۰

نه زهر بهر دشمن و نه مهره بهر دوست

چهارشنبه ۱۱ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۵۶
رییس انجمن والیان افغانستان تاکید کرد که اگر دولت توان حل تمام مشکلات مردم را دارد، مسؤولان به مردم اطمینان دهند در غیر آن به درازا کشیدن انتظار مردم برای حکومت پرخطر خواهد بود.
نه زهر بهر دشمن و نه مهره بهر دوست

انجمن والیان کشور با انتقاد از کارکرد حکومت وحدت ملی می گوید که سیاست ‌های چندگانۀ حکومت سبب شده تا مشکلات کنونی دامنگیر افغانستان شود.
عبدالجبار تقوا؛ رییس انجمن والیان افغانستان گفت که انجمن والیان افغانستان با موافقتنامۀ رهبران حکومت موافق نبوده و این موافقتنامه را خلاف قانون اساسی می داند.
وی افزود:"ما عدم تطبیق تفاهمنامۀ حکومت وحدت ملی، مخالفت‌ها بین هردو رهبر، زمان‌کُشی در برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی و برگزاری لویه ‌جرگه را نقد می کنیم."
آقای تقوا تاکید کرد که اگر دولت توان حل تمام مشکلات مردم را دارد، مسؤولان به مردم اطمینان دهند در غیر آن به درازا کشیدن انتظار مردم برای حکومت پرخطر خواهد بود.

انجمن والیان افغانستان خواستار برگزاری یک نشست ملی به خاطر حل مشکلات کنونی افغانستان و حمایت امریکا و جامعۀ جهانی از آن شد تا ممثل اراده همه مردم افغانستان باشد و در مشورت با نخبگان و بزرگان کشور، سرنوشت مملکت را تعیین‌ کند و افغانستان از فرداهای نامعلوم نجات یابد.

این تنها موردی نیست که نهادها، سازمانها، رهبران و چهره های شاخص ملی به سران حکومت وحدت ملی نسبت به پیشبرد سیاستهای ضدملی شان، هشدار می دهند و تاکید می کنند که در صورت ادامه این روند، وضعیتی به مراتب بدتر و خطرناک تر در انتظار مردم افغانستان خواهد بود.

بنابراین، به نظر می رسد حکومت وحدت ملی به نحو بی سابقه ای انتقادها و موضع گیری های گسترده دوست و دشمن را علیه خود برانگیخته است و این چیزی است که معلول سیاست های از بنیاد غلط سران حکومت وحدت ملی، انحصارگرایی، جاه طلبی، جنگ شدید قدرت جاری در زیر پوست سیاست و بی اعتنایی آشکار و خطرناک سران حکومت نسبت به خواست های بزرگ و اساسی مردم و سازمان های سیاسی می باشد.

حکومت وحدت ملی که حتی شعارهای شیرین آن نیز دیگر هیچ جاذبه ای ندارد، اگر همچنان بی اعتنا به سیل انتقادها، هشدارها و بیدارباش های دوستان سابق خود، به برنامه های غیر ملی و خودبنیادش ادامه دهد، بعید نیست که موجی از اعتراض های اجتماعی و سیاسی را بر علیه خود برانگیزد و این چیزی نیست که برای هیچیک از بازیگران داخل یا بیرون از قدرت، سود و ثمری داشته باشد.

فراخوان های مکرری که برای برگزاری نشست بزرگ ملی با مشارکت نخبگان، نمایندگان سنت و سیاست، بازیگران کلیدی قدرت، برگزیدگان مردم افغانستان، نمایندگان نهادها و سازمان های اثرگذار بر معادلات سیاسی- اجتماعی و مدنی کشور و گروه های فشار، از سوی مراجع مختلف مطرح می شود تا در آن، روی آینده کشور و نجات افغانستان از مرحله بحرای کنونی، تصمیم های استراتژیک و عملی اتخاذ شود، همه نشانگر آن است که وضعیت جاری در کشور، یک وضعیت به شدت خطرناک و غیر عادی و با آینده ای هولناک و ویرانگر است؛ بنابراین، رهبران حکومت وحدت ملی باید با عنایت به این هشدارها یکبار برای همیشه، با یک تصمیم عاقلانه و هماهنگ، وحدت تصنعی، متزلزل و به شدت آسیب پذیر حکومت کنونی را از معرض ریزش یکباره و ویرانگر، نجات بخشند و افغانستان را در مسیر درستی قرار دهند.

در این میان، یک نکته محوری در همه انتقادهایی که تاکنون نسبت به دولت وحدت ملی مطرح شده، خودنمایی می کند و آن فاصله هولناکی است که این حکومت از مفاد قانون اساسی گرفته است.

بازی با مفاد قانون اساسی و‌ آن را دستمایه انحصارگرایی، قدرت طلبی، قوم پرستی، فاشیزم، خودمحوری، حذف مردم از سیاست و مصادره آن برای ایجاد یک شبه دیکتاتوری غیر پاسخگو و مطلق العنان قرار دادن، برای همه رژیم هایی که پیش از این، این راه پرخطر و مرگبار را پیموده اند، عواقب پشیمان کننده ای داشته است و به نظر نمی رسد آزمون دوباره آن، نفعی برای رهبران حکومت وحدت ملی داشته باشد.

نفس ایجاد حکومت وحدت ملی یک بدعت خطرناک در برابر مفاد صریح قانون اساسی بود؛ اما هرگز انتظار نمی رفت که این اقدام، مقدمه ای برای بدعت های خطرناک دیگر بر علیه قانون اساسی قرار گیرد؛ به گونه که قانون اساسی، عملا از متن به حاشیه رانده شود و جای آن را فرمان های تقنینی منبعث از اراده انحصارگرایانه ارباب قدرت بگیرد.

با این حال، هنوزهم برای بازگشت، دیر نشده است. سران حکومت وحدت ملی می توانند به یاد بیاورند که افغانستان نه یک جزیره جداافتاده خالی از سکنه است تا آنها با نصب پرچم، بر همه چیز آن، اعلام مالکیت همه جانبه کنند و نه کسی می تواند با نادیده گرفتن مردم، سازمان های سیاسی، نهادهای اجتماعی و فرهنگی و... آن را به چنین جزیره ای تبدیل کند.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین