۰

حضور زنان در بسیاری از عرصه ها نمادین است

پنجشنبه ۱ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۵
حضور زنان در بسیاری از عرصه ها نمادین است
نشست یک روزه ای زیرعنوان "مشارکت زنان در امور سیاسی و برنامه های صلح، پیشرفت ها و چالش ها" از سوی دفتر "یوناما" دفتر نمایندگی سیاسی ملل متحد در افغانستان در شهر مزار شریف برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ در این نشست روی موضوعاتی چون؛ دستآوردهای کلیدی زنان در قسمت مشارکت سیاسی زنان در امور سیاسی و پروسه صلح، محرک های اصلی تغییرات مثبت در قسمت مشارکت سیاسی زنان، سهم گیری زنان در برنامه های رسمی و غیررسمی و تاثیرات آن در جامعه و چالش های عمده فراروی مشارکت آنان در این عرصه ها از سوی اشتراک کنندگان مورد بحث صورت گرفت.
سیدلطف الله "بارز" سخنگوی یوناما در شمال کشور، هدف از برگزاری نشست های این چنینی را بررسی وضعیت سیاسی زنان و میزان مشارکت آنان در پروسه های گوناگون اجتماعی و سیاسی و اقتصادی عنوان نموده و افزود: نتیجه این نشست ها از سوی این دفتر که در ولایت های مختلف کشور برگزار می شود، پس از جمع بندی در دفتر مرکزی این موسسه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و نقاط ضعف و قوت این پروسه و راه های دست یابی به حقوق اساسی زنان جستجو می شود.
آقای بارز ضمن اعتراف به بعضی از کمبودها و مشکلات فرا راه خانم ها، حضور آنان را در تمامی عرصه ها تضمین شده خواند و تاکید کرد که زنان تاهنوز با جایگاه واقعی خود فاصله زیادی دارند.
خانم ملالی روشندل " عثمانی" یکی از فعالان مدنی که در این نشست حضور داشت؛ حضور خانم ها را در پروسه صلح اندک خوانده و خواهان سهم دهی بیشتر آنان در این پروسه گردید.
وی از تمامی خانم های فعال توانمند تقاضا نمود تا خودشان برای رسیدن به جایگاه واقعی شان تلاش نموده و در این راستا دادخواهی نمایند .
وی ضمن انتقاد از عملکرد گذشته شورای عالی صلح افزود: تاکنون این شورا دست آورد ملموسی نداشته و کشتار، انتحارو نا امنی هر روز در جامعه ما در حال گسترش است.
اشتراک کنندگان زن در این نشست تاکید داشتند که جامعه افغان به شدت مردانه است و این یکسو نگری باعث شده که بسیاری از استعدادهای نهفته در وجود زنان اصلا فرصت شکوفایی نیابند.
در این نشست حضور زنان در صف نیروهای امنیتی، عطش شدید آنان در عرصه آموزش و تاثیر مستقیم آن در تامین صلح، حضور زنان در شوراهای انکشافی قریه جات و نقش آنان در میانجیگری های میان خانوادگی و درون قریه ای از شاخص های مثبت محسوب گردید.
اگرچه گفته شد که حضور خانم ها در بعضی از میادین بصورت نمادین است و تاکنون مردان به توانمندی آنان باور چندانی ندارند.
موجودیت نهادهای فعال جامعه مدنی، رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری، وجود دانشگاه های دولتی و خصوصی و حضور چشمگیر خانم ها در آموزش گاه ها از عواملی به حساب می آید که در رشد آگاهی زنان و سهم گیری آنان در پروسه سیاسی کشور نقش برجسته داشته است.

سید هدایت الله هاشمی - بلخ
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین