۰

جنگ جهانی سوم این بار علیه تروریزم؟

شنبه ۳۰ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۰
غرب یا نمی داند و یا نمی خواهد بداند که تروریزم، معضلی نیست که نیاز به مبارزه ای نامحدود و بی امان در ابعاد جهانی و لزوما با استفاده از ابزارهای خشونت بار و ویرانگر نظامی داشته باشد.
جنگ جهانی سوم این بار علیه تروریزم؟


رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان هشدار داده که ممکن است هر شهری در اروپا هدف حملات تروریستی داعش قرار گیرد و عملیات داعش را به «جنگ جهانی تروریستی» تعبیر کرده است.
هانس گیورگ ماسن؛ رئیس دفتر فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان گفته است که کشورش "با تهدید جدی" از سوی گروه‌های تروریستی به ویژه داعش مواجه است.
وی افزوده که با توجه به اهداف داعش "باید فرض کنیم که هرلحظه ممکن است در هر شهر اروپایی، چه پاریس، چه بروکسل و چه لندن، واقعه‌ای مانند حملات پاریس به وقوع بپیوندند."
آقای ماسن گفت:"حالا آلمان‌ها متوجه می‌شوند که تاکنون با آسودگی خیال زندگی می‌کردند و حالا باید یاد بگیرند در کنار خطر زندگی کنند."

رئیس سازمان امنیت آلمان گفته است:"واقعیت این است که ما در دنیایی سرشار از خطر و تهدید زندگی می‌ کنیم و می ‌توانیم بگوییم که آنچه که «دولت اسلامی» انجام می ‌دهد، آغاز جنگ جهانی تروریستی است."

شبیه این سخنان از زبان مقام های ارشد امنیتی و سیاسی اروپایی پس از رویدادهای خونین پاریس، فراوان شنیده شده است.
رییس جمهوری فرانسه رسما علیه داعش در مقیاسی بین المللی اعلام جنگ داده و قطعنامه ای که به وسیله فرانسه نوشته شده بود و اخیرا در شورای امنیت به تصویب رسید نیز حاوی همین مضمون است.

به این ترتیب، به نظر می رسد اروپا و غرب یکبار دیگر برای جنگی جهانی «علیه تروریزم» آماده می شوند.
اگر این اتفاق بیفتد این دومین بار پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ است که غرب به چنین نتیجه ای می رسد.
حاصل آن حمله، لشکرکشی های نظامی امریکا و هم پیماناش به کشورهای افغانستان و عراق و حمله های هوایی موردی به پاکستان و یمن و سایر کشورها بود که از نظر امریکا، هسته های وابسته به القاعده در آنجا فعال هستند؛ نوعی اعلام جنگ نامحدود به هرجایی که امریکا تشخیص دهد.
چنین رویکردی به احتمال زیاد، به تشدید خشونت در ابعاد بین المللی منجر خواهد شد.

اینکه اروپا واقعا در برابر یک تهدید تروریستی در مقیاس نامتناهی قرار دارد یانه، بحثی است که نیاز به ارزیابی های عمیق، مفصل و همه جانبه دارد؛ اما مساله این است که آنچه فرانسه و سایر کشورهای غربی به دنبال آن هستند ـدست کم بر اساس اظهار نظرهایی شبیه آنچه در بالا اشاره شد- فراتر از امنیت ملی کشورهای اروپایی است.

غرب در صدد توسعه دامنه «مبارزه با تروریزم» به هر نقطه از زمین است که براساس منافع، اهداف و نیات استراتژیک خود، مهم تشخیص بدهد و این ایده ای از بنیاد خطرناک و چه بسا خطرناک تر از افراط گرایی و تروریزم است.

چنین برخوردی، افراط گرایی، تروریزم و توسل به خشونت به مثابه اولین ابزار مقابله با دشمن را در ابعادی بین المللی و نامحدود، توسعه و تعمیم می دهد.
در بیش از یک دهه گذشته به اثبات رسیده است که «مبارزه نامحدود علیه تروریزم» یعنی «توسعه نامحدود تروریزم» و این مبارزه، خواسته یا ناخواسته نتیجه عکس داده است.

غرب یا نمی داند و یا نمی خواهد بداند که تروریزم، معضلی نیست که نیاز به مبارزه ای نامحدود و بی امان در ابعاد جهانی و لزوما با استفاده از ابزارهای خشونت بار و ویرانگر نظامی داشته باشد.
کافی است هسته های تولید و توسعه تروریزم و اتاق های فکر این اپیدمی مخوف، مورد هدف قرار گیرند و منهدم شوند.

در حملات یازدهم سپتامبر ظاهرا، ۱۹ نفر شرکت داشتند که ۱۵ تن آنها تبعه عربستان سعودی بودند. پس از آن حملات، امریکا بلافاصله انگشت اتهام را به سمت القاعده نشانه رفت. این در حالی بود که حتی رهبر این شبکه نیز یک تبعه سعودی و از شرکا و رفقای نزدیک شاهزادگان آل سعود بود؛ اما هیچکس نقش دالرهای نفتی سعودی در پیشبرد ماشین کشتار تروریزم را مورد توجه قرار نداد.

اکنون هم حتی خود غربی ها قبول دارند که داعش محصول مشترکی از اسراییل و عربستان سعودی با مشارکت برخی کشورهای غربی و عربی دیگر است؛ اما هیچکس –حتی فرانسه و آلمان- ظاهرا علاقه ندارند خاندان حاکم سعودی را به دلیل حملات پاریس مورد توبیخ و سرزنش قرار دهد.

در برابر، ممکن است مساجد موجود در فرانسه و آلمان و بلژيک و انگلیس و... به اتهام ترویج بنیادگرایی، افراطی گری و خشونت، بسته شوند، مهاجران بیشتری از آن کشورها اخراج شوند یا فعالیت راست های افراطی و ملی گرایان تندرو بر ضد میلیون ها مهاجر مسلمان در سراسر اروپا، تشدید شود؛ افزون بر آنکه همه جهان به استثنای قصرهای سلطنتی ریاض و ابوظبی و دوحه و آنکارا، شاهد جنگ جهانی غرب علیه تروریزم خواهد بود.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین