۰

تنش سیاسی کابل ــ واشنگتن روی سرباز روسی

شنبه ۳ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۵
تنش سیاسی کابل ــ واشنگتن روی سرباز روسی
مقامات امریکایی در نظر دارند تا یک شهروند روسی را که در افغانستان بازداشت شده و زندانی است، برای محاکمه به امریکا منتقل کند؛ اما این مساله با مخالفت شدید مقامات افغان روبرو شده است.
مقامات امریکایی اعلام کرده اند که این کار بر اساس موافقنامه امنیتی میان کابل- واشنگتن انجام می‌شود و بر اساس این موافقتنامه، امریکا پس از سال ۲۰۱۵ نمی تواند هیج بازداشگاهی در خاک افغانستان داشته باشد و بنا بر این زندانیان غیر افغان را به امریکا منتقل خواهند کرد.
اما مقامات افغان این کار امریکا را خلاف قوانین نافذه افغانستان می خوانند و تاکید می کنند که مقامات امریکا صلاحیت انتقال این شهروند روسی به کشورش برای محاکمه را ندارند.
عبدالشکور دادرس، عضو کمیته بررسی پرونده‌های زندانیان بگرام تاکید می کند که امریکا حق ندارد کسانی را که در افغانستان مرتکب جرم شده اند، برای محاکمه به بیرون از این کشور منتقل کند.
آقای دادرس تاکید می کند: " هرکسی که در افغانستان مرتکب جرمی می‌شود تنها ادارات عدلی و قضایی افغانستان مسوولیت و صلاحیت رسیدگی به پرونده او را دارند."
غلام فاروق بارکزی، رییس زندان بگرام به بی‌بی‌سی گفته است که دولت افغانستان تنها مسوولیت زندانیان افغان را در این بازداشتگاه دارد و زندانیان خارجی در کنترل امریکایی‌ها است.
حال ژنرال ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در این باره می گوید که هنوز نمی‌تواند در این مورد ابراز نظر کند.
گزارش هایی وجود دارد که این شهروند روسی که از چند سال به این سو در زندان بگرام به سر می برد، به ایالت ویرجینیا امریکا انتقال داده شده است.
گفتنی است که این شهروند روسی که اریک حمیدلالن نام دارد، سرباز پیشین ارتش سرخ بوده که با اشغال افغانستان توسط نیروهای شوروی سابق به افغانستان آمد اما در افغانستان ماند و به شوروی سابق بازنگشت.
باید یادآور شد که این سرباز سابق ارتش روسیه در سال ۲۰۰۹ وقتی که با شماری از جنگجویان گروه طالبان به یک پاسگاه مشترک نیروهای افغان و امریکا در ولایت شرقی خوست حمله کرده بود، بازداشت شد واز آن زمان تاکنون در زندان بگرام به سر می برد.
با وجود آن که تنها چند روز از امضای توافقنامه ی امنیتی میان کابل- واشنگتن میگذرد دیده می شود که اختلاف نظر ها بر سر مفاد این موافقت نامه زیاد شده است.
قبل از این آگاهان امور تاکید کرده بودند که امریکا به دلیل دست بالایی در امور داخلی افغانستان دارد با استفاده از این موافقتنامه می تواند به راحتی قانون شکنی ها و تخطی ها خودش را کتمان کند.
گفتنی است که حامد کرزی رییس جمهور پیشین افغانستان تا آخرین روزهای کاری اش با وجود فشارهای زیاد از سوی امریکا حاضر به امضای این توافقنامه نشد؛ اما حکومت جدید افغانستان با وجود مخالفت های زیاد تنها دو روز بعد از روی کار آمدنش این موافقت نامه را امضا کرد.
آقای کرزی در مراسم خداحافظی اش با کارمندان دولتی از رهبران جدید افغانستان خواست تا در امضای توافقنامه ی امنیتی عجله نکنند و از رهبران حکومت وحدت ملی خواسته بود که در روابط شان با امریکا و پاکستان محتاط باشند ــ چرا که به گفته ی وی؛ این دو کشور اهداف مشخصی را در افغانستان دنبال می کنند.
خبرگزاری جمهور ــ کابل




نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین