>> جمهور - ترامپ در مصاف با غولهای رسانه ای غرب
 
۰

ترامپ در مصاف با غولهای رسانه ای غرب

يکشنبه ۱ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۸
به باور آگاهان، در مصاف با غول های رسانه ای امریکا و غرب، اولین اشتباه ممکن است آخرین اشتباه هم باشد؛ زیرا آنها به اندازه ای قدرت دارند که در مواردی اینچنین شاید هیچگاه به دشمن شان، فرصت جبران اشتباه اش را ندهند.
ترامپ در مصاف با غولهای رسانه ای غرب


دونالد ترامپ؛ رئیس جمهوری امریکا، بار دیگر با حمله به رسانه‌های جمعی آنها را بخشی از مشکلات کشورش خواند و وعده داد "همچنان در برابر آنها بایستد".
او روز شنبه خطاب به جمع پرشوری از هوادارنش گفت رسانه‌های امریکا "واقعیت را منعکس نمی‌کنند و دنبال مقاصد خود هستند".
ترامپ رسانه‌های کشورش را متهم به انتشار اخبار بدون منبع متهم کرد و گفت امروز به فلوریدا و میان هوادارنش آمده تا بدون دخالت رسانه‌ها با مردم سخن بگوید.
انتقاد شدیداللحن آقای ترامپ تنها یک روز پس از دور جدید حملات او علیه رسانه‌ها صورت می‌گیرد. او روز قبل از آن و تنها ساعاتی پس از برپایی نشست خبری در کاخ‌ سفید که در آن به طور مداوم، رسانه‌ها را به "بی‌صداقتی" متهم کرده بود، در توییتر خود از سازمان‌های خبری امریکایی به شدت انتقاد کرد و رسانه‌های جمعی چون سی‌ان‌ان، ان‌بی‌سی نیوز، نیویارک تایمز، ای‌بی‌سی و سی‌بی‌اس را رسانه‌های انتشاردهنده "اخبار جعلی" خواند و گفت این رسانه‌ها "دشمن من نیستند، دشمن مردم امریکا هستند."

مصاف ترامپ با غولهای رسانه ای امریکا درست از زمانی آغاز شد که هیلاری کلینتون؛ نامزد انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات به صورت گسترده از رسانه ها برای برجسته کردن نقاط منفی شخصیت، سوابق و دیدگاه های بحث برانگیز سیاسی ترامپ استفاده کرد و به این ترتیب، به تعبیر شماری از تحلیلگران شناخته شده امریکایی، ترامپ تنها در برابر کلینتون به پیروزی نرسید؛ بلکه او همزمان با رسانه های غول پیکر، سازمان های عظیم و معتبر سنجش افکار و بنگاه های تبلیغاتی پرقدرت همسو با «سیستم» مسلط بر واشنگتن نیز جنگید و همه آنها را سر جای شان نشاند.

با این حال، به نظر می رسد ترامپ پس از پیروزی، دچار یک اشتباه غرورآمیز شد. او که به شدت از پیروزی غیر قابل پیش بینی اش، غره بود، قدرت پنهان غول های رسانه ای امریکا را دست کم گرفت. او تصور کرد که رسانه ها را نیز مانند هیلاری کلینتون برای همیشه از صحنه بیرون رانده است و آنها دیگر توان بازگشت به صحنه را نخواهند داشت.

وقتی خبرنگار سی ان ان در یکی از نشست های خبری رییس جمهوری جدید، درخواست طرح سؤال کرد، ترامپ مستقیما با حمله به سی ان ان و اشاره به عملکرد این شبکه در دوران کارزار انتخاباتی خود، درخواست او را به تندی رد کرد.
این در حالی بود که به باور آگاهان، در مصاف با غول های رسانه ای امریکا و غرب، اولین اشتباه ممکن است آخرین اشتباه هم باشد؛ زیرا آنها به اندازه ای قدرت دارند که در مواردی اینچنین شاید هیچگاه به دشمن شان، فرصت جبران اشتباه اش را ندهند.

اشتباه دوم ترامپ این بود که دشمنی ها و خصومت های دوران مسموم کارزارهای انتخاباتی را به دوران پس از انتخابات نیز تسری داد. این در حالی بود که او دیگر پیروز شده بود و دلیلی وجود نداشت که همچنان به رقابت با منتقدانش ادامه دهد؛ اما گویی حس آزاردهنده انتقام، همچنان از درون رییس جمهوری جدید را تحت فشار قرار می داد که از قدرت بادآورده اش، برای تنبیه و توبیخ سخت رسانه های منتقد سود ببرد.

میتیگ اخیر رییس جمهوری امریکا در جمع هزاران نفر از هواخواهانش در فرودگاه فلوریدا، شباهت غریبی با میتیگ های انتخاباتی او پیش از پیروزی داشت؛ چیزی که به عقیده تحلیلگران امریکایی نشان دهنده تلاش ترامپ برای نمایش قدرت دولت جدید بود در برابر سیل انتقادها و هجمه های ویرانگر رسانه ای و تبلیغاتی به ویژه پس از استعفا یا برکناری مایکل فلین؛ مشاور امنیت ملی ترامپ، بعد از افشای گفتگوی پنهانی او با سفیر روسیه که در نتیجه افشاگری روزنامه واشنگتن پست رخ داد.

برخی از آگاهان، ماجرای فلین را به رسوایی واترگیت تشبیه کرده اند که در نهایت به کناره گیری ریچارد نیکسون؛ رییس جمهوری وقت امریکا منتهی شد.

آیا ماجرای نیکسون در مورد ترامپ هم رخ خواهد داد؟

پیشبینی این امر در حال حاضر شاید اندکی دشوار باشد؛ اما نمی توان انکار کرد که ترامپ با نطق های بحث برانگیز اخیرش بر علیه غول های رسانه ای امریکا بی محابا وارد میدان ماین شده است.

ورود به عرصه مصاف با رسانه ها، بازی مرگ و زندگی است. رسانه های امریکایی با تمام قدرت، در حال سیاه نمایی عملکرد دولت ترامپ هستند. آنها می گویند پس از یکماه از آغاز به کار این دولت، آشفتگی و هرج و مرج شدیدی بر واشنگتن حکمفرما است و ترامپ هنوز نمی داند دقیقا به کدام سو می رود.

ترامپ هم به صورت مرتب رسانه ها را به الگوگیری از فاکس نیوز؛ شبکه دست راستی طرفدار خود ترغیب کرده و گفته است رفتار احترام آمیزی داشته باشند؛ اما حتی فاکس نیوز نیز نتوانسته حمله های زهرآگین اخیر ترامپ به امپراتوری رسانه ها را توجیه و تحمل کند و مجبور شده آشکارا بر علیه آن موضع بگیرد.
با این وصف، ترامپ در حال از دادن آخرین سنگرگاه های خود در میان رسانه های سنتی امریکا و غرب است.

این در حالی است که رسانه ها ابزاری به نام روزنامه نگاری تحقیقی دارند که زیر نام آن و با استفاده از اطلاعات دست اول سازمان های جاسوسی امریکا که آنها هم از ترامپ دل خوشی ندارند، به آسانی می توانند ضربات مهلک دیگر را بر پیکره دولت آشفته و جوان به رهبری ترامپ وارد آورند.

محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین