۰
نیویارک تایمز:

آیا طالبان دوباره در قندهار ظهور می کنند؟!

دوشنبه ۶ اسد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۷
مقامات نظامی افغان گفته اند که حملات ناگهانی طالبان به ولایت جنوبی قندهار ــ روز گذشته ــ یکی از شدیدترین و طولانی ترین درگیری ها در سال های اخیر بوده است.
آیا طالبان دوباره در قندهار ظهور می کنند؟!
مقامات نظامی افغان گفته اند که حملات ناگهانی طالبان به ولایت جنوبی قندهار ــ روز گذشته ــ یکی از شدیدترین و طولانی ترین درگیری ها در سال های اخیر بوده است.
شورشیان مرکز یک ولسوالی در نزدیکی مرز پاکستان را تصرف کردند و از آنجا با نیروهای امنیتی درگیر شدند و منزل فرمانده امنیه قدرتمند قندهار را هدف قرار دادند.
قندهار که یک پایگاه مهم برای قدرت گیری طالبان در سال ۱۹۹۰ بود؛اما پس از سال ۲۰۱۰ که نیروهای امریکایی طالبان را بیرون کردند؛ امنیت بهبود یافت. نیروهای امریکایی هنوز هم یک پایگاه را در فرودگاه قندهار حفظ کرده اند؛ اما نیروهای امنیتی افغان با رهبری ژنرال عبدالرازق، تامین امنیت را به عهده گرفتند. تاکتیک های سرکوب گرانه ژنرال رازق در مقابله با طالبان مورد انتقاد قرار گرفت؛اما با این حال موثر بوده است.
ملا عمر، رهبر طالبان در بیانیه ای که در آستانه عید سعید فطر به نشر رساند، بار دیگر بر عزم خود برای ایجاد امارت اسلامی در افغانستان تاکید کرد.
مقامات گفته اند که روز شنبه تا ۱۰۰ تن از طالبان، جنگجویان خارجی به شمول پاکستانی ها به ولسوالی ریگستان حمله کردند.
دواخان مینه پال، سخنگوی والی قندهار می گوید: درگیری ۱۰ ساعت ادامه داشت و فرمانده این ولسوالی به شمول ۵ سربازش کشته شدند.
ژنرال رازق نیروهای امنیتی را برای دفع حملات طالبان در جنوب و تامین امنیت مرز تنظیم کرده بود؛ زمانی که خبر یک حمله توسط ۶ عامل انتحاری بر خانه اش، در اسپین بولدک را شنید؛ مهاجمان در یک مکتب در نزدیکی خانه وی داخل شده بودند و از آنجا مهمانسرا، جایی که خانواده ژنرال رازق زندگی می کرد را هدف قرار دادند.
ضیا درانی، سخنگوی پولیس می گوید: در این حادثه یک طفل کشته شد و مهاجمان نیز یا خودشان را منفجر کردند و یا توسط پولیس کشته شدند؛ اما به خانواده ژنرال رازق آسیبی نرسید.
همچنین در این حمله یک سرباز کشته و ۳ سرباز دیگر زخمی شدند.
دو روز قبل نیز تقریبا ۲۵۰ طالب در یک حمله غافلگیر کننده بر پاسگاه امنیتی در ولسوالی ژری حمله کردند. نیروهای امنیتی توانستند این حمله را دفع کنند؛ اما حملات کماکان تا روز جمعه ادامه داشت. دواخان مینه پال می گوید: در این حمله ۲۴ شورشی، یک سرباز پولیس و یک سرباز ارتش کشته شدند و ۵ سرباز پولیس نیز زخمی شدند.
یکی از بزرگان ولسوالی ژری گفته است که صبح روز جمعه زمانی که مردم برای نماز به مسجد می رفتند؛ طالبان خودشان را در چند روستان نشان دادند.
حاجی عبدالله خان که از روستای پشمول آمده، اظهار داشت: " مردم با عجله رفتند تا خانه هایشان را تخلیه کنند".
وی افزود: برخی ها به ولسوالی همجوار پنجوایی رفتند و برخی دیگر نیز به شهر قندهار پناهنده شدند.
این متنفذ قومی می گوید: " اگر جنگ ادامه پیدا کند؛ ما می ترسیم که نتوانیم انگورهایمان را برداشت کنیم و این مساله ما را از لحاظ اقتصادی تحت تاثیر قرار می دهد؛ زیرا ما هرچه پول داشتیم در باغ انگور سرمایه گذاری کردیم".
آقای خان خاطر نشان کرد: پس از افزایش نیروهای امریکایی در این ولایت، صلح قسمی بوجود آورده بود و یک و نیم سال بعد با خیزش های مردمی بقایای طالبان نیز دفع شد و پس از آن مردم از دولت و نیروهای دولتی حمایت می کردند. فعالیت های طالبان نیز در حد کوچکی باقی ماند، در حد کاشتن ماین. اما روستاییان می دانستند چطور به روستا باز گردند.
به گفته وی؛ مردم تازه به مناطق شان باز گشته بودند؛ اما ناگهان دوباره طالبان ظاهر شدند، آماده جنگ هستند و این مساله ما را دوباره مهاجر خواهد ساخت و برای ما سخت است که در چنین شرایطی زندگی کنیم.
منبع: نیویورک تایمز
ترجمه: زهرا یوسفی ــ خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین