۰

ترامپ و آرزوی امریکایی با دیوارهای بلند

شنبه ۹ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۱۱
ترامپ بی محابا در مسیری قدم گذاشته است که پیش از این، بارها از جانب سلاطین و پادشاهان جبار و ستم پیشه پیموده شده؛ ولی به هیچ نتیجه مثبتی برای انسانیت، جامعه بشری و زندگی مسالمت آمیز انسان ها در کره خاکی منتهی نشده است.
ترامپ و آرزوی امریکایی با دیوارهای بلند



اقدام دونالد ترامپ؛ رئیس جمهور امریکا در مورد بستن مرزهای این کشور به روی پناهجویان به مدت ۴ ماه و همچنین توقف صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان به مدت سه ماه با واکنش‌های گسترده‌ای روبرو شده است.
آژانس پناهندگان سازمان ملل از امریکا خواسته تا از پناهجویانی که از جنگ و آزار و اذیت گریخته‌اند، همچنان حمایت کند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل و سازمان بین المللی مهاجرت گفته‌اند که نیاز پناهجویان و مهاجران به کمک هرگز تا به این حد نبوده است.
گروه های حقوق بشری این اقدامات را تبعیض آمیز دانسته و گفته‌اند که ارتباطی بین پناهجویان سوری در امریکا و تروریسم وجود ندارد.

گروه‌های مدنی طرفدار مهاجران و پناهندگان می گویند که در حال بررسی جزئیات دستورالعمل‌های جدید آقای ترامپ هستند و در برابر مواردی که خلاف قانون اساسی باشد دست به اقدام خواهند زد.
منتقدان در شبکه های اجتماعی از تقارن روز امضای این فرمان با روزیادبود قربانیان هولوکاست ابراز شگفتی کردند.

به جز این، واکنش های وسیع دیگری نیز نسبت به این تصمیم ترامپ، در مجامع داخلی و خارجی امریکا، نشان داده شده است. گستره این واکنش ها نشان از وقاحت و هولناک بودن این تصمیم دارد؛ تصمیمی که یکبار دیگر عقربه تاریخ را به عقب بازمی گرداند و رویدادهای تلخ و خفت بار تاریخ بشری مانند هولوکاست، دیوار برلین و سایر اقدامات نژادپرستانه حاکمان سلطه گر و جنایت پیشه را به رخ می کشد.

ترامپ بی محابا در مسیری قدم گذاشته است که پیش از این، بارها از جانب سلاطین و پادشاهان جبار و ستم پیشه پیموده شده؛ ولی به هیچ نتیجه مثبتی برای انسانیت، جامعه بشری و زندگی مسالمت آمیز انسان ها در کره خاکی منتهی نشده است.

ترامپ در قرنی می خواهد دور مرزهای امریکا دیوار بکشد، ممنوعیت های سخت گیرانه ای بر پناهجویان مسلمان وضع کند و میلیون ها تبعه مسلمان، لاتین تبار، مهاجر و رنگین پوست امریکایی را در اقدامی نژادپرستانه و خودخواهانه زیر ذره بین تجسس و تفتیش قرار دهد که جهان پیش از این، فروریختن دیوار برلین و به زیر کشیده شدن بت های فاشیزم و راسیزم و خاک و خون پرستی های افراطی را شاهد بوده و سینه تاریخ، آکنده از تجربه های شکست خورده و عبرت آموز فراوانی در این زمینه است.

ترامپ در قرن ۲۱ به جای آنکه منادی برابری و عدالت و آزادی و دنیای بدون مرز به مثابه خانه مشترک همه انسان های ساکن کره زمین باشد، پیشگام دیوارسازی، اعمال محدودیت، جاسوسی و هتک و نادیده انگاری حریم خصوصی افراد و اقلیت های مذهبی و فرهنگی شده است.

این تصویر، پیش از آنکه رهبر کشوری مدعی آزادی خواهی، حقوق بشر و حقوق مدنی و شهروندی را نشان دهد، تداعی گر برخاست و بازگشت دوباره چهره های منفور و مطرود تاریخ بشر مانند آدولف هیتلر است.

ترامپ آرزوی برپا داشتن امریکایی را دارد با دیوارهای بلند، مرزهای به شدت کنترل شده، جمعیتی تحت نظر، فاقد حریم خصوصی، بدون حقوق فردی، آزادی های مدنی و حق زیست انسانی در کشوری که سال ها مدعاهای بزرگی چون آزادی، حقوق بشر، همزیستی صلح آمیز، تنوع فرهنگی و مذهبی، احترام به حقوق اقلیت ها، آزادی های مذهبی و عقیدتی و... را یدک کشیده و به همین بهانه چه بسا به خود حق داده است، حاکمیت مستقل کشورهای دیگر را نقض کند، حکومت های مستقر را سرنگون سازد، شیرازه ملت ها را از هم فروبپاشد و سرزمین های دیگر را در دورترین نقطه های زمین به اشغال و سلطه خود درآورد.

با این حساب، ترامپ نماینده کدام امریکا است؛ امریکای جهان گستر مدعی حقوق بشر یا امریکایی بسته، محدود و منزوی با مرزهای بسته، سیستم مهاجرتی انعطاف ناپذیر، متصلبانه و به شدت نژادپرستانه که بر گرداگرد آن، دیوارهای بلند ممنوعیت کشیده شده است؟

پرسش مهم دیگر این است که ترامپ با چنین امریکایی، چگونه می خواهد یا می تواند جهان آینده اش را بسازد؛ کسی که علیرغم صدور فرمان های اجرایی عمیقا بحث برانگیز و جنجالی، حتی در خود امریکا نیز طرفداران اندکی دارد و در همین ابتدای راه، با مخالفت های سنگین، نافرمانی های گسترده و واکنش های خشمگینانه وسیع مواجه شده است؟

آیا در نهایت، این ترامپ است که امریکای حصارکشی شده اش را بر جهان مدرن و متمدن، تحمیل خواهد کرد‌ یا این دنیای متمدن است که به منظور حمایت از ارزش های ادعایی اش در برابر ترامپ به پا خواهد خاست؟
سیدعلی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین