۰

عربستان و مبارزه با ایدئولوژی تروریزم!؟

نرگس اعتماد
سه شنبه ۱۶ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۱
مردم افغانستان، هیچگاه از یاد نمی برند که عربستان سعودی، پدر معنوی و ماشین مولد بسیاری از تروریست هایی محسوب می شود که در ده ها سال گذشته، سرزمین افغانستان را به آتش کشیده و مردمان آن را به خاک و خون نشانده اند و اکنون نیز گوشه و کنار افغانستان در آتش تکفیری های مورد حمایت سعودی ها می سوزد
عربستان و مبارزه با ایدئولوژی تروریزم!؟

اشرف غنی؛ رییس جمهور روز دوشنبه با محمد عبدالله المزید؛ معاون وزیر دفاع عربستان سعودی در کابل دیدار کرد.
در این دیدار دوطرف روی گسترش همکاری ها به‌ویژه مبارزه با تروریزم بحث و تبادل نظر کردند.
معاون وزیر دفاع سعودی در این دیدار گفته که کشورش آماده‌است تا افغانستان را در بخش‌های مختلف به‌ویژه تأمین امنیت و ثبات همکاری نماید!!
آقای المزید گفته که در گذشته قوای نظامی در جبهات به‌گونۀ رو در رو و جنگ متعارف با دشمن مبارزه می‌کردند؛ اما اکنون با پدیدۀ تروریزم مبارزه می‌کنند که این تنها از طریق نظامی مقدور نبوده و باید علیه افکار و ایدئولوژی تروریزم مبارزه کرد.

اشرف غنی هم گفته که با تعریف عربستان از تروریزم موافق است و تأکید کرد که همه کشورها به‌ویژه کشورهای اسلامی باید به‌شکل جمعی و هماهنگ علیه افکار و ایدئولوژی‌ تروریزم مبارزه کنند.
وی افزود که کشورها باید زمینۀ همکاری نزدیک را به‌شمول تبادله اطلاعات فراهم کنند و هیچ استثنایی نسبت به‌گروه‌های تروریستی قایل نشوند.

با این حال، فارغ از تعارفات معمول دیپلماتیک و موضعگیری های کلی و مبهمی که همراه با لبخندهای مزورانه سیاسی برای مصارف تبلیغاتی و رسانه ای، صورت می گیرد، واقعیت این است که وعده های همکاری عربستان سعودی با افغانستان در زمینه ثبات، صلح، امنیت و مبارزه با تروریزم، طنز تلخی است که پیش از آنکه امیدی را برانگیزد، یادآور خاطرات تکان دهنده و مرگباری است که تروریست های مورد حمایت سعودی و پیرو ایدئولوژي منحط وهابیت که مبتنی بر ایده تکفیر و ترور است، در طول ده ها سال، بر مردم افغانستان تحمیل کرده اند.

مردم افغانستان، هیچگاه از یاد نمی برند که عربستان سعودی، پدر معنوی و ماشین مولد بسیاری از تروریست هایی محسوب می شود که در ده ها سال گذشته، سرزمین افغانستان را به آتش کشیده و مردمان آن را به خاک و خون نشانده اند و اکنون نیز کابل و گوشه و کنار افغانستان در آتش تکفیری های مورد حمایت سعودی ها می سوزد.

در حال حاضر نیز همین رویکرد به صورت گسترده و مستمر، بخشی از سیاست اصلی خاندان مسلط بر عربستان سعودی است. در یمن، در سوریه، در عراق، در لبنان، در لیبی، در افغانستان و در هر جایی که رژیم عربستان سعودی، منفعتی داشته باشد، تکفیر و ترور و انفجار نیز وجود دارد.
حمایت های وسیع رژيم آل سعود از تروریزم بین المللی، برای هیچ فردی، جای تردید باقی نگذاشته است.

حتی رد پای شاهزادگان آل سعود در راه اندازی حملات مرگبار یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ در امریکا که به مبدأ تاریخی تازه برای تروریزم و مبارزه با تروریزم به سبک امریکایی تبدیل شد و موج جدیدی از خونریزی و خشونت را برای ملت های اسلامی به ارمغان آورد نیز قابل مشاهده است و اسناد موسوم به اسناد ۲۸ صفحه ای، به تصریح بر این مورد، شهادت می دهد.

۱۵ نفر از ۱۹ عامل حملات یازدهم سپتامبر، تبعه عربستان سعودی بودند. رهبر یکی از مخوف ترین شبکه های تروریستی بین المللی یعنی القاعده، اهل عربستان و از شرکای مالی و تجاری شاهزادگان مهم دربار دودمان سعود بود.

در عراق، سوریه و سایر سرزمین های اسلامی، این باور، وسیعا وجود دارد که عربستان سعودی، پایه ثابت حمایت از جریان های تکفیری و تروریستی است که روزانه جان صدها نفر از مردم مسلمان و بی گناه این سرزمین ها را می گیرند.

در یمن، با وجود سکوت مطلق رسانه ها و نهادهای به اصطلاح حقوق بشری غربی و معامله ننگین و شرم آور سازمان ملل، این عربستان سعودی است که موجب کشته شدن حداقل ده هزار نفر و آوارگی و بی خانمانی میلیون ها نفر دیگر شده و این کشور را به ویرانه ای جنگ زده و جهنمی، تبدیل کرده است.

فاجعه مرگبار سال گذشته در منا که منجر به مرگ دست کم ۷۰۰۰ زائر بیت الله الحرام در یکی از مهمترین و بی مانندترین همایشهای جهان اسلام گردید، ناشی از سیاست های نادرست و مدیریت کودکانه دربار سعودی و شاهزادگان سرمست از دالرهای بادآورده نفتی بود که شکوه و زیبایی و عظمت خیره کننده کنگره بزرگ حج را به مثابه مظهر اقتدار و اتحاد جهان اسلام، به کلی زیر سؤال برد و به بروز شکاف های عمیق و غیرقابل ترمیم در میان امت اسلامی منتهی شد.

این تنها بخشی از مصائبی است که خاندان سعودی بر جهان اسلام تحمیل کرده و افغانستان نیز یکی از ملت های قربانی این سیاست های ویرانگر و انحرافی بوده است.

بنابراین، رژيمی که سالانه میلیاردها دالر را صرف خرید تسلیحات امریکایی و انگلیسی و فرانسوی می کند تا از یکسو به رونق کارخانه های راکد اسلحه سازی غرب کمک کند و از جانب دیگر، ابزارهای مرگبار بیشتری برای ویرانگری و کشتار و ترور و خونریزی در جهان اسلام و ملتهای مسلمان به دست آورد، چگونه می تواند با ایدئولوژي تکفیر و ترور، مبارزه کند و شریکی مطمئن و مفید برای دولت افغانستان برای ایجاد صلح و ثبات باشد؟!
نرگس اعتماد- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین