عبدالصبور قادری میگوید که بیش از ۲۰ هزار خانواده در سال اخیر از مناطق مختلف شمال آواره شده اند و فعلا در حومه های شهر مزارشریف زندگی می کنند که با وضعیت ناگوار معیشتی و بی سرپناهی روبرو هستند.
به گزارش
خبرگزاری جمهور؛ این بیجا شدگان که در شهرکقالین بافان در شرق مزار، شهرک همدرد، کارته مولانا، علیآباد، یکه توت و یکه باغ ساکن شده اند، در وضعیت دشواری بسر می برند که نه سرپناهی برای محفوظ ماندن از سرمای زمستان دارند و نه لباس و پوشاک گرم زمستانی و نه سوخت و غذای کافی برای گذران فصل سرما در اختیارشان است.
با وجود وعده های متعدد اداره مهاجرت و بازگشت کنندگان ولایت بلخ مبنی بر توزیع زمین برای این دسته و چند نوبت توزیع مواد غذایی از سوی نهادهای خیریه، تاکنون اقدام مثبت و موثری از سوی دولت برای حل مشکل اساسی این گروه انجام نشده است.
این خانوادهها معتقد هستند کمکهای توزیع شده از سوی اداره مهاجران و برخی دیگر از نهادهای کمک کننده ، برای آنان حکم دوای مسکن را دارد که پس از چند روز اثر آن برطرف می شود؛ ولی مشکلات اساسی آنان را از میان برداشته نمیتواند. زیرا آنان به کار دایمی و زمین نیاز دارند تا از یک طرف برای شان خانه بسازند و از جانب دیگر قادر به تامین معیشت خانوادهای شان باشند.
اما به گفته ی آقای قادری؛ برخی از نهادهای کمک کننده به ویژه کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان در شمال وعده سپردهاند که در فصل زمستان برای خانوادههای بیجا شده و نیازمند در ولایت بلخ کمکهایی را انجام خواهند داد.
نامبرده تصریح کرد: این کمکها شامل مواد اولیه فصل زمستان مانند: ذغال سنگ، بخاری، کمپل، پوشاک کودکانه و بزرگسالان میباشد که با همکاری نهادهای دولتی توزیع آن برای خانوادهها آغاز خواهد شد.
با آنکه در کابینه حکومت وزارتی بنام بازگشت مهاجرین وجود دارد؛ اما به دلیل فساد گسترده اداری در این وزارت تاکنون اقدام موثر و برنامه کارآمدی برای بازگشت این قشر از کشورهای خارجی و همچنان باز گشت بیجاشدگان داخلی به محلات اصلی شان روی دست گرفته نشده؛ میلیون ها شهروند این کشور در ممالک مختلف جهان به صورت بدون تکلیف و آواره به سر می برند.
سیدهدایت الله هاشمی ــ بلخ