۰

تسلیت نامه ای از سر ناپختگی

نرگس اعتماد
سه شنبه ۱۵ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۳۸
عربستان سعودی... بیشترین امکانات مالی را در اختیار طالبان و داعش و حزب اسلامی گذاشته تا به کشتار مردم افغانستان کمک بکند؛ خطاب کردن مقامات سعودی با عناوین متملقانه، در شأن وزیر خارجه ی یک کشور و نظام آبرومند نیست...
تسلیت نامه ای از سر ناپختگی

روز گذشته چهاردهم سرطان ۹۵ ، حمله تروریستی در نزدیکی مسجدالنبی در مدینه منوره، باعث کشته شدن چهار عسکر سعودی شد. حملات مشابهی در دیگر نقاط عربستان هم انجام شد که خوشبختانه تلفاتی در پی نداشت.
این حملات در ذات خود همانند سایر حملات جنایتکارانه، نفرت انگیز و دردآور است. حملات تروریستی روز گذشته، خوشبختانه تلفات غیرنظامی نداشته است.
این حملات در حالی صورت گرفت که کشور عزیزمان همه روزه شاهد جنایات تروریستیِ خون آشامانِ حیوان صفتی است که به زن و طفل و پیر و جوان این کشور دردمند کمترین رحمی ندارند.
ما همه روزه قربانی تروریسم و حامیان شقی آنان هستیم و هر فرد این وطن می داند که در رأس این اشقیاء، عربستان سعودی قرار دارد که غیر از آئین ضاله ی وهابیت، همه مسلمین را تکفیر می نماید و با حمایت از طالبان و داعش و تروریسم، مردم ما را نابود می کند.
پس از حملات تروریستی دوشنبه در عربستان، بسیاری از شهروندان افغانستان در شبکه های اجتماعی نوشتند که "تروریستها از پاچه ی ارباب خود گرفتند". این بیانگر آن است که مردم افغانستان از نقشی که سعودی ها در تربیت تروریست ها دارند به روشنی، آگاهی دارند.
وزارت امورخارجه کشورمان که اکنون در دستان یک تیم ناپخته و بی تجربه افتاده، در مورد حادثه تروریستی در عربستان، خطاب به عادل الجبیر، اعلامیه ای صادر کرده که بسیار جای تأمل و بیانگر فکر نامناسب دستگاه دیپلماسی ماست. بخش اول این اعلامیه به شرح ذیل است:

برادر گرامی جلالتمآب آقای عادل بن أحمد الجبیر
وزیر امور خارجه کشور شاهی عربستان سعودی!
السلام علیکم و رحمت الله و برکاته
به نمایندگی از دولت و مردم جمهوری اسلامی افغانستان، حمله تروریستی انتحاری در نزدیکی حرم و مسجد النبوی مدینه منوره را که در آن تعدادی از نیروهای امنیتی مسجد النبوی شهید شده اند، به شدت محکوم نموده، به جلالتمآب شما و از طریق شما به خادم حرمین شریفین اعلیحضرت ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی و ملت مسلمان آن کشور، تسلیت عرض می کنم...
...

اول: همزمان با حادثه تروریستی مدینه که فقط ۴ کشته از نظامیان سعودی داشت، حملات انتحاری در عراق، جان ۲۱۳ نفر از مردم را گرفت و دهها نفر دیگر را زخمی کرد. بسیار بیشتر ازین تعداد توسط جت های جنگی عربستان در یمن کشته می شوند؛ چرا وزارت امور خارجه، حملات تروریستی عراق و جنایات مشابه را محکوم نکرده و نمی کند؟ چرا با مردم و مقامات عراقی و یمنی و سوریه، لیبیا و .... ابراز همدردی نمی کند که با کشته شدن ۴ نظامی سعودی، خود را عزادار نشان می دهد؟ ( البته ریاست اجرائیه در تسلیت نامه خود از قربانیان مردم عراق هم یاد کرده است)

دوم: عربستان سعودی که بعنوان عامل حداقل بخشی از ناامنی ها و جنگ در افغانستان شناخته می شود، کمترین همکاری اقتصادی، امنیتی، سیاسی و ... با مردم افغانستان نداشته و در عوض، بیشترین امکانات مالی را در اختیار طالبان و داعش و حزب اسلامی گذاشته تا به کشتار مردم افغانستان کمک بکند؛ خطاب کردن مقامات سعودی با عناوین متملقانه، در شأن وزیر خارجه ی یک کشور و نظام آبرومند نیست؛ لحن این بیانیه، لحن ادبیات یک مزدور در قبال ارباب است.

سوم: شایسته است وقتی وزارت امورخارجه خطاب به عادل الجبیر ادعا می کند که به نمایندگی از مردم افغانستان سخن می گوید، شأن مردم افغانستان و خواسته های مشروع و عقلانی مردم را نیز در نظر بگیرد. فهم ما این است که مردم افغانستان از حملات تروریستی در هرجای دنیا انجام شود متنفر هستند؛ اما آن میزان فهم و شعور دارند که بفهمند سرچشمه تروریسم و خشونت و تکفیر و کشتار در کجاست!

چهارم: شایسته است که دستگاه دیپلماسی افغانستان همچنان که در بند دوم بیانیه خود اشاره کرده که "مردم و دولت جمهوری اسلامی افغانستان که طی بیش از دو دهه اخیر هر روز در برابر اینگونه گروه های تروریستیِ تکفیری قربانی می دهند، باور دارند که نابود کردن تهدید تروریزم از جهان، به همکاری استراتژیک میان دولت ها برای مقابله با ریشه های این پدیده شوم و در راستای نابودی لانه های اصلی آن نیاز دارد"... با زبان عقلانی، دولت و نظام عربستان را متوجه مسئولیت شان در قبال مراکز و نهادهای ترویج سلفیت در خاک و در درون نظام مذهبی خود آن کشور بنماید تا سرچشمه تکفیر از درون نظام شاهی آن کشور بخشکد.

پنجم: دستگاه دیپلماسی کشور، اگر به دنبال آن است که فعالیت های دیپلماتیک خود را در عرصه بین المللی به نمایش بگذارد خوب است که جنایت، ترور، خشونت و انتحار در سایر کشورها را نیز محکوم کند و این همدردی را با قربانیان سایر کشورها نیز نشان بدهد؛ جنایاتی که خود سعودی ها در اقصی نقاط جهان و مخصوصا در افغانستان و یمن و عراق و ... مرتکب می شوند نیز در حدی هستند که محکوم شوند. شایسته نیست که دستگاه دیپلماسی ما با زبان عربستان سعودی سخن بگوید.

نرگس اعتماد- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین