۰

۱.۲ میلیون جریب زمین در افغانستان غصب شده است

چهارشنبه ۲۸ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۲
۱.۲ میلیون جریب زمین در افغانستان غصب شده است
کمیته ی مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساداداری از افزایش غصب زمین و وارد شدن ادویه های بی کیفیت در افغانستان به شدت ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مسوولین این کمیته طی یک نشست خبری در کابل اظهار داشتند که تاکنون ۱.۲ میلیون جرین زمین در افغانستان غصب شده است که بیشتر این زمین ها دولتی می باشد.
آنان همچنان تاکید کردند که اکثریت ادویه هایی که وارد افغانستان می شوند؛ بی کیفیت بوده و متاسفانه بیش از ۵۰ درصد از ادویه ها به صورت قاچاقی وارد افغانستان می شود.
یما ترابی عضو کمیته مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساداداری در این نشست خبری بیان داشت که تاکنون ۱.۲ میلیون جریب زمین در افغانستان غصب شده که بیشتر این زمین ها دولتی بوده و غاصبین آنها اکثرا زورمندان می باشند.
آقای ترابی، نبود اراده سیاسی قوی، عدم موجودیت چارچوب معیاری برای پیگیری قضایای مربوط به غصب زمین، موجودیت مشکلات در قوانین و عدم سروی اراضی در افغانستان را از عوامل افزایش غصب زمین در افغانستان عنوان نمود.
به گفته ی وی؛ در ده سال گذشته تنها یک درصد زمین ها در افغانستان سروی شده که این امر نیز زمینه ساز غصب زمین گردیده است.
آقای ترابی با وجود آن که نامی از کسی به حیث غاصب زمین نگرفت، خاطرنشان ساخت که برخی از والی ها، وزار و مقامات بلندرتبه تر از آنان در دولت در غصب زمین ها دست دارند.
در همین حال؛ محمدیاسین عثمانی عضو دیگر این کمیته، قاچاق ادویه به افغانستان را سرسام آور خوانده و گفت که اکثریت ادویه ها در افغانستان بی کیفیت بوده و بیش از ۵۰ درصد ادویه ها به صورت قاچاقی وارد افغانستان می شوند.
آقای عثمانی موجودیت فساداداری، نظارت ضعیف و عدم موجودیت آزمایشگاه های مجهز برای بررسی اودیه ها را از عواملی خواند که زمینه ساز واردات اودیه های بی کیفیت و قاچاق آن به افغانستان شده است.
به گفته ی وی؛ ارزش مجموعی ادویه های وارده به افغانستان نزدیک به ۸۰۰ میلیون دالر بوده که نزدیک ۴۰۰ میلیون دالر آن به صورت قاچاقی وارد می شود و مقدار دیگری که به صورت قانونی وارد می شود؛ به دلیل موجودیت فساداداری بی کیفیت است.
گفتنی است که کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساداداری به هدف مبارزه جدی مبارزه با فساد اداری و تلاش های بیشتر در این راستا ایجاد گردیده است.
تشکیل این کمیته انجام بخشی از تعهدات دولت در نشست های بین المللی لندن و کابل خوانده شده که دولت افغانستان و جامعه بین المللی در راستای مبارزه با فساداداری روی آن توافق کرده است.
کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساداداری متشکل از شش عضو است که سه تن آنان شهروندان خارجی اند که در این عرصه تجارب چندین ساله دارند.
دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) با انتشار اعلامیه ای از آغاز به کار این کمیته استقبال کرده است.
این کمیته وظیفه دارد تا شاخص هایی را برای پیشبرد مبارزه با فساداداری تعیین کند و گزارش های دوره ای را در مورد فعالیت های ملی و بین المللی به رییس جمهور، نمایندگان مجلس و شهروندان افغان ارایه دهد.
مهدی هاشمی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین