۱

رد پای شاهزادگان عرب در ولایات غربی

محمدرضا امینی
دوشنبه ۹ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۶
جولان شاهزاده های قطری در ولایت های غربی کشور با توجه به نبض ناآرام امنیت و ثبات در این ولایت ها، بر پایه منافع و امنیت ملی کشور در شرایط کنونی هرگز به صلاح نیست.
رد پای شاهزادگان عرب در ولایات غربی


تحقیقات تازه نشان می دهد که یک هواپیمای وابسته به امارات متحده عربی که حامل ۱۰ موتر لندکروزر مدل ۲۰۱۶ و دو موتر کانتینری حاوی مواد غذایی بوده روز سوم قوس با هماهنگی نیروهای خارجی در فرودگاه هرات فرود آمده است.
تمامی ارگان های محلی هرات می گویند که این هواپیما بدون مجوز فرود آمده است.
یک منبع معتبر در فرماندهی پولیس هرات به جمهورنیوز گفت: در پیوند به این قضیه شش نفر از جمله یک پاکستانی دستگیر شده اند.
به گفته او، این افراد گفته اند که این موترها و مواد غذایی با هماهنگی و مجوز احمدضیا مسعود؛ مشاور رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومت داری خوب، وارد حریم هوایی و خاک افغانستان شده است.

حضور عرب های قطری تبار در ولایات غربی به ویژه فراه همواره بحث انگیز بوده است.
در این میان، اتهام هایی چون سرقت و شکار پرنده های کمیاب و همچنین همکاری با تروریست ها مطرح بوده است.
حدود چهارسال پیش هم نمایندگانی از شاهزاده قطری علی آل ثانی به فراه آمدند.

با توجه به ابهاماتی در این زمینه وجود دارد، هنوز هیچ چیزی روش نیست؛ از انگیزه های فرود این هواپیما و مراجع صادرکننده مجوز تا ترکیب افراد خارجی دخیل در این ماجرا؛ اما آنچه از اظهارات مقام های محلی هرات برمی آید این است که این، یک اتفاق عادی و معمولی نیست و نشان می دهد که حتما انگیزه و هدفی مهم پشت سر این اقدام وجود دارد؛ انگیزه و هدفی که به دلیل پنهانکاری، ابهام و غیر قانونی بودن فرود هواپیما، حتما باید غیر قانونی باشد.

بر بنیاد یک استدلال ساده نیز فرود یک هواپیمای ناشناس به یکی از فرودگاه های مهم کشور، رویدادی است که مستقیما با حاکمیت و امنیت ملی کشور، در ارتباط است؛ به ویژه اگر محموله این هواپیما و افراد مرتبط با آن، با یکی از امیرنشین های عرب حاشیه خلیج فارس مرتبط باشند.

فراموش نمی کنیم که شیخ نشین ثروتمند قطر از عمده ترین حامیان جریان های تکفیری و تروریستی فعال در کشورهای اسلامی و خاورمیانه محسوب می شود.

استقرار دفتر نمایندگی طالبان در دوحه نیز که بدون حضور و حتی اطلاع دولت پیشین افغانستان و در تبانی اعراب با امریکایی ها افتتاح شد، دلیل روشنی بر ربط و نسبت تروریزم، افراطی گری و بنیادگرایی در افغانستان با دستگاه سیاسی مسلط بر قطر است.

بنابراین، دستگاه دیپلماسی و نهادهای امنیتی کشور وظیفه دارند در تعامل با اعراب به ویژه امیرنشین قطر، با دقت و وسواس بیشتری برخورد کنند.

جولان شاهزاده های قطری در ولایت های غربی کشور با توجه به نبض ناآرام امنیت و ثبات در این ولایت ها، بر پایه منافع و امنیت ملی کشور در شرایط کنونی هرگز به صلاح نیست.

ولایت هایی مانند فراه، بادغیس، غور و بخش هایی از هرات، این روزها شاهد جولان تروریست های منسوب به داعش و دیگر گروه های تکفیری و تروریستی است؛ گروه هایی که سرچشمه های مالی، آموزشی و ایدئولوژيک شان به یکی از شیخ نشین های عربی حاشیه خلیج فارس، منتهی می شود؛ بنابراین، بر پایه چه مصلحتی امرای عیاش عرب در مناطقی که شهروندان عادی کشور به سختی در آن روزگار می گذرانند، با فراغ بال، اقدام به شکار و تفریح و عیاشی و خوشگذرانی می کنند؟
این مساله ای است که رمزگشایی از آن، نسبت اعراب با تروریست ها را آشکار خواهد کرد.

این اقدامات، حتی اگر به منظور تفریح و تفرج و شکار پرندگان و حیوانات نیز صورت گیرد، به هیچ عنوانی، قابل توجیه نیست؛ تفاوتی نمی کند که این امر، با مجوز احمدضیا مسعود صورت گرفته باشد یا مانند سال های قبل، افرادی مانند اسماعیل خان و سیاف در عقب این ماجرا قرار داشته باشند.

احمدضیا مسعود، نماینده اشرف غنی در امور اصلاحات و حکومتداری خوب است؛ اما با توجه به ماجرای خلیل فروزی و حواشی آن و رویداد تازه ای که در هرات اتفاق افتاده، به نظر می رسد او مسؤولیت اصلی خود را فراموش کرده است؛ زیرا هیچیک از اتفاقات یادشده –در صورتی که انتساب آنها به آقای مسعود، درست ثابت شود- کمکی به «اصلاحات» و «حکومت داری خوب» نخواهد کرد.

مساله دیگری که فرود هواپیمای عربی به فرودگاه هرات را پیچیده تر می کند و بر ابهام آن می افزاید، احتمال هماهنگی سرنشینان آن با نیروهای خارجی مستقر در این ولایت است.

اگر چنین ادعایی درست باشد، به معنای آن است که نیروهای خارجی، هنوز هم خود را حاکم بلامنازع تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشور می دانند و همه چیز بر وفق مراد و منظور آنها می چرخد و این عمیقا مایه تاسف است.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین