>> جمهور - ترامپ و خطرات نگاه امنیتی به مسلمانان
 
۰

ترامپ و خطرات نگاه امنیتی به مسلمانان

يکشنبه ۳۰ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۳
آقای ترامپ پیش از انتخابات گفته بود مسجد‌های امریکا باید زیر نظر باشند و نیروهای امنیتی باید در راستای برنامه‌های ضد تروریستی رد مسلمانان را بگیرند. اهمیتی نمی‌دهد اگر حرفش با ادب سیاسی رایج همخوانی نداشته باشد.
ترامپ و خطرات نگاه امنیتی به مسلمانان


رییس یهودی یکی از سازمان‌های مخالف تعصب مذهبی در امریکا گفته است که اگر دونالد ترامپ بخواهد اطلاعات مسلمانان امریکا را ثبت کند، او خود را به عنوان یک مسلمان نام‌نویسی خواهد کرد.
اشاره جاناتان گرینبلت؛ رییس سازمان اتحادیه ضد افترا، به طرحی است که بر اساس آن گفته می شود دونالد ترامپ، قصد دارد بانک اطلاعاتی از مسلمانان امریکا ایجاد کند.
جاناتان گرینبلت می‌گوید در صورت اجرا شدن این طرح، او به عنوان یک یهودی سربلند، نامش را در بانک اطلاعاتی مسلمانان به عنوان یک مسلمان ثبت خواهد کرد.

آقای ترامپ پیش از انتخابات گفته بود مسجد‌های امریکا باید زیر نظر باشند و نیروهای امنیتی باید در راستای برنامه‌های ضد تروریستی رد مسلمانان را بگیرند. اهمیتی نمی‌دهد اگر حرفش با ادب سیاسی رایج همخوانی نداشته باشد.

منتقدان آقای ترامپ او را متهم می‌کنند که به اسلام‌هراسی و کلیشه‌های منفی در مورد مسلمانان دامن زده تا رأی امریکایی‌هایی را که نگران حملات تروریستی به خاک این کشور هستند، جذب کند.
با این حال،‌ روشن نیست که آیا آقای ترامپ بعد از رسیدن به ریاست جمهوری امریکا نیز همچنان بر موضع پیشین خود در مورد مسلمانان، وفادار است یانه.
او در زمان کمپاین های انتخاباتی، شعارهای مبهوت کننده و غیر معمول زیادی داد؛ اما پس از رسیدن به ریاست جمهوری، بسیاری از آنها را یا نادیده گرفت، یا تعدیل کرد و یا رسما گفت که در زمان انتخابات، استفاده از این شعارها لازم بوده و کارکرد خوبی برای او داشته است!

پاره کردن توافق هسته ای ایران، محاکمه و زندانی کردن هیلاری کلینتون، لغو قانون خدمات درمانی اوباما معروف به اوباماکر، اخراج بیش از ۱۱ میلیون مهاجر غیر قانونی، کشیدن دیوار میان امریکا و مکزیک و شکایت از زنانی که علیه او ادعای تجاوز یا دست اندازی جنسی کرده بودند، بخشی از شعارهای تند و تیزی بوده که ترامپ بارها در دوران مبارزات انتخاباتی از آنها استفاده کرد و به این ترتیب، هزاران رأی دهنده امریکایی را به وجد آورد؛ اما پس از پیروزی، از همه این شعارها به نحو آشکاری عقب نشینی کرد، برخی از آنها را رسما نادیده گرفت و در مورد برخی دیگر، مواضع نرم تری اتخاذ کرد.

با این وصف، هنوز بعد از انتخابات، در مورد موضع او در خصوص مسلمانان، تحول تازه ای گزارش نشده است و همین امر، نگرانی ها در مورد وضعیت میلیون ها مسلمان مقیم امریکا را چندین برابر تشدید کرده است.

به نظر می رسد او و تیمی امنیتی که او این روزها در صدد تشکیل آن است، رویکردهای اسلام ستیزانه آشکاری دارند و به مسلمانان به مثابه یک خطر امنیتی نگاه می کنند.

به همین دلیل، حتی اگر او تحت فشار شدید افکار عمومی مانند واکنش های مشابه آنچه آقای جاناتان گرینبلت؛ رییس یهودی سازمان امریکایی اتحادیه ضد افترا مطرح کرده است و نیز دستورات قوانین اساسی و مدنی امریکا، نتواند کاری بر علیه مسلمانان انجام دهد که موجب اعمال محدودیت های شدید جاسوسی و امنیتی بر زندگی خصوصی آنها شود، صرف ترویج و توسعه رویکرد اسلام ستیزانه او و اطرافیانش در حد یک دیدگاه سیاسی هم کافی است تا زندگی مسلمانان در امریکا و به تبع آن، سراسر جهان غرب، با تنگناهای سختی رو به رو شود.

اینکه پس از پیروزی ترامپ، جنبش های راست افراطی و ملی گرایان تندرو در غرب که از اساس، در برابر مسلمانان و مهاجران بیگانه با جوامع بومی، شکل گرفته اند، این اتفاق را جشن گرفتند، به تنهایی کافی است تا بخشی از خطرات مهیب ناشی از رویکردهای ترامپ بر ضد مسلمانان و نگاه امنیتی او به این طیف را به خوبی درک کنیم.

افزون بر این، آمارهای رسمی در امریکا حکایت از آن دارد که پس از پیروزی او، میزان جنایت های مبتنی بر نفرت نژادی و عصبیت های قومی در امریکا ده ها برابر افزایش یافته است. بدیهی است که مسلمان ها، لاتین تبارها، سیاهان و سایر اقلیت های غیر بومی، بیشترین قربانیان این نوع حرکت ها محسوب می شوند. با این حساب، پیش بینی می شود که با کامل تر شدن حلقه دستیاران درجه یک ترامپ در دولت آینده امریکا، رویکردهای بحث برانگیزی مانند سیاست های مبتنی بر اسلام ستیزی و مسلمان هراسی در امریکا نیز قوت بگیرند و به این ترتیب، این امر، بهانه و زمینه ای شود برای سایر گروه های انتقام جویی که سال ها منتظر چنین فرصتی بودند تا عقده های سرکوب شده فاشیستی خود را بر علیه مسلمان ها و سایر اقلیت ها خالی کنند و هرگز نباید انتظار داشت که این موج، فقط به امریکا محدود بماند؛ بلکه به احتمال قوی، به مدد جنبش های ضد مهاجرت و گروه های راستگرای افراطی مانند جنبش اسلام ستیز «پگیدا» در آلمان، دامنه آن به سرعت در سراسر غرب، فراگیر خواهد شد.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین