۰

آرایش نظامی مجاهدین و واقعیت جنگ و صلح افغانستان

پنجشنبه ۲۲ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۵۵
پس از رویدادهای پرسش برانگیز بدخشان، قندوز و جلریز و در حال حاضر نیز فاریاب و تخار و بدخشان، رهبران جهادی سابق به این جمع بندی رسیده اند که ظاهرا دولت مرکزی، یا توان مبارزه با دشمن را ندارد و یا در سطح کلان تر، اراده ای برای مقابله مسلحانه با تروریزم در کار نیست.
آرایش نظامی مجاهدین و واقعیت جنگ و صلح افغانستان


احمدضیا مسعود؛ نماینده ویژه رئیس جمهور در امور اصلاحات و حکومت داری خوب که برای بررسی وضعیت ولایات شرقی به تخار رفته است، در جمع مجاهدین از نبود یک پلان سرکوب در کشور به شدت انتقاد کرد.
وی خاطرنشان کرد که از زمان دولت حامد کرزی تاکنون تروریست ها به اشکال مختلف تشویق شده و امتیازاتی گرفته اند تا دست از جنگ بردارند؛ اما اینچنین نشد، به خاطر اینکه آنها عوامل کشورهای دیگر و مزدبگیر هستند.
مسعود با اشاره به تلاش هایی که برای تامین امنیت از سوی نیروهای دولتی صورت گرفته، گفت تامین امنیت کشور تنها توسط نیروهای امنیتی، بعید است.
وی از تشکیل شورای مقاومت مجاهدین در قالب نهادهای امنیتی برای تقویت نیروهای نظامی کشور خبر داد و گفت: با تسلیحات موجود در کشور و نیروهای نظامی مجاهدین می توانند تا ۶ ماه آینده امنیت را به کشور باز گردانند.
مسعود تصریح کرد که شورای مجاهدین برای کمک به نیروهای امنیتی تشکیل می شود.

با توجه به این موضع گیری ها تصور می شود که مجاهدین سابق اکنون بیش از هر زمان دیگری خطر دشمن مشترک را احساس می کنند و این بدون تردید، نتیجه تغییر آشکار جغرافیای جنگ از جنوب به مرکز و شمال کشور است.

فرماندهان و رهبران سابق جهادی اکنون متوجه شده اند که هدف جنگ جاری، آنها و مردمی هستند که پشت سر آنها حرکت می کنند و اگر در برابر این موج سنگین و بی سابقه گسترش حملات تروریستی و فعالیت های هراس افکنانه در شمال و مرکز کشور مبارزه نکنند، نمی توانند در آینده سیاسی و امنیتی کشور، جایگاهی داشته باشند.

این در حالی است که در طول ۱۴ سال گذشته، همکاری های همه جانبه رهبران مجاهدین با روندهایی مانند دایاگ، دی دی آر و ملکی سازی افراد مسلح، از مهم ترین تضمین های شکل گیری پایه های اساسی نظام سیاسی و تشکیل نیروهای مسلح ملی و دولتی بود.

اما اکنون به خصوص پس از رویدادهای پرسش برانگیز بدخشان، قندوز و جلریز و در حال حاضر نیز فاریاب و تخار و بدخشان، رهبران جهادی سابق به این جمع بندی رسیده اند که ظاهرا دولت مرکزی، یا توان مبارزه با دشمن را ندارد و یا در سطح کلان تر، اراده ای برای مقابله مسلحانه با تروریزم در کار نیست.

بویژه اکنون که مقدمات روند رسمی صلح نیز وادر مراحل حساسی شده است، برداشتی در میان شماری از رهبران جهادی سابق شایع شده مبنی بر اینکه این روند، همچنان به صورت یکجانبه و پنهانکارانه و فارغ از دایره مشارکت و حتی اطلاع احزاب و چهره های قدرتمند سیاسی و جهادی به پیش می رود و پیشبرد همزمان حمله های تروریستی و صلح با طالبان، شک و پرسش های آنان در خصوص آنچه قرار است اتفاق بیفتد را دوچندان کرده است.
این طرز دید البته به نظر می رسد از بی اعتمادی و دودستگی شدید سیاسی در درون حکومت نیز ناشی می شود.

با وجود آنکه نام حکومت را وحدت ملی گذاشته اند و مبنای کار مشترک و اصلاحات ساختاری این دولت نیز یک توافقنامه سیاسی امضاشده به وسیله رییس جمهور و رییس اجرایی است؛ اما بروز اختلاف های شدید میان دو تیم تشکیل دهنده حکومت و ناکامی های آشکاری که در تشکیل کابینه، معرفی وزیر دفاع، تشکیل کمیسیون اصلاحات انتخاباتی و... پدیدار گشت، اندک اندک این برداشت ناامیدکننده را رواج داد که وحدت ملی به معنای واقعی کلمه، هنوز شکل نگرفته و توافقنامه سیاسی نیز آنگونه که انتظار می رفت به اجرا گذاشته نشده است.

بنابراین، بدیهی است که همه چیز از جمله تامین امنیت و مبارزه با تروریزم نیز در فضایی عاری از اعتماد سیاسی به دولت مرکزی، شکل بگیرد.

دامنه این بی اعتمادی به حلقه یاران و همکاران رییس جمهور نیز سرایت کرده و موضع گیری های چند روز اخیر احمدضیا مسعود و نیز قهر و مهر جنرال دوستم هم در همین راستا قابل ارزیابی است.

ناظران حوزه امنیت اما از دیدی دیگر به ورود مجاهدین سابق به حوزه تامین امنیت و مبارزه با تروریزم در شمال و مرکز کشور نگاه می کنند.

با این حال، به نظر می رسد ایده آرایش نظامی مجدد نیروهای مجاهدین، مورد حمایت همه رهبران ارشد این جریان سیاسی هست؛ ولی این نگرانی پنهان نیز در میان آنها وجود دارد که دولت و حامیان خارجی آن، این حرکت را به نوعی در برابر نیروهای امنیتی ملی تصور کرده و با آن مخالفت کند. به همین دلیل همه رهبران مجاهدین که تاکنون از ایده اعلام پشتیبانی کرده اند بر این نکته نیز تاکید کرده اند که این نیرو اگر عملا شکل بگیرد، بدون تردید در کنار نیروهای امنیتی ملی و در برابر تروریست ها عمل خواهد کرد؛ زیرا نیروهای امنیتی به تنهایی توانایی مهار تروریزم و ایستادگی در برابر دشمن را ندارند.
عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


مهاجر
مجاهدین توانای وحدت وانسجام اقوام مختلف افغانستان راداردچنانچه درگزشته ثایت کرده است،البته مجاهدین بایدحمایت کشورهای بزرگ منطقه مثل روسیه راباخودهمراه کند،وازعمل کرد فریب ونیرنگ ودروغ امریکایها ،مردم خسته شده،امریکاباوعده صلح وثبات ورفاه وامنیت،وارد کشورماشدودراین مدت حضورآنهابه کدام وعده خودعمل کرده ؟وکرزی واشرف غنی باپیمان امنیتی چه دست آوردی داشته؟ومعادن کمیاب مثل اورانیوم،لتیوم،طلا و...امریکاوانگلیس بین خودهاتقسیم کرده،ونمیگزاردکشورماصاحب پیداکند
پربازدیدترین