۰

حرف واحد غنی و عبدالله در مورد منتقدان حکومت

يکشنبه ۲۱ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۳۷
حرف واحد غنی و عبدالله در مورد منتقدان حکومت

رهبران حکومت، مخالفان سیاسی حکومت را به "تبلیغات منفی" علیه نهادهای دولتی متهم کرده‌ و از مردم خواسته‎اند که آنها را منزوی کنند.
اشرف غنی و عبدالله روز شنبه در مراسم بزرگداشت "هفته شهید" گفتند که اظهارات مخالفان حکومت "انتقاد" نه؛ بلکه "تبلیغات منفی" در برابر حکومت است.
آقای غنی گفت: "امروز ضروری است که برای ارج‌گزاری به قربانیان آنها (نیروهای امنیتی) تعهد کنیم که از آنها به صورت مطلق پشتیبانی می‌کنیم، آنها را حرفه‌ای می‌سازیم و از سیاست‌های خُرد بیرون می‌کشیم. برای قوای امنیتی و دفاعی ما تنها یک سیاست وجود دارد."

عبدالله یک گام فراتر گذاشت و انتقادهای مخالفان حکومت را تلاشی برای تضعیف حکومت دانست و آن را به عنوان "خیانت به منافع ملی" محکوم کرد.
آنها از کسی نام نبردند؛ اما یک منبع حکومتی گفته که اخیراً برخی از مقام‌های حکومت پیشین و رهبران جنبش روشنایی، یک‌سره به تبلیغات علیه حکومت وحدت ملی پرداخته‌اند و در هر رویداد امنیتی سعی می‌کنند حکومت را به دست داشتن در آن متهم و مقصر بدانند.

موضعگیری همسان دو رهبر در برابر مخالفان و منتقدان سیاسی خود، پس از ماه ها ناهماهنگی و ناهمسویی، نخستین نشانه از همگرایی و توافق آنها بر سر یک موضوع محسوب می شود. این البته پیش از آنکه نشان دهنده حل تمامی مشکلات و اختلافات و تنش های عمیق و شدید میان رهبران حکومت دوگانه وحدت ملی باشد، به معنای آن است که آن دو دست کم بر یک مساله، اتفاق نظر دارند که لازمه ماندن بر سر قدرت، مواجهه مشترک با مخالفت های سیاسی کسانی است که تصور می شود برای بازگشت دوباره به قدرت، تلاش می کنند و یکی از ابزارهای این تلاش را تحت فشار قرار دادن حکومت وحدت ملی از مسیر «تبلیغات منفی» می دانند.

بدیهی است که هیچیک از دو رهبر حکومت وحدت ملی علی رغم همه اختلاف نظرهایی که دارند، دوست ندارند قدرت را به دلیل اختلافات سیاسی، ترک کنند و این همان چیزی است که در واقع مانعِ از میان رفتن کامل اختلاف و حل بنیادی آن می شود؛ زیرا بر بنیاد آن، هر دو رهبر می دانند که این اختلاف ها هیچگاه به اندازه ای جدی نخواهد شد که حیات و هستی حکومت وحدت ملی را مورد تهدید قرار دهد.

داکتر عبدالله هم زمانی که چند هفته پیش، از وجود اختلاف های عمیق خود با اشرف غنی در یک برنامه رسمی، پرده برداشت، با وجود تهدید تلویحی به سلب مشروعیت از حکومت وحدت ملی و ریاست جمهوری اشرف غنی، در نهایت با ذکر این مهم که علیرغم همه مشکلات، حکومت وحدت ملی به کارش ادامه خواهد داد، برای حل مسایل، ابراز امیدواری کرد.

این تأکید به احتمال زیاد، تلاشی برای بستن راه بدخواهان و منتقدان سیاسی حکومت وحدت ملی برای سوء استفاده از این فرصت به منظور افزایش فشارهای خود بر رهبران حکومت، به کار رفت تا آنها را از پایان کار حکومت وحدت ملی در نتیجه فروپاشی ناشی از اختلافات سیاسی رهبران آن، ناامید کند.

با این توضیح، موضعگیری شدید و همسان هردو رهبر حکومت دوگانه وحدت ملی اما لزوما به معنای آن نیست که حکومت کنونی قادر به مدیریت بحران سیاسی جاری و غلبه بر تمامی مسایل و مشکلات ناشی از آن است.

رهبران حکومت وحدت ملی در این زمینه، آنچه «تبلیغات منفی» یا «خیانت به منافع ملی» مخالفان سیاسی خود می خوانند را مایه تضعیف روحیه نیروهای امنیتی عنوان می کنند و از «مردم»‌ می خواهند بدخواهان را منزوی کنند. در مقابل، مخالفان سیاسی حکومت نیز دقیقا با همین توجیه، عملکرد حکومت وحدت ملی، بحران مدیریت، مسأله مشروعیت و اختلاف نظرهای اساسی دو رهبر را موجب تضعیف روحیه نیروهای امنیتی می خوانند و از «مردم» می خواهند در مورد سرنوشت این حکومت از طریق اجماع ملی، تصمیم بگیرند!

در این میان اما آنچه در این دور باطل و گیج کننده، هرگز مطرح بحث نیست و کسی به آن، توجهی ندارد، وضعیت نیروهای امنیتی در جبهه های دشوار نبرد نفسگیر با تروریزم بین المللی و همچنین شرایط رقت انگیز و بی آتیه مردمی است که در آتش مدیریت سیاسی نادرست و جنگ بی پایان قدرت میان رهبران دیروز و امروز می سوزند و قربانی می شوند.

نکته آخر اینکه حکومت وحدت ملی اگرچه با موضع گیری اخیر بر ضد مخالفان سیاسی خود، سعی می کند توپ را به زمین آنها بیاندازد و خود را مستقر و مسلط و غالب بر جریان های جاری در کشور، نشان دهد؛ اما با این وجود، انکار این واقعیت دشوار است که این تصمیمات و عملکردهای منفی و منفعلانه سران حکومت وحدت ملی است که زمینه را برای تبلیغات مسموم و منفی قدرت طلبان سابق، فراهم کرده است و تا زمانی که اصلاحاتی اساسی در کنش حکومت وحدت ملی ایجاد نشده، انتظار تغییر در واکنش مخالفان قدرت طلب سیاسی هم بیهوده خواهد بود.
عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین