۰

افغانستان "سوریه دوم"ˈ می شود؟

سه شنبه ۱۶ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۷
در ماه های اخیر، بارها گزارشهایی از تلاش کشورهای حامی داعش برای جابجا کردن افراد منسوب به این سازمان تروریستی و اعضای خانواده آنها در ولایت های ناامن کشور، منتشر شده است؛ اما...
افغانستان "سوریه دوم"ˈ می شود؟


رئیس مجلس نمایندگان از رئیس جمهور می‌خواهد که با تدوین یک استراتژی امنیتی، جلو تبدیل شدن افغانستان به سوریه دوم را بگیرد.
عبدالرؤوف ابراهیمی؛ رئیس مجلس در نشست با ابراز نگرانی گفت که رئیس جمهور به عنوان مسؤول درجه یک در برابر مردم، با تحلیل از اوضاع و نگرانی در مورد امنیت سال آینده، یک استراتژی امنیتی را تدوین کند.

آقای ابراهیمی افزود که مجلس نمایندگان در این زمینه آماده هر نوع همکاری با حکومت وحدت ملی است. او از امنیت سال آینده ابراز نگرانی کرد و از نهادهای امنیتی خواست تا با استفاده از فرصت زمستان عملیات پاکسازی و تهاجمی خود را بر دشمن ادامه دهند.
ابراهیمی گفت: با توجه به اینکه نگرانی‌هایی در راستای امنیت در سال آینده به خاطر داعش وجود دارد، ارگان‌های امنیتی و دفاعی کشور با یک استراتژی دقیق و پاسخگو به سرکوب دشمن اقدام کنند.
رئیس مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: نگذاریم افغانستان در سال آینده شبیه سوریه شود.

هشدار رییس مجلس، کاملا جدی است؛ زیرا سناریوی داعش اگرچه نه از سوی خود این سازمان تروریستی، از جانب حامیان شناخته شده آن در منطقه و جهان به سرعت در افغانستان، در حال پیاده شدن است.

این وضعیت، بی تردید، یادآور شرایط پیش از ظهور رسمی داعش به مثابه یک خطر تروریستی جدی و فراگیر در سوریه و عراق می باشد؛ حتی اگر رییس جمهور غنی و اطرافیانش نخواهند یا نتوانند این واقعیت را ببینند و قبول کنند.

در ماه های اخیر، بارها گزارشهایی از تلاش کشورهای حامی داعش برای جابجا کردن افراد منسوب به این سازمان تروریستی و اعضای خانواده آنها در ولایت های ناامن کشور، منتشر شده است؛ اما با وجود همه هشدارهای مکرری که در این خصوص داده می شود، دریغ از یک توجه یا تصمیم گیری امیدبخش از جانب سران حکومت و مقام های مسؤول امنیتی برای مقابله با آن.

عدم تناسب منطقی میان این کنش ها و واکنش ها، پرسش های فراوانی را در خصوص آینده امنیتی افغانستان مطرح کرده است. در این میان، یکی از مهم ترین نگرانی ها در این زمینه، تبدیل شدن افغانستان به «سوریه دوم» است. اگر این امر، عملا محقق شود، تنها یک تفاوت کوچک میان افغانستان و سوریه باقی خواهد ماند و آن اینکه در سوریه، دولت و ارتش ملی آن کشور، با تمام توان در برابر تروریزم ایستادند، مقاومت و مقابله کردند؛ اما در افغانستان، علیرغم نشانه های آشکاری که در خصوص ظهور نسخه تازه ای از تروریزم بین المللی، وجود دارد دولت همچنان سرد و ساکت ایستاده و تماشاگر تحول سریع وضعیت به نفع تروریزم و حامیان آن است.

با این وصف، آیا کسی در این میان، هشدارهای رییس مجلس نمایندگان را جدی خواهد گرفت؟
هیچ تضمین اطمینان بخشی در این زمینه، وجود ندارد.

سال گذشته نیز اعلام شد که دولت با استفاده از فرصت زمستان، امکانات تروریست ها برای ظهور پرقدرت در عملیات بهاری را منهدم خواهد کرد؛ اما آنچه در عمل رخ داد، ظهور سالی خونین و خوف انگیز، بدتر از همه سال های پیش بود.

به این ترتیب، چگونه می توان انتظار داشت که اشرف غنی و تیم امنیتی منفعل و ناکارآمد او، بتوانند یا بخواهند یک استراتژي متفاوت امنیتی را برای پیشگیری از تبدیل شدن افغانستان به سوریه دوم در سال آینده، تدوین و عملیاتی کنند؟

ممکن است مانند گذشته از این پس و در پی افزایش نشانه ها مبنی بر تلاش تروریست ها و حامیان داخلی دولتی و غیر دولتی آن به علاوه محور رژيم های حامی تروریزم در منطقه و جهان، شاهد اظهار نظرهای احساسی و هیجان انگیز بیشتری از سوی اشرف غنی و تیم امنیتی او باشیم که از رشادت ها و جانفشانی های بی دریغ و صادقانه سربازان فداکار ارتش و پولیس، ستایش می کنند و آنان را به پایداری و مقاومت جانانه برای دفاع از کشور در برابر تروریزم ترغیب می نمایند؛ اما نباید از یاد ببریم که این شعارهای احساسی و بی هزینه و تبلیغاتی، هیچکدام بخشی از یک استراتژي جامع و کارآمد امنیتی برای مقابله با خطرات گسترده تروریزم بین المللی محسوب نمی شود و این چیزی است که آقای غنی و اطرافیانش به خوبی از آن آگاه اند؛ اما به رغم این آگاهی، کماکان از این اهرم برای سرگرم کردن رسانه ها، منتقدان سیاسی و پاسخ به هشدارهای دلسوزانه مسؤولان دیگر استفاده می کنند.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین