۰

تحلیلگران رسانه ای در لیست طولانی ترور

چهارشنبه ۱۸ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۹
حمله های موفق و ناموفق پیوسته و زنجیره ای روزهای اخیر بر علیه فعالان و تحلیلگران رسانه ای، موج تازه از نگرانی ها در زمینه وضعیت امنیتی کشور و آینده آزادی بیان را به میان آورده است.
تحلیلگران رسانه ای در لیست طولانی ترور


به دنبال افرایش حملات هدفمند علیه تحلیلگران رسانه‌ای در کابل، وزارت داخله اعلام کرده که "گروه ویژه‌ تحقیقاتی" تشکیل شده است.
در تازه ترین مورد، جاوید کوهستانی و طوفان وزیری؛ از منتقدان حکومت و تحلیلگران رسانه‌ای، ۱۶ قوس هدف سوء قصد قرار گرفتند؛ اما جان سالم بدر بردند.
صدیق صدیقی؛ سخنگوی وزارت داخله گفت که این گروه ویژه به منظور تحلیل و توحید اطلاعات مربوط به تهدیدها علیه افراد شناخته شده مانند روزنامه نگاران، تحلیلگران و سیاستمداران تشکیل شده است.
آقای صدیقی گفت:"باور ما این است که دشمنان کوشش می‌کنند که افراد شناخته شده افغانستان را هدف قرار دهند. در این مورد هیچ شکی نیست."
صدیقی گفت که به دنبال حملات اخیر به شماری از چهره‌های شناخته‌شده مانند احمد سعیدی، نثاراحمد بهاوی و چند مورد دیگر، تیم‌های مشترک تحقیقاتی پولیس و امنیتی کارش را شروع کرده و پیشرفت‌هایی هم به دست آمده؛ اما جزئیات آن را فاش نکرد.

مجیب خلوتگر؛ از مسؤولان سازمان حامی رسانه‌های آزاد (نی) گفت افرادی که به آن‌ها حمله شده "اکثرا منتقد حکومت و همزمان منتقد سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان" هستند.

حمله های موفق و ناموفق پیوسته و زنجیره ای روزهای اخیر بر علیه فعالان و تحلیلگران رسانه ای، موج تازه از نگرانی ها در زمینه وضعیت امنیتی کشور و آینده آزادی بیان را به میان آورده است.
اینکه گروه ویژه تحقیقاتی وزارت داخله تا چه حد می تواند از حجم این حملات بکاهد، در حال حاضر، عمیقا مورد شک و پرسش قرار دارد.

واقعیت تلخ این است که کارنامه حکومت در حمایت از رسانه ها، خبرنگاران و فعالان رسانه ای و تحلیلگران آزاد، چندان درخشان و قابل دفاع نیست و واقعیت تلخ تر دیگر هم اینکه حکومت در موارد زیادی خود رأسا اقدام به ارعاب و تهدید و بازداشت و لت و کوب رسانه گران کرده است و این امر، اعتماد رسانه ها و فعالان رسانه ای نسبت به جدیت و صداقت تعهدات دولت در این زمینه را به شدت مخدوش کرده و به آن آسیب زده است.

مساله ای که از سوی مقام مسؤول سازمان حامی رسانه های آزاد (نی) در مورد ترورهای زنجیره ای اخیر مطرح شده نیز بر عمق و حجم این بی باوری و سوء ظن می افزاید.

از این نظر، کارشناسان و تحلیلگران منتقد عملکردهای حکومت و دخالت های امنیتی پاکستان و گروه های تروریستی مورد حمایت آن کشور در افغانستان، بیشتر از دیگران، در معرض حمله و تهدید قرار دارند و این می تواند به یک معنا، مؤید ادعای احمد سعیدی؛ تحلیلگر مسایل پاکستان پس از ترور او باشد که گفت که این اقدام، کار ستون پنجمی های درون حکومت بود.

عطامحمد نور؛ والی بلخ و از چهره های سیاسی منتقد حکومت و حامی رسانه های آزاد نیز ادعای مشابهی را در مورد حمله به سعیدی، مطرح کرده بود.

در این میان، البته انکار نمی توان کرد که در برخی موارد، دعواهای خانوادگی و انتقام جویی های شخصی هم ضمیمه پرونده قطور ترورهای هدفمند رسانه گران و افراد سرشناس شده است. مانند ماجرای قتل امان عطایی؛ مسؤول سابق تلویزیون خصوصی آسیا که اخیرا در کابل رخ داد و یا تیزاب پاشی به صورت رزاق مأمون در سال های گذشته که به یک ماجرای ناموسی- خانوادگی- اخلاقی مربوط می شد.

با این حال، ترورهای پی در پی کابل، در یک جمع بندی کلی، تهدیدی مستقیم، مستمر و جدی علیه آزادی بیان و رسانه های آزاد است و در صورتی که حکومت وحدت ملی خود با عوامل این تهدید در درون و بیرون نظام، به صورت جدی و واقعی و با شدت برخورد نکند، آزادی بیان هم به زودی یکی دیگر از هزینه های سنگین حکومت داری ننگین و شرم آور و سراسر ناکامی سران حکومت وحدت ملی خواهد بود.
سیدعلی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین