۰

محقق، نگران فاجعه، ناراضی از تقسیم قدرت

شنبه ۱۵ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۳۲
آقای محقق گفت:"ما در حکومت پنج وزیر داریم؛ اما این به گونه ای است که وزیر از ما است اما صلاحیت های شان به دست افراد دیگر است. ما مشارکت و مدیریت واقعی را در تمامی بخش ها به شمول پولیس و ارتش ملی می خواهیم."
محقق، نگران فاجعه، ناراضی از تقسیم قدرت


محمد محقق؛ معاون دوم رئیس اجرائی می گوید که "نیروهای هوایی کشور باید به صورت خوب تجهیز شوند، خلأهای ارتش ملی پر شوند و نیز پولیس ملی و محلی که طرح آن را پیشنهاد کرده ایم، تجهیز شوند وگرنه فاجعه ای در پیش خواهد بود."
محمد محقق که روز جمعه در مراسم یادبود از بیست و یکمین سال شهادت عبدالعلی مزاری در کابل سخن می گفت، همچنین از نابرابری در تقسیم قدرت سیاسی از سوی حکومت وحدت ملی انتقاد کرد.
معاون دوم رئیس اجرائی گفت:"ما در حکومت پنج وزیر داریم؛ اما این به گونه ای است که وزیر از ما است اما صلاحیت های شان به دست افراد دیگر است. ما مشارکت و مدیریت واقعی را در تمامی بخش ها به شمول پولیس و ارتش ملی می خواهیم."

محمد محقق همچنین با اشاره به ادامه جنگ در کشور تاکید کرد که مردم در کنار نیروهای دولتی خواهند ایستاد.
سخنان آقای محقق، نشانگر نارضایتی عمیق او از روند رویدادها در پوشش حکومت وحدت ملی است. این نشان می دهد که او نیز مانند جنرال دوستم و شاید بسیاری دیگر از اعضای حکومت وحدت ملی، اگرچه در ظاهر امر، عضو دولت محسوب می شوند؛ اما عملا سهم زیادی از دولت ندارند و آنچه در عمل از این حضور به آنها می رسد، بسیار کمتر از آن چیزی است که در ابتدا انتظار آن را داشتند.

این در حالی است که حتی اگر افرادی مانند آقای محقق یا پیشتر از او دوستم، نسبت به تقسیم ناعادلانه کرسی های دولتی، انحصار قدرت و صلاحیت تصمیم گیری از سوی حلقه ای خاص و مشخص و پذیرفته نشدن طرح های شان در خصوص مسایل امنیتی و مشارکت متوازن اقوام، احزاب و طیف های سیاسی و قومی در ترکیب نهادهای امنیتی و واحدهای اداری، سخن صریحی بر زبان نیاورند، بازهم شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می دهد ابتکار عمل، عموما در انحصار ارگ ریاست جمهوری است و اشرف غنی و تیم او، آشکارا تصمیم ها و ایده های خود در خصوص تقسیم سمت ها، اعمال عزل و نصب افراد و مقامات، ترکیب مقامات و نیروهای امنیتی، سهمیه بندی مدیریت پست های کلیدی و مهم در حوزه اداره و امنیت کشور و نیز پیشبرد طرح ها و اهداف مورد نظر خود در زمینه های مختلف به ویژه تامین امنیت، مبارزه با تروریزم و گفتگوهای صلح با تروریست ها را اجرا و عملیاتی می کنند، بی آنکه در این میان، برای ریاست اجرایی و سایر نیروهایی که خارج از حلقه سیاسی و قومی به رهبری اشرف غنی هستند، نقش و سهمی قایل باشند.

گله گذاری های آقای محقق، اگرچه به صورت بسیار واضحی، کنترل شده، محتاطانه و تا حدود زیادی محافظه کارانه بیان شد؛ اما در عین حال نشان داد که در درون حکومت وحدت ملی، اوضاع هرگز بر وفق مراد و مبتنی بر انتظارهای اولیه طیف سیاسی مخالف اشرف غنی نیست.

آقای غنی در یک بازی هوشمندانه، این ایده را کاملا عملی کرده است که او نه یک رییس جمهور مصلحتی برآمده از توافق سیاسی؛ بلکه نماینده مستقیم و منتخب مردم افغانستان است و با این حساب، امضای توافق سیاسی، لطفی بوده که او در حق داکتر عبدالله و تیم اش کرده و آنها را در قدرت، شریک قرار داده است؛ اما این هرگز به معنای تقسیم صلاحیت های ریاست جمهوری نیست و او به عنوان رییس جمهور، می تواند همان گونه که فکر می کند و تصمیم می گیرد، به صورت کاملا مستقل و بدون نیاز به مشورت با دیگران، عمل کند.

باقی ماندن معصوم استانکزی به سمت سرپرستی وزارت دفاع که به رغم رد صلاحیت او از سوی مجلس نمایندگان، آقای غنی گفته «از نظر من او وزیر دفاع است»، آغاز و پیشبرد روند گفتگوهای صلح با طالبان، تعلل و تاخیر در ایجاد اصلاحات انتخاباتی، عدم برگزاری انتخابات پارلمانی، عدم برکناری کمیشنران کنونی کمیسیون های انتخاباتی، عدم توزیع تذکره های الکترونیکی، مخالفت با طرح های امنیتی دوستم در باره مبارزه با تروریزم و بازگرداندن امنیت به شمال از جمله قندوز، سلب یا محدودسازی صلاحیت های وزرای وابسته به تیم آقای عبدالله، مجبور به استعفا کردن مهره هایی که مورد تایید او نیستند، گماشتن والی ها و عزل و نصب وسیع در ادارات دولتی و سمت های امنیتی و... از نمونه های روشنی است که نشان می دهد آقای غنی، بدون توجه به نظر و دیدگاه تیم ریاست اجرایی، آنها را اجرا کرده است.

با این حساب، این کاملا بدیهی و طبیعی است که افرادی مانند آقای محقق، از یکسو از وقوع یک فاجعه در بهار سال آینده با ظهور داعش و احتمال گسترش دامنه آن به هزاره جات، نگران باشند و از سوی دیگر، نسبت به وضعیت نیروهای امنیتی، تقسیم سمت های دولتی، عدم پذیرش طرح های امنیتی خود و سلب یا کاهش صلاحیت های وزرای شان، اعتراض کند.

محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


مهاجر
سلام!درکشورما،شایسته سالاری وجودنداردودرحکومت وحدت ملی چیزی که دیده نمیشود،وحدت است،واگراقای اشرفغنی،دنبال ثبات وپیشرفت کشوراست،بایدقوم پرستی رارهاکند،وافراددلسوزکه به دورازتعصب وقوم گرای باشد،دراداره کشوربگمارد،آقای اشرف غنی!شماچراجلو،تذکره الکترونیکی راگرفتید؟پشتونهای آنسوی خط دیورندچه ارتباطی به کشورمادارد؟آنهاخودراپاکستانی میداند،وروی چه حسابی آنهارادررای گیری شرکت میدهی؟شمارئیس جمهورافغانستان هستید؟یارئیس جمهورپشتونهای عالم؟شماوباندودسته شماتابکی،حقوق مردم راپایمال میکنید؟؟
پربازدیدترین