۰

داعش نام دیگر پاکستان است

چهارشنبه ۳ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۱۶
این پرسش، در حال حاضر اهمیت فراوانی دارد که به راستی چرا طالبان پاکستان بیشتر به داعش پیوسته اند؟ و یا چرا مأموریتهای تروریستی داعش در افغانستان را نیز عوامل پاکستانی، انجام می دهند؟
داعش نام دیگر پاکستان است


امرالله صالح؛ رییس پیشین امنیت ملی می گوید که حمله تروریستی بر مسجد و مدرسه باقرالعلوم شهر کابل کار پاکستان بوده نه داعش.
آقای صالح در صفحه فیسبوک خود نوشته که نسبت دادن حمله تروریستی در مسجد باقرالعلوم به گروه داعش یک دروغ بزرگ است.
وی نوشته است: "گفته شده که حمله بر مدرسه باقرالعلوم کار داعش است. تمام پایگاه های اصلی و عربی داعش زیر تهاجم است. آنها توانایی زیست در خانه های خود را ندارند و هیچ امکان ندارد در این حالت حمله ای را بر کابل برنامه ریزی نمایند. داعش در افغانستان اصلا نیست".
رییس پیشین امنیت ملی افزوده: "آنچه هست دسیسه ای است از همان دشمن اصلی یعنی پاکستان. اعلامیه نشرشده در مورد مسجد و مدرسه باقرالعلوم توسط هسته های کوچک تروریستی ترتیب شده است که به فرمایش آی اس آی مرتکب جنایت می شوند و در ریشه و اصلیت طالب اند".

به نظر می رسد که موضعگیری آقای صالح به عنوان یکی مسؤول امنیتی مهم در دولت سابق، به سهم خود، جای تأمل دارد و نکات کلیدی پراهمیتی در آن هست که باید به آن توجه کرد.

این ادعا در حالی صورت میگیرد که پیش از این نیز ادعاهای فراوانی مطرح شده است مبنی بر اینکه عوامل، رهبران و اعضایی از گروه طالبان پاکستان به داعش پیوسته اند و حتی تصور میشود که شمار اعضای طالبان پاکستان که به داعش پیوسته اند بسیار بیشتر از تعداد اعضای طالبان افغانستان هستند که به این گروه تروریستی نوظهور در افغانستان، ملحق شده اند.

اینکه رهبری داعش در عراق و سوریه، مسؤولیت فرماندهی «ولایت خراسان» را در ابتدای امر، به یک فعال تروریستی پاکستانی واگذار کرده بود نیز در نوع خود معنادار و دارای پیام مهمی بود. یکی از مهمترین پیامهای این اقدام این بود که این گروه تروریستی، روی طالبان پاکستان بیشتر از طالبان افغانستان سرمایه گذاری کرده و به آینده این سرمایه گذاری امیدوار هستند.

هرچند نمیتوان نادیده گرفت که تعداد قابل توجهی از فرماندهان دون پایه و میان پایه طالبان افغانستان نیز به داعش ملحق شده اند، احتمالا همانهایی که روابط و زد و بندهای نزدیکی با طالبان پاکستان داشته یا مستقیماً تحت سلطه و نفوذ پاکستان قرار داشته و از سازمانهای جاسوسی آن کشور، دستور میگیرند.

به هرحال، این پرسش، در حال حاضر اهمیت فراوانی دارد که به راستی چرا طالبان پاکستان بیشتر به داعش پیوسته اند؟ و یا چرا مأموریتهای تروریستی داعش در افغانستان را نیز عوامل پاکستانی، انجام می دهند؟

پاسخ این پرسش ها ابعاد دوگانه ای دارد؛ یک بعد این پاسخ، مربوط به موضع اسلام آباد در قبال ظهور داعش در افغانستان است. هنوز به درستی روشن نیست که اسلام آباد به این گروه تروریستی نوظهور به مثابه یک تهدید نگاه می کند یانه با برقراری پیوندهای نظامی و استخباراتی و مالی با آن، در حالی که در این سو، ظاهرا از محور گفتگوهای صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان حمایت می کند، از آنسو همچنان در پی حفظ تروریزم به مثابه یک اهرم فشار و نفوذ و امتیازگیری در افغانستان است.

فعالیت داعش صرفاً در افغانستان به جز هدف این گروه برای عبور به آسیای میانه و تهدید روسیه، احتمالا به معنای درست بودن گمانه دوم در خصوص موضع پاکستان در قبال داعش هم هست.

اما اگر چنین احتمالی را از اساس نادیده بگیریم، گرایش طالبان پاکستان به داعش، احتمالا به دلیل حملات نظامی سنگین ارتش پاکستان بر مناطق تحت سلطه این گروه صورت می گیرد و آنها با تغییر نام و پرچم و قلمرو فعالیت، سعی می کنند فعالیت های تروریستی خود را به جای پاکستان در افغانستان ادامه دهند.

با اینهمه تردیدی وجود ندارد که پاکستان همچنان یکطرف معادله معماگونه داعش در افغانستان است و بر همین اساس، بی جهت نیست که گروه تروریستی داعش نیز همانند طالبان و سایر گروه های دهشت افکن از مرزهای شرقی و جنوبی افغانستان وارد کشور شدند و این یعنی داعش، نام دیگر پاکستان است و در عمل، این رژيم پاکستان است که همچنان در صدد نابودی آخرین بقایای کشوری به نام افغانستان، این بار با استفاده از داعش و با توسل به نفرت پراکنی قومی و مذهبی است.

البته در این میان، نباید نادیده گرفت که نه پاکستان و نه هیچ قدرت متخاصم خارجی دیگر به تنهایی نمی تواند وضعیت داخلی یک کشور را تا این حد، آشفته و بی ثبات سازد؛ مگر آنکه دست های پلید و آلوده ای از درون، با آن همکاری نکند و این همان چیزی است که معمای داعش را نیز مانند دیگر معماهای تاریک و پیچیده سیاسی و امنیتی افغانستان، تاریک تر و پیچیده تر می سازد.

موضعگیری های عقیم و بی بازخورد و بی هزینه سران حکومت وحدت ملی که بیشتر شبیه اعلامیه های اداری و کلیشه ای تسلیت است تا اعلام موضع مسؤولانی که باید پاسخگوی ناکارآمدی و کوتاهی و اهمال و سهل انگاری مرگبار و ویرانگر خود در قبال جان و امنیت شهروندان شان باشد، خود یکی از نشانه های پیچیده بودن معمای داعش در افغانستان است...
عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
داعش اسم کشور من نیست بعضی از مردمانی که در آنجا هستند داعشند لطفا راجع به کشورم درست حرف بزن
پربازدیدترین