۰

قدرت نمایی یا تلاش برای بقا؟

شنبه ۲۹ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۳۵
دیدار آتی بن سلمان با دبیرکل سازمان ملل نیز در ادامه واکنش های خشمگینانه رژیم سعودی به اقدام اولیه سازمان ملل مبنی بر گنجاندن نام ائتلاف به رهبری سعودی در جنگ یمن در لیست سیاه نقض کنندگان حقوق کودکان، صورت خواهد گرفت
قدرت نمایی یا تلاش برای بقا؟


محمد بن سلمان؛ جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این رژیم رسما برای دیدار با بان کی مون؛ دبیرکل سازمان ملل درخواست داده است.
یکی از سخنگویان سازمان ملل، روز جمعه گفت محمد بن سلمان به احتمال زیاد هفته آینده عازم نیویارک، مقر سازمان ملل، خواهد شد.
محمد بن سلمان، فرزند پادشاه عربستان و همزمان رئیس دربار سلطنتی سعودی است.

دبیرکل سازمان ملل روز سیزدهم جوزا طی گزارشی اعلام کرد ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان مسؤول ۶۰ درصد از کودکان کشته و زخمی شده در یمن طی سال گذشته بوده و در جریان حملات این ائتلاف ۵۱۰ کودک کشته و ۶۶۷ کودک دیگر زخمی شده‌اند.
موضوعی که فورا با اعتراض شدید رژیم عربستان روبرو شد و چند روز بعد بان کی مون نام عربستان را از این فهرست حذف کرد. ریاض سازمان ملل را به قطع کمک‌های مالی خود تهدید کرده بود.
همزمان بان کی مون، خارج کردن ائتلاف به رهبری ربستان سعودی از فهرست سیاه عاملان کشتار کودکان یمنی را تصمیمی "دشوار و دردناک" خواند.

به نظر می رسد دیدار آتی شاهزاده سلمان؛ وزیر دفاع و جانشین ولیعهد سعودی با دبیرکل سازمان ملل نیز در ادامه واکنش های خشمگینانه رژیم سعودی به اقدام اولیه سازمان ملل مبنی بر گنجاندن نام ائتلاف به رهبری سعودی در جنگ یمن در لیست سیاه نقض کنندگان حقوق کودکان، صورت خواهد گرفت.

از محمد بن سلمان به عنوان یکی از معدود مردان قدرتمند دربار سعودی نام برده می شود. همچنین گفته می شود که او در طراحی و عملیاتی سازی سیاستهای اصلی رژيم سعودی در داخل و خارج از آن کشور، نقش بارز و بسزایی دارد؛ از آغاز و فرماندهی تجاوز به یمن تا کشتار فاجعه بار منا در روز عید قربان سال گذشته و تا اقدامات این رژیم در زمینه حمایت از گروه های تروریستی فعال در عراق، سوریه و بخش های دیگر خاورمیانه.

با این حال، دیدار آینده او با دبیرکل سازمان ملل نیز نشان می دهد که تصمیم اولیه بان کی مون، در زمینه گنجاندن نام ائتلاف تحت رهبری این رژيم در جنگ علیه یمن در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان، مقامهای دربار سلطنتی سعودی را در سطحی گسترده، آشفته و عصبانی کرده است.

از این منظر، واکنش سریع و تند نماینده این رژيم در سازمان ملل متحد در برابر این تصمیم نیز کاملاً قابل درک است؛ اما انتظار نمی رفت که مقامهای عالیرتبه این رژيم هم به رغم واداشتن و مجبور کردن دبیرکل سازمان ملل به پس گرفتن تصمیم خود و تجدیدنظر در آن، همچنان پیگیر این اقدام شوند.

مشخص نیست که در دیدار آتی وزیر دفاع و جانشین ولیعهد رژیم سعودی با بان کی مون؛ دبیر کل سازمان ملل، دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد؛ اما این انتظار وجود دارد که تهدیدها و فشارهای این رژيم بر سازمان ملل به منظور تحت کنترل درآوردن بیشتر آن، ادامه یابد و چه بسا تشدید شود؛ بنابراین، می توان حدس زد که دیدار مورد نظر نیز برای بان کی مون، درست به اندازه تصمیم به حذف نام سعودی از لیست سیاه ناقضان حقوق کودک، «دشوار» و «دردناک» خواهد بود؛ اما این دیدار در عین حال، یک فرصت دوباره برای دبیر کل سازمان ملل متحد است؛ فرصتی که طی آن، او می تواند با دفاعی صریح و بی پرده و شجاعانه از یافته های خود در خصوص جنایتهای رژيم سعودی و هم پیمانانش در جنگ یمن به ویژه کشتار فاجعه بار کودکان بی گناه یمنی، حداقل بخشی از حیثیت مخدوش و آبروی از دست رفته این سازمان، در پی عقب نشینی شرم آور و خفت بارش در قبال فشارهای سعودی را احیا و اعاده نماید.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین