۰

امریکا به عراق بازمی گردد

جمعه ۱۳ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۵
امریکا به عراق بازمی گردد

اشتون کارتر؛ وزیر دفاع امریکا گفته است که کشورش برای وارد کردن فشار بیشتر به نیروهای داعش، نیروهای ویژه امریکایی را به عراق می‌فرستد.
وی گفته که این نیروها دست به حملات یکجانبه علیه مواضع داعش در سوریه خواهند زد.
آقای کارتر گفت که اعزام این نیروها با هماهنگی دولت عراق است و آنها به نیروهای عراقی و پیشمرگه‌های کرد کمک خواهند کرد.
او گفته است که در حال حاضر این فرصت وجود دارد تا میان نیروهای داعش در عراق و سوریه، شکاف انداخته شود.
در همین حال، ارتش عراق می‌گوید کارخانه‌ای را که از پایگاه‌های اصلی داعش در شهر رمادی به شمار می‌رفت، تصرف کرده است.
نیروهای دولت عراق در حال آماده شدن برای حمله به این شهر هستند. شهر رمادی در ولایت انبار از ماه مه امسال در دست نیروهای داعش است. از آن زمان، این شهر شاهد درگیری نیروهای دولت عراق با نیروهای داعش بوده است. شهر رمادی در ۱۱۰ کیلومتری غرب بغداد واقع شده است.
پیش از ارزیابی روند سقوط شهر مهم رمادی و نقش امریکا در آن، لازم به ذکر است که حمله نظامی امریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی، یکی از زیانبارترین ماموریت های اشغالگرانه امریکا طی نیم قرن اخیر محسوب می شود؛ زیرا با وجود سرمایه گذاری های میلیارددالری و تلفات سنگینی که امریکا و نظامیان امریکایی در عراق متحمل شدند و از سوی دیگر، تبعات سیاسی و روانی دیگری که این جنگ غیرقانونی، جنون آمیز و اشغالگرانه برای وجهه امریکا در افکار عمومی منطقه، دنیای اسلام و جامعه بین المللی در پی داشت، امریکا عملا چیزی از این لشکرکشی کور به دست نیاورد و سرانجام مجبور شد با سرافکندگی نیروهایش را از آن کشور خارج کند.
از سوی دیگر، مردم عراق از آن زمان تاکنون، سال هاست که در میان خون و آتشی دست و پا می زنند که امریکا و رییس جمهوری جنگ طلب آن کشور جورج دبلیو بوش به راه انداخت.
حرکت تاریخی منتظر الزیدی؛ خبرنگار ملی گرای عراقی با پرتاب کفش خود به سمت جورج بوش؛ رییس جمهور وقت ایالات متحده، نقطه اوج احساسات ضد امریکایی در عراق و سراسر دنیای عرب، کشورهای اسلامی و جامعه جهانی را نشان داد و تبعات و واکنش های گسترده و وسیعی را برانگیخت.
امریکا در چنین شرایطی، هیچ گزینه دیگری جز ترک عراق و خروج کامل نظامیانش از آن کشور نداشت و این در حالی بود که دولت ملی عراق، به پیمان امنیتی بغداد- واشنگتن هم نه گفته بود و با این حساب، عملا جایی برای حضور نظامی امریکا در عراق وجود نداشت؛ اما این پایان ماجرا نبود.
از دل زندان های امریکایی، پدیده شومی به نام داعش سر برآورد؛ سازمانی که به وسیله یکی از «زندانیان آزادشده» امریکایی ها در عراق، ابوبکر بغدادی، رهبری می شود.
داعش محمل مناسبی برای بازگشت دوباره امریکا بود. امریکا ائتلافی «با شرکت ۶۵ کشور» تشکیل داد تا با داعش «مبارزه» کند.
اما این ائتلاف نه تنها عملا اقدامی در برابر داعش انجام نداد؛ بلکه در برابر چشمان امریکایی ها بود که در ماه مه سال جاری میلادی، شهر استراتژیک رمادی که درست در ۲۵ کیلومتری یک پایگاه بزرگ نظامی امریکایی قرار دارد، به دست داعش سقوط کرد و نیروهای عراقی، به دلیل عدم پشتیبانی امریکا مجبور شدند صحنه را به نفع داعش ترک کنند.
جز این، مقام های ارشد عراقی بارها نسبت به ارسال کمک های تسلیحاتی امریکا به داعش در عراق، اعتراض کرده اند؛ بسته هایی آسمانی که به گفته امریکایی ها «اشتباهی» در اختیار داعش قرار می گیرند!
از سوی دیگر، سلطه داعش بر شاهرگ های نفتی عراق و سوریه و برقراری تجارت پنهان و پرسودی از طلای سیاه میان این گروه تروریستی و متحد نزدیک آن ترکیه به رهبری اردوغان، همواره از رویدادهای بحث انگیز معمای تروریزم در عراق و سوریه بوده است.
اخیرا در پی بروز تنش های بی سابقه در روبط روسیه با ترکیه، روس ها افشاگری های جالب توجهی در این زمینه داشته اند.
افزون بر این، دیگر اعضای «ائتلاف امریکایی ضد داعش» نیز در حمایت از این گروه، کم نگذاشته اند؛ از دالرهای نفتی عربستان و قطر تا اردوگاه های آموزشی اردن و امارات و مرزهای باز ترکیه.
با اینهمه، هربار که «حشد شعبی» های عراقی به اتفاق ارتش آن کشور، ضربه ای مهلک و ویرانگر بر پیکره داعش، فرود آورده اند، اعتراض های «حقوق بشری» امریکا و متحدانش بالا گرفته است؛ اما در برابر نسل کشی سنجار و فجایع موصل و رمادی و... آنها همچنان سکوت کرده اند!
اکنون که قرار است رمادی از لوث داعش، پاکسازی شود و از آنسو، سوریه به کمک روسیه در آستانه غلبه بر داعش است، نیروهای ویژه امریکایی بار دیگر راهی عراق می شوند تا...
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین