۰

رهبر طالبان؛ زهر بهر دشمن یا مهره بهر دوست؟

جمعه ۸ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۰۲
پیام ملا هبت الله آخوندزاده، در نگاه اول، بسیار پر ملاطفت و محبت آمیز و ترحم انگیز است. این در حالی است که طالبان و رهبران این گروه تروریستی، همواره به قساوت و سنگدلی و بی رحمی و ظلم و ستمگری شهره بوده اند و این نوع پیام ها از آنها کمتر شنیده شده است.
رهبر طالبان؛ زهر بهر دشمن یا مهره بهر دوست؟


هبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر طالبان، از اعضای این گروه خواسته تا با مسلمانان برخورد "ملایم‌تر" داشته باشند.
ملا هبت‌الله در یک نوار تصویری تبلیغاتی ۳۰ دقیقه‌ای، از اعضای این گروه خواسته شده تا در نبرد با "غیر مسلمانان" جدی‌تر عمل کنند.
این نوار چند روز پس از آن منتشر می‌شود که ۱۰ بمبگذار انتحاری طالبان در حمله‌ای به قول اردوی ۲۰۹ شاهین، دست کم ۱۳۵سرباز ارتش را که تازه از ادای نماز جمعه در مسجد این قول اردو فارغ شده بودند، شهید کردند.
در این نوار تصویری، صحنه‌هایی از تبلیغ و سخنرانی طالبان در میان کودکان دیده می‌شود و این کودکان به سؤال‌های دینی طالبان پاسخ می‌دهند و در برابر آن هدیه دریافت می‌کنند.
صدای منسوب به رهبر طالبان در دقایق پایانی این نوار شنیده می‌شود که به پشتو صحبت می‌کند و زیرنویس فارسی و انگلیسی دارد.

ملا هبت‌الله حدود یکسال پیش پس از کشته شدن ملا اختر منصور، به عنوان رهبر طالبان گماشته شد.
پیام ملا هبت الله آخوندزاده، در نگاه اول، بسیار پر ملاطفت و محبت آمیز و ترحم انگیز است. این در حالی است که طالبان و رهبران این گروه تروریستی، همواره به قساوت و سنگدلی و بی رحمی و ظلم و ستمگری شهره بوده اند و این نوع پیام ها از آنها کمتر شنیده شده است.

به همین دلیل است که به جرأت می توان ادعا کرد که این پیام، هیچ سنخیتی با مشی عملی گروه تروریستی طالبان ندارد و نوعی وصله ناجور محسوب می شود.
به عنوان نمونه، در همین رویداد اخیر ولایت بلخ که صدها نیروی ارتش ملی افغانستان در حالی که تازه از مراسم ادای نماز جمعه فارغ می شدند، از سوی ده تروریست مسلح طالبان، بی رحمانه آماج قرار گرفتند و به خاک و خون کشیده شدند.

آنها همگی مسلمان و غالبا سنی مذهب بودند و از قضا، لحظه شهادت شان به دست قسی القلب ترین دشمن شان، همزمان شده بود با یکی از آیین های عبادی مهم مسلمین در روز مقدس جمعه.
با این حال، چگونه می توان میان این پیام رهبر تروریست طالبان و اعمال و رفتار مزدوران تحت فرمان او، نسبتی برقرار کرد و آن را به مثابه یک حکم لازم الاتباع برای همه اعضای این گروه، مورد توجه قرار داد؟

از جانب دیگر، پیام سراسر لطف و انعطاف و همپذیری رهبر طالبان در مورد برخورد ملایم تر اعضای این گروه با «مسلمانان» پس از ۲۰ سال ترور و کشتار و جنایت و خون ریزی و خشونت و سربریدن ها و قتل عام های مهیب و نسل کشی های وحشتناک علیه مسلمانان، چرا اکنون صادر شده است؟

اگر این پیام، بیانگر موضع واقعی رهبران طالبان است، چرا آنها تاکنون نسبت به این امر مهم که ظاهرا برگرفته از کلام الهی در قرآن کریم (اشداء علی الکفار رحماء بینهم) است، بی اعتنا بوده اند؟ آنها جنایت های ۲۰ ساله این گروه تروریستی بر علیه مسلمانان را چگونه توجیه می کنند؟

روشن است که این پیام رهبر طالبان نیز مانند مواضع سایر رهبران این گروه تروریستی در گذشته، عمیقا ریاکارانه و منافقانه است و ریشه در انگیزش پست و نحس او در پیشبرد اهداف و مقاصد تبلیغاتی این گروه تروریستی دارد.

شاید یکی از انگیزه های رهبر طالبان از صدور این پیام ریاکارانه در زمان کنونی، تلاش او برای غلبه بر دستگاه تبلیغاتی قدرتمند تروریست های عضو داعش در افغانستان باشد؛ گروهی که بر بنیاد گزارش ها، بر ضد طالبان عمل می کند و اخیرا نیز خبرهایی از وقوع درگیری های مرگبار میان این دو گروه تروریستی در شمال افغانستان، منتشر شد.

از جانب دیگر، داعش مبنای عملکرد تروریستی خود را نگاه فرقه گرایانه قومی و مذهبی قرار داده و با اتکا به همین رویکرد، تاکنون چندین بار مراسم مذهبی مسلمانان شیعه افغانستان، از جانب تروریست های وابسته به این گروه، آماج قرار گرفته است.

با این وصف، شاید یکی از مهم ترین اهداف پشت پرده و پنهانی رهبر طالبان از صدور این پیام، تقویت پایگاه مردمی، مقبولیت اجتماعی و موقعیت سیاسی این گروه تروریستی در نزد بخش وسیعی از مردم افغانستان باشد تا به این ترتیب، عرصه را بر داعش تنگ کرده و مانع از نفوذ و قدرت گیری آن گروه در میان سایر اقشار و طیف های مذهبی افغانستان شود.

بنابراین، هدف و پیامد پیام تازه رهبر طالبان، پیش از آنکه مهره بهر دوست باشد، زهر برای دشمن است، با این توضیح که این پیام، مشی عملی تروریست های طالبان در برخورد با مسلمانان افغانستان اعم از شیعه و سنی را تغییر نخواهد داد؛ بلکه تلاشی تبلیغاتی برای مهار ماشین تبلیغاتی داعش است.
عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین