۰

اروپا و تهدید تروریزم

سه شنبه ۳۰ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۳
چیزی که در این میان، توجه تحلیلگران امنیت بین المللی را به خود جلب کرده است، نسبت دادن این حمله تروریستی به «تروریزم اسلامی» یا «تروریست های اسلامگرا» است؛
اروپا و تهدید تروریزم


یک موتر باری با ورود به بازار کریسمس در برلین پایتخت آلمان، جمعیت حاضر در این بازار را زیر گرفته است.
پولیس آلمان گفته است در این واقعه ۱۲ نفر کشته و ۴۸ نفر زخمی شده اند.
آندریاس گایزل؛ وزیر امور ایالتی برلین گفته که هنوز معلوم نیست این یک حمله بوده است یا یک حادثه.
پولیس برلین پیشتر گفت احتمال می‌دهد که این حادثه عامدانه و تروریستی باشد.
منابع آگاه امنیتی گفته اند که راننده موتر، پناهجویی از افغانستان یا پاکستان بوده است که در ماه فبروری وارد آلمان شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا "تروریست های اسلامگرا" را مسئول "کشتار" مسیحیان در پایتخت آلمان خواند. او در توییتر نوشت: "امروز حملات تروریستی در ترکیه، سوئیس و آلمان اتفاق افتاد - و این وضع فقط بدتر می شود. جهان متمدن باید طرز تفکرش را عوض کند!"

چیزی که در این میان، توجه تحلیلگران امنیت بین المللی را به خود جلب کرده است، نسبت دادن این حمله تروریستی به «تروریزم اسلامی» یا «تروریست های اسلامگرا» است؛ اصطلاحی که پس از حمله های ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در امریکا و به دنبال سلسله اقدامات نظامی، سیاسی و تبلیغاتی غرب به رهبری امریکا و با مشارکت فعال و محوری کشورهایی مانند آلمان در کشورهای اسلامی، جعل شد و نتایج خواسته یا ناخواسته آن، تقلیل امنیت و مصونیت اجتماعی مسلمانان در غرب، هتک حریم شخصی و خصوصی زندگی آنها، امنیتی کردن فضا برای حضور و فعالیت مسلمانان در غرب و در نهایت، دامن زدن به موجی تازه و گسترده از اقدامات اسلام هراسانه در کشورهای غربی بود که البته یکی از نتایج طبیعی آن، ظهور موجی از افراط گرایان ضد اسلام بود که در حال حاضر، دونالد ترامپ؛ رییس جمهوری امریکا نماینده آن محسوب می شود.

در پی بروز بحران های خاور میانه ای به ویژه آغاز فعالیت های تروریستی در سوریه به منظور براندازی دولت دمشق که در ابتدا با حمایت های وسیع و مستقیم کشورهای غربی از جمله آلمان صورت می گرفت و هزاران شهروند این کشورها اجازه یافتند تا برای کمک به داعش و سایر جریان های تروریستی در تسریع پروژه براندازی دولت دمشق با عبور از مرزهای باز ترکیه، به سوریه بروند، غربی ها بدون در نظر گرفتن مخاطرات وحشتناک این اقدامات، همچنان تلاش کردند افراط گرایی مذهبی را از یکسو در خدمت پیشبرد پروژه استعمار نو در سرزمین های اسلامی قرار دهند و از جانب دیگر، به موج اسلام هراسی شایع در غرب دامن بزنند.

اینک اما که ورق برگشته است، این خود کشورهای حامی تروریزم از جمله آلمان است که در برابر تروریست های دست آموز خود، قربانی می شوند.

در این میان، هیچ تردیدی وجود ندارد که کشتار مهیب و هول انگیز برلین، به هیچ عنوان از منظر دین حنیف اسلام و آموزه های آسمانی آن، قابل توجیه نبوده و تحت هر شرایطی محکوم و مذموم است؛ زیرا غیرنظامیان بی دفاع و بی گناهی که هیچ نقشی در طرح و تدوین و اعمال سیاست های کلان غرب در قالب استعمار نو در دنیای اسلام و سرزمین های اسلامی نداشته اند، بر بنیاد منطق اسلامی، نه مستوجب مجازاتی چنین سهمگین و وحشیانه اند و نه چنین اقداماتی به بازسازی چهره اسلام در غرب، پایان بخشیدن به موج اسلام هراسی شایع در آن و در نتیجه، بهبود وضعیت زندگی و امنیت و مصونیت شخصی و آزادی های فردی شهروندان مسلمان و مهاجر در آلمان و سایر کشورهای اروپایی و امریکایی، کمکی خواهد کرد؛ بلکه بالعکس، عاملان و مجریان پروژه استعمار نو را در پیشبرد اهداف و اغراض سلطه جویانه و هژمونیک خود در کشورهای اسلامی و سرزمین های مسلمان، تشویق و تشجیع خواهد کرد؛ همانگونه که در واکنش آکنده از نفرت دونالد ترامپ؛ رییس جمهوری منتخب امریکا هم بازتاب یافته است.

این در حالی است که به عقیده کارشناسان مسایل تروریزم و امنیت بین المللی، این مساله داخلی کشورهای غربی است و لزوما ارتباطی به کشورهای مسلمان یا دین اسلام ندارد.

غرب خود باید در داخل مرزهای خود، وضعیت زندگی را برای میلیون ها مسلمان ساکن آنجا بهبود بخشد. به فضای خفقان آور امنیتی و سیطره همه جانبه اختاپوس های استخباراتی بر آنها پایان دهد و از آنسو، مجاری رسمی و غیر رسمی تقویت افراط گرایی، تروریزم و ایدئولوژی نفرت و خشونت را ببندد.

اسلام هراسی و نسبت دادن این گونه حملات به «تروریزم اسلامی» هم چیزی را حل نمی کند؛ بلکه این غرب است که با طرح و جعل این تعابیر نفرت انگیز و بی بنیاد، میان پیروان ادیان، مذاهب و نحله های فکری در غرب، شکاف های عمیق اجتماعی و ایدئولوژیک ایجاد می کند و در پی انفجار این عقده ها، فجایعی مانند برلین به وقوع می پیوندد.

یکی از راه های حل آنی این مساله، پایان دادن به پروژه استعمار نو در سرزمین های اسلامی از جمله افغانستان، سوریه، عراق و... است نه تشدید بی محاسبه دخالت های هژمونیک غرب در این کشورها.

غرب و به ویژه آلمان باید برای مهار خطرات تروریزم و افراط گرایی، سیاست و نگاه بنیادین خود به مساله مهاجرت را تعدیل کند و این روند را به فرصتی برای تغییر و اصلاح تصویر منفی غرب در نگاه مسلمانان، تبدیل نماید.
عبدالمتین فرهمند- جمهورنیوز
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین