقوط طالبان بهبود قابل ملاحظه ای داشته؛ اما هنوز هم با چالش های جدی روبروست.
خانم سیما سمر رییس این کمیسیون که در کنفرانس " آینده حقوق بشر در افغانستان" در کابل سخن می گفت: دستاوردهای دولت افغانستان در ۱۳ سال گذشته در زمینه ی حقوق بشر را شکننده خواند.
خانم سمر بیان داشت که قتل وحشیانه ی فرخنده، گروگانگیری۳۱ مسافر در زابل، افزایش خشونت علیه زنان نشان دهنده این است که دستاوردهای در این زمینه بسیار شکننده می باشد.
وی نسبت به عدم تامین حقوق زنان، کودکان، افراد دارای معلولیت، بی جاشدگان داخلی و تلفات افراد ملکی در درگیری نیروهای امنیتی و مخالفین را از نگرانی های جدی مسوولین این کمیسیون عنوان نمود و خواهان توجه جدی دولت در این زمینه شد.
رییس کمیسیون حقوق بشر، با استقبال از تلاش ها برای آغاز گفتگوهای صلح خاطرنشان ساخت که باید پروسه ی صلح شفاف بوده و جزییات آن با مردم افغانستان شریک ساخته شود.
در همین حال؛ داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت وحدت ملی با بیان این مطلب که مسایل حقوق بشری از اولویت های کاری اش می باشد به از بین رفتن فرهنگ معافیت در کشور تاکید نمود.
داکتر عبدالله با اشاره به پروسه ی صلح افغانستان اظهار داشت که صلح بدون تامین حقوق مردم تحقق نخواهد یافت.
وی خاطرنشان ساخت که هیچ معامله ای در مورد حقوق مردم در چارچوب پروسه ی صلح صورت نخواهد گرفت و مردم افغانستان به هیچ کسی صلاحیت این گونه معاملات را نخواهد داد.
صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان نیز با اشاره به تعهد حکومت نسبت به مسایل حقوق بشری بیان داشت: " نگاه به مساله ی حقوق بشر یک نگاه سیاسی و غرق آلود نباشد که هر کسی رقیب و مخالف سیاسی خودش را چماق حقوق بشر مورد اتهام و حمله قرار دهد".
این گفته ی آقای ربانی در حالی مطرح می شود که چندی پیش سازمان حقوق بشر، برخی از چهره های سرشناس ملی افغانستان را جنایتکار خوانده بود؛ اما این گزارش با واکنش گسترده مردم افغانستان روبرو شده و مردم آن را مغرضانه و سیاسی خواندند.
مهدی هاشمی ــ کابل