۰

ترامپ با اسراییل چه می کند؟

جمعه ۸ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۹
اگرچه تاکنون محتوای پیام سری ترامپ برای نخست وزیر صهیونیست رژيم اسراییل، روشن نیست؛ اما به نظر می رسد این پیام برای اسراییلی ها به اندازه ای مثبت و مؤثر هست که موجب رضایت رژیم افراطی به رهبری نتانیاهو شده است
ترامپ با اسراییل چه می کند؟


دفتر نخست وزیری رژیم اسرائیل می گوید دونالد ترامپ؛ رئیس جمهوری امریکا، برای بنیامین نتانیاهو یک پیام خصوصی فرستاده است. محتوای این پیام اعلام نشده است.
قرار است نتانیاهو تا چند هفته دیگر برای دیداری رسمی با ترامپ به واشنگتن سفر کند.
در پی به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، روند شهرک سازی‌های رژيم اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطینی‌ شدت گرفته است.
روز پنجشنبه مئیر تورگمن؛ شهردار صهیونیست بیت المقدس، از صدور مجوز ساخت ۱۵۶ واحد مسکونی تازه در شرق بیت المقدس خبر داد.

از طرف دیگر، نخست وزیر رژيم اسرائیل اعلام کرد که در جریان گفتگوی تلفنی اخیر خود با دونالد ترامپ درباره توافق هسته‌ای ایران و "خطر ناشی از آن" صحبت کرده است.
او گفت فکر می‌کند موقعیت ایران و اسرائیل در سیاست بین الملل با ریاست جمهوری ترامپ تغییر کند.
نتانیاهو جامعه جهانی را به "سکوتی کرکننده" در قبال تهدیدهای ایران علیه اسرائیل متهم کرد و گفت این وضعیت در دوران دونالد ترامپ عوض خواهد شد.

اگرچه تاکنون محتوای پیام سری ترامپ برای نخست وزیر صهیونیست رژيم اسراییل، روشن نیست؛ اما به نظر می رسد این پیام برای اسراییلی ها به اندازه ای مثبت و مؤثر هست که موجب رضایت رژیم افراطی به رهبری نتانیاهو شده است.

اینکه این پیام آیا لزوماً مرتبط با مواضع و طرح های آینده دونالد ترامپ در مورد برنامه هسته ای ایران یا شهرک سازی های رژيم اسراییل در قدس اشغالی است، مشخص نیست؛ اما در هردو صورت، محتوای این پیام خصوصی، بدون تردید رؤوس اصلی سیاست دولت جدید امریکا در برابر رژيم اسراییل را روشن می کند و نشان می دهد که دونالد ترامپ در حمایت های همه جانبه و وسیع از رژيم جنایتکار اسراییل، چه بسا تلاش کند از سایر دولت ها و رؤسای جمهوری پیشین امریکا پیشی بگیرد و به این ترتیب، با ظهور پدیده ترامپ، ابهام در مورد آینده خاور میانه و وضعیت اسراییل به عنوان محور و کانون اصلی تنش و تشنج نیز شدت یافته است.

این در حالی است که پیش از این، دولت به رهبری باراک اوباما اگرچه هیچگاه سعی نکرد یا نتوانست از اصول و رؤوس اساسی سیاست دیرینه دولت های امریکا در قبال رژيم اشغالگر قدس، فاصله بگیرد یا آن را نقض کند؛ اما دست کم در این زمینه که علیرغم خواست و میل رژيم اسراییل، گام هایی برداشت و اقداماتی انجام داد که در نهایت به شکل گیری یکی از سردترین فصل های روابط تاریخی دو هم پیمان قدیمی منجر شد، عملکردی امیدبخش و تا حدودی قابل ستایش داشت.

اوباما با پذیرش هزینه های سنگین مخالفت و ضدیت اش با سیاست های نژادپرستانه رژیم غاصب اسراییل به رهبری بنیامین نتانیاهو، در یکی از مهم ترین موارد، طرحی را به سرانجام رساند که به یک بحران ده ساله میان ایران و غرب پایان داد و موجب آغاز آب شدن یخ های رابطه میان ایران و امریکا دست کم در حوزه محدود برنامه هسته ای و مساله تحریم ها شد.

در مورد مناقشه دیرپای جاری میان اسراییل و فلسطینیان نیز دولت به رهبری امریکا بارها در برابر شهرک سازی های غاصبانه رژيم تل آویو، موضع منفی و انتقادی اتخاذ کرد و آن را مانع اصلی در مسیر پیشرفت گفتگوهای صلح خاور میانه خواند.

با این وصف، اکنون به نظر می رسد دونالد ترامپ که تاکنون تصویری افراطی و عمیقا نژادپرستانه و ضد مسلمانان از خود ارائه کرده، آمده است تا تمامی زخم ها و زهرهایی که اوباما بر نتانیاهو زد و ریخت را التیام دهد و تسکین ببخشد.

ترامپ پیش از این، از شهرک سازی ها حمایت کرده، بیت المقدس را به عنوان پایتخت ابدی رژيم اسراییل به رسمیت شناخته و قول داده که سفارت امریکا را از تل آویو به بیت المقدس، منتقل کند و مهم تر از همه اینها، بارها به توافق هسته ای میان ایران و جهان، حمله کرده و گفته است که در این باره، بار دیگر وارد مذاکره خواهد شد تا در نهایت «یک توافق بهتر» حاصل شود!

همه اینها نتانیاهو را که هشت سال پیاپی از دولت اوباما رنج دید و زخم خورد و زهر چشید، امیدوار کرده است که با روی کار آمدن دولت ترامپ، وضعیت ایران و اسراییل در سیاست بین الملل، تغییر کند.

اما این امید، در حال حاضر، یک رویای عمیقا خوش باورانه، بیش نیست؛ زیرا ترامپ با یکجانبه گرایی افراطی اش که به شدت برآمده از استبداد رأی، خودخواهی و نادیده گرفتن اصول، قوانین، ضوابط و سنت های حاکم بر روابط و سیاست بین المللی است، به سرعت امریکا را به سمت انزوای بین المللی می راند.

امضای فرمان اجرایی ایجاد دیوار مرزی با مکزیک، صدور دستور اخراج مهاجران غیر قانونی از ایالت ها و شهرهای امریکا، خروج از یک پیمان اقتصادی مهم، تأکید بر اعمال شکنجه های مخوف بر زندانیان و اسرای جنگی به بهانه امن کردن امریکا، سرزنش آشکار دستگاه های اطلاعاتی، رسانه ها و جنبش های مدنی امریکایی، بی اعتبار کردن ناتو و اتحادیه اروپا، تلاش برای ایجاد منطقه امن در سوریه، نزدیکی غیر معمول به روسیه و... همه اینها به علاوه سیاست های صهیونیستی اش در حمایت از رژيم کودک کش اسراییل، گام های رییس جمهوری تازه امریکا هستند که از هیچگونه پشتوانه بین المللی برخوردار نیست و به همین دلیل، انتظار می رود به انزوای بین المللی امریکا و عواقب غیر قابل پیش بینی آن، منتهی شود.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین