۰
از معامله با تروریزم تا مقابله با تروریزم

حامیان تروریسم، ائتلاف ضدتروریسم ساختند!

سیدعلی حسینی
سه شنبه ۲۴ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۲
طنز ماجرا اما این است که رژيم سعودی و چند هم پیمان دیگر این رژيم در این ائتلاف، مانند ترکیه و قطر متهمان ردیف اول تقویت و حمایت از تروریزم در منطقه و جهان اسلام هستند؛ وانگهی برای مبارزه با این پدیده خودساخته، ائتلاف تشکیل می دهند!
حامیان تروریسم، ائتلاف ضدتروریسم ساختند!

عربستان سعودی یک ائتلاف اسلامی ضد تروریزم تشکیل داده است.
رسانه های سعودی مدعی شده اند که ۳۴ کشور مسلمان در این ائتلاف عضویت دارند.
مرکز فرماندهی مشترک این ائتلاف در ریاض خواهد شد و هماهنگی و پشتیبانی از عملیات نظامی علیه تروریزم و تدوین برنامه‌ها و روش‌های لازم برای پیشبرد هدف ائتلاف را بر عهده خواهد گرفت.
گفته شده «ائتلاف اسلامی ضد تروریزم» در راستای تلاش بین‌المللی برای مقابله با تروریزم و حمایت از صلح و امنیت جهانی، با "کشورهای دوست و صلح دوست و مجامع جهانی" همکاری و هماهنگی خواهد داشت.
سعودی، اردن، امارات، بحرین، بنگلادش، بنین، پاکستان، ترکیه، قطر، توگو، چاد، تونس، جیبوتی، ساحل عاج، سنگال، سودان، سیرالئون، سومالی، فلسطین، کومور، کویت، گابون، گینه، لبنان، لیبی، مالدیو، مالزی، مالی، مصر، مراکش، موریتانی، نیجر، نیجریه و یمن اعضای این ائتلاف بین‌المللی هستند.

خبرگزاری سعودی گفته که ۱۰ کشور اسلامی دیگر، از جمله اندونزی نیز «حمایت» خود را از این ائتلاف ابراز داشته اند. عمان، عراق و سوریه عضو این ائتلاف نیستند.
اما نسبت به جدیت عربستان و آینده ائتلاف ضد تروریستی ادعایی سعودی ها تردیدهای جدی و شدیدی وجود دارد.
به نظر می رسد این اقدام، تابع وضعیت سیاسی و امنیتی سعودی در معادلات داخلی و خارجی مرتبط با این رژيم است.

عربستان در پی شکست در جنگ یمن و نیز ناگزیر شدن به عقب نشینی از بحران سوریه در پی ورود ائتلاف کشورهای به رهبری روسیه به این بحران، اکنون در صدد است، وزنه سیاسی و نظامی تازه ای برای خود در جهان عرب و دنیای اسلام، به وجود آورد.

گمان نمی رود این ائتلاف تازه بتواند در عمل، کاری در مبارزه با تروریزم یا تغییر معادلات سیاسی و امنیتی جهان اسلام به نفع رژيم سعودی و ایدئولوژي سیاسی مسلط بر این رژیم، از پیش ببرد؛ زیرا در جنگ یمن به خوبی آشکار شد که بسیاری از کشورهایی که در این لیست بلندبالا از آنها به عنوان متحدان عربستان سعودی در ائتلاف اسلامی مبارزه با تروریزم، نام برده شده، از خواسته ها، اهداف، نیات و نقشه های بلندپروازانه رژیم آل سعود، پیروی و تبعیت نمی کنند.

در جنگ یمن، در عمل تنها دو کشور کوچک عربی شامل بحرین و امارات در کنار عربستان حضور دارند. بحرین به این دلیل که بقای رژيم حداقلی و استبدادی اش را در برابر اکثریت دموکراسی خواه و اصلاح طلب شیعه، مدیون دخالتهای نظامی رژيم سعودی است و حتی در سال های گذشته، بارها شایعه ادغام آن کشور به خاک عربستان سعودی، بر سر زبان ها بود و به همین دلیل، از استقلال در اراده و تصمیم گیری سیاسی و امنیتی برخوردار نیست و امارات نیز عملا با سعودی ها بر سر تقسیم و تجزیه بخش های مشخصی از خاک یمن، توافق کرده بود و به همین دلیل، حاضر شد در کنار این رژيم، در تجاوز نظامی به یمن همراه شود.

حضور چند کشور کوچک و فقیر افریقایی مانند مراکش، سودان، فیجی و... که به خاطر پول های سعودی، در جنگ یمن، شرکت کردند، نه تاثیری بر معادلات میدانی جنگ داشت و نه کسی روی آنها حساب خاصی باز کرده است.
این حضور، حتی به لحاظ سیاسی هم برای سعودی ها، نام و نشانی به همراه نداشت.

به جز این، در دیگر معادلات نظامی و امنیتی و حتی سیاسی و ایدئولوژيک در منطقه و دنیای اسلام نیز تمامی اعضای ائتلاف خودخوانده سعودی بر علیه تروریزم، با مواضع و رویکردهای رژيم ریاض همسو و هماهنگ نیستند و چه بسا، شماری از قدرت هایی که از آنها به عنوان عضو ائتلاف نام برده شده است، در رویارویی مستقیم یا رقابت های زیرپوستی با سعودی در خصوص تحولات جاری در منطقه، قرار دارند.

ترکیه و قطر و تا حدودی نیز لبنان و مصر، از کشورهایی هستند که با داعیه «رهبری جهان اسلام» از سوی رژيم سعودی، مشکل دارند و آن را برنمی تابند. از میان آنها ترکیه و قطر که حامیان جریان های اخوانی در منطقه هستند، مستقیما در برابر سعودی قرار دارند.

پاکستان هم دیگر کشور بزرگ و قدرتمندی است که از آن به عنوان عضو این ائتلاف نام برده شده؛ اما این کشور، در جنگ یمن، به رغم اصرار و فشار سعودی ها، شرکت نکرد.

دیگر کشورهای کوچک و کم قدرتی که از آنها یاد شده، فقط به دالرهای نفتی سعودی، چشم دارند. آنها نه نیروی نظامی دارند و نه وزنه ای در معادلات سیاسی و امنیتی منطقه ای محسوب می شوند.
عدم حضور عمان هم بسیار معنادار است.

از جانب دیگر، غیبت کشورهایی مانند عراق و سوریه در این ائتلاف به معنای آن است که این ائتلاف در آینده برای مبارزه با تروریزم در این دو کشور که مستقیما با تروریزم درگیر اند، با مشکلی جدی رو به رو خواهد بود؛ همان گونه که عراق، ترکیه را مجبور کرد نیروهایش را از خاک آن کشور خارج کند!

طنز ماجرا اما این است که رژيم سعودی و چند هم پیمان دیگر این رژيم در این ائتلاف، مانند ترکیه و قطر متهمان ردیف اول تقویت و حمایت از تروریزم در منطقه و جهان اسلام هستند؛ وانگهی برای مبارزه با این پدیده خودساخته، ائتلاف تشکیل می دهند!

این می تواند یک بازی سیاسی برای فرار از فشارهای بین المللی برای قطع حمایت این رژيمها و دوستانشان از جریان های تکفیری و تروریستی باشد.

افزون بر این، رقابت های داخلی شاهزادگان به ویژه محمد بن سلمان؛ وزیر دفاع سعودی و سلطان بن نایف؛ ولیعهد این رژيم که معتمد و مورد حمایت امریکاست، در اعلام این ائتلاف کذایی نقش داشته است.
بن سلمان با این اقدام، در صدد جلب توجه غرب و تضعیف حمایت ها از بن نایف است.

سیدعلی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین