۰

داعش و انتخابات ریاست جمهوری امریکا

شنبه ۲۷ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۴
داعش و انتخابات ریاست جمهوری امریکا

وزارت دفاع امریکا، پنتاگون، گزارش کرده که یکی از برجسته‌ترین چهره‌های گروه داعش، در حمله هوایی کشته شده است.
از ولی عادل حسن سلمان فابد به عنوان وزیر اطلاعات داعش یاد می‌شود که بر تهیه ویدئوهای تبلیغاتی این گروه هم مدیریت می‌کرد.
آنطور که پنتاگون گزارش کرده این رهبر داعش در حمله هوایی که روز هفتم سپتامبر در محدوده شهر رقه سوریه روی داده، کشته شده است.
ولی عادل حسن سلمان فاید که گفته شده به لقب "دکتر ولی" هم شهرت داشته از همکاران نزدیک ابومحمد العدنانی؛ مغز متفکر و استراتژیست داعش بوده است.
العدنانی ماه گذشته در جریان یک حمله هوایی کشته شد. روسیه و امریکا هردو مدعی کشتن وی شدند.

پیتر کوک؛ سخنگوی پنتاگون درباره اهمیت این خبر گفت: "از میان برداشتن رهبران ارشد داعش توانایی این گروه برای گسترش قلمرو خود را کاهش می‌دهد و از توان برنامه‌ریزی، تهیه منابع مالی و انجام عملیات داخل و بیرون قلمرو این گروه می‌کاهد."

در این میان، به نظر می رسد در عقب برنامه کشتن رهبران داعش از سوی هواپیماهای امریکایی، به جز مبارزه با این گروه برای جلوگیری از «گسترش قلمرو خود» و کاستن از توان آن «برای برنامه‌ ریزی، تهیه منابع مالی و انجام عملیات داخل و بیرون قلمرو این گروه» اهداف دیگری نیز قرار دارد که در جوّ آشوب زده تبلیغات رسانه ای مدیریت شده از سوی واشنگتن، کمتر به چشم می آید و مورد توجه قرار می گیرد.
یکی از مهمترین عوامل دخیل در این امر، انتخابات ریاست جمهوری امریکا یعنی مهمترین و بزرگترین رویداد سیاسی ایالات متحده و چه بسا جهان است.

در فضای سنگین تبلیغاتی که در کمتر از دوماه باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری امریکا، در این کشور جریان دارد، بسیار بعید است که خبری از سوی سخنگویان دستگاه های رسمی این کشور، منتشر شود و در آن یک هدف تبلیغاتی – انتخاباتی، نهفته نباشد؛ به ویژه در شرایطی که در امریکا برخلاف بسیاری از کشورها، از آنجایی که دولت از سوی یکی از دو حزب اصلی دموکرات و جمهوری خواه اداره می شود، رؤسای جمهور و سایر مقام های رسمی آن کشور می توانند آشکارا از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، اعلام حمایت کرده و حتی در کارزارهای رسمی آنها برای جلب نظر رأی دهندگان، مشارکت کنند.

با این وصف، اکنون که باراک اوبامای دموکرات، بر اریکه قدرت در کاخ سفید مسلط است، بدیهی است که از هر امکانی استفاده خواهد کرد تا هیلاری کلینتون؛ نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری امریکا را به پیروزی برساند.

این امر به ویژه از این حیث اهمیت دارد که هیلاری کلینتون ۶۸ ساله اخیرا پس از مطرح شدن موضوع بیماری و ناتوانی احتمالی اش در اداره امور ریاست جمهوری از یکسو و انتقادها از پنهانکاری و دروغ پردازی وی در مورد وضعیت سلامتی جسمانی اش از جانب دیگر، به شدت با بحران رو به رو است و آینده سیاسی نامعلومی در برابر وی قرار دارد.

خانم کلینتون پیش از این هم به دلیل استفاده پنهانی از ایمیل های شخصی برای پیشبرد مأموریت های کاری نیز به شدت با بحران صداقت و اعتماد رو به رو بوده است.

بنابراین، هرگز نباید انتظار داشت که در چنین شرایطی، خبر مرگ رهبران ارشد داعش به دست نیروهای امریکایی، ربطی به کمپاین های انتخاباتی امریکا به منظور به پیروزی رساندن خانم کلینتون نداشته باشد.

این مهم زمانی بهتر درک خواهد شد که توجه کنیم دونالد ترامپ؛ نامزد جنجالی و بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری امریکا، بارها هیلاری کلینتون و باراک اوباما را به ایجاد داعش متهم کرده و آنها را عامل قدرت و پیشروی این گروه تروریستی در خاور میانه معرفی نموده است.

به این ترتیب، این کاملا قابل انتظار است که دموکرات های مسلط بر کاخ سفید، هم به منظور خنثی کردن تبلیغات ترامپ و هم به هدف بالابردن میزان اقبال رأی دهندگان امریکایی به هیلاری کلینتون، طرح نابودی و انهدام هسته های رهبری و سازمان دهی راهبردی داعش را تا زمان انتخابات ریاست جمهوری امریکا در دستور کار قرار داده باشند.

این موضوع البته پیش از این هم تجربه شده است؛ زمانی که باراک اوباما نیازمند جلب نظر رأی دهندگان امریکایی بود و با روی پرده بردن سناریوی مرگ بن لادن و استفاده تبلیغاتی حد اکثری از این امر، موجی از حمایت رأی دهندگان امریکایی را برای خود، فراهم کرد.

با توجه به این مسایل آیا تا کمتر از دو ماه پیش رو، باید منتظر مرگ مهره های مهم تر داعش در عراق و سوریه به وسیله هواپیماهای امریکایی باشیم؟
سیدعلی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین