۱

سرها بریده بینی، بی جرم و بی جنایت

نرگس اعتماد
دوشنبه ۱۸ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۴۲
گفته شده مردم جاغوری نیز تصمیم گرفته اجساد قربانیان را در کابل تحویل بگیرند نه در غزنی یا زابل. این تصمیم با استقبال گسترده مردم معترض و خشمگین رو به رو شده است؛ چیزی که می تواند به بهانه ای برای اعتراض بر علیه حکومت و رهبران قومی بدل شود.
سرها بریده بینی، بی جرم و بی جنایت


هفت شهروند هزاره دیگر سر بریده شدند. روایت های رسمی حاکی از شهادت شماری زن، کودک و مرد در یکی از ولسوالی های ولایت زابل به دست تروریستهای ازبک است. مقام های های محلی خبر مرگ این افراد را روز یکشنبه به خبرگزاری ها مخابره کردند.
گفته می شود این افراد در پی بروز درگیری میان دو گروه در حال جنگ طالبان به رهبری ملامنصور و ملارسول قتل عام شدند.
ادعا شده که ازبک های مستقر در زابل در هواداری از شاخه منشعب شده طالبان در این ولایت بر علیه گروه طالبان به رهبری ملامنصور می جنگند.
این گروه ۷ نفری همگی هزاره و از اهالی ولسوالی جاغوری ولایت غزنی بوده اند که احتمالا ماه ها قبل، وقتی قصد عبور از زابل برای سفر به غزنی را داشتند به دام تروریست ها افتادند.

این مجموعه، بخشی از گروه بزرگ ۳۱ نفری از گروگان های هزاره بودند که ۱۹ تن از آنها در بدل رهایی زنان تروریست های ازبک، آزاد شدند؛ اما از سرنوشت بقیه تا همین اواخر خبری نبود.

آنها به صورت وحشتناک و بی رحمانه ای سر بریده شده اند. وجود تعدادی زن و حد اقل یک کودک در میان قربانیان، خشم عمومی نسبت به این رویداد را شدت بخشیده است.

سران حکومت وحدت ملی و رهبران قومی هزاره، آماج شدیدترین حملات مردم هستند. شماری از مردم، برای یک اعتراض همگانی و بیداری عمومی، فراخوان داده اند.

گفته شده مردم جاغوری نیز تصمیم گرفته اجساد قربانیان را در کابل تحویل بگیرند نه در غزنی یا زابل. این تصمیم با استقبال گسترده مردم معترض و خشمگین رو به رو شده است؛ چیزی که می تواند به بهانه ای برای اعتراض بر علیه حکومت و رهبران قومی بدل شود.

از هم اکنون این نگرانی وجود دارد که حکومت و رهبران قومی هیچکدام از عهده توجیه خشم و اعتراض مردم برنیایند و این امر، خطر بروز یک بی ثباتی بزرگ اجتماعی را تقویت کرده است.

آنچه تاکنون به چشم می خورد این است که پیام های تسلیت و محکومیت مقامات و رهبران قومی و حتی وعده های تحقیق و انتقام، برای مهار یا دست کم کاهش خشم عمومی مردم، نه تنها افاقه نکرده؛ بلکه دامنه اعتراضات و واکنش ها را چندین برابر افزایش داده است.

صفحات مجازی منسوب به سران و نهادهای حکومتی و همچنین رهبران قومی هزاره در شبکه های اجتماعی، شاهد بدترین ناسزاهای جمعیت خشمگین است.

فشارها بر حکومت به نحو کم سابقه ای تشدید شده و گروهی از فعالان اجتماعی هزاره از پایان اعتراض های مدنی و رویکرد به انتقامجویی مشابه، سخن می زنند.

آنها همچنین با اشاره به توقف سریع عملیات نجات گروگان ها به وسیله نظامیان افغان در اوایل آدم ربایی تروریست ها می گویند که حکومت با مردم در این خشم و در این غم، شریک و همراه نیست؛ بنابراین، اتکا به وعده های انتقام و تعقیب کیفری و جزایی عاملان این جنایت هولناک از دید آنان، کاری لغو و بیهوده است.

با این حساب، این خطر وجود دارد که پایه های لرزان حکومت وحدت ملی در نتیجه بروز شکاف های عمیق اجتماعی ناشی از این رویداد، بیشتر از پیش آسیب پذیر شود.

اگرچه خشونت علیه حکومت، هیچ دردی را دوا نمی کند و بدتر از آن اینکه این اقدام درست همان چیزی است که تروریست ها در صدد تحقق آن هستند؛ اما خاموشی و سکوت و اکتفا به اعتراض های نمایشی و بی هزینه مدنی که شاخصه هزاره ها و شیعیان در ۱۴ سال گذشته محسوب می شود نیز از دید بسیاری از معترضان، راهی نیست که به رهایی از ستم منجر شده و انتقام خون سرهای بریده و گلوهای دریده قربانیان مظلوم این جنایت مهیب را از عوامل آن بستاند.

به دنبال بروز واکنش های خشماگین و شدید در قبال این جنایت و بالا گرفتن دامنه تهدیدها علیه مقامات برای برپایی یک موج عظیم اعتراضی، برخی رسانه ها از قول یک مقام محلی زابل، گزارش دادند که ۸ نفر از عوامل این جنایت، به طالبان پناهنده شده و طالبان نیز آنها را «اعدام» کرده اند!

این خبر سریعا از سوی کاربران شبکه های اجتماعی، مردود و کذب اعلام و نتیجه گرفته شد که بنگاه تبلیغاتی حکومت، تلاش می کند با تزریق این نوع خبرها به افکار عمومی، جلو خشم مردم را بگیرد.

با این حساب، حکومت باید گام های حساب شده و دقیقی برای یک مواجهه معقول با احساسات میلیون ها نفر بردارد و به جای تلاش برای فریب مردم، کاری کند که هدف مردم به سرعت و به صورت واقعی، برآورده شود؛ در غیر آن، انباشت بهانه هایی که برای بروز خشم و اعتراض مردم، در طول این مدت ایجاد شده، سرانجام شرایطی انفجاری را ایجاد خواهد کرد که مهار و کنترل آن شاید از عهده همه خارج باشد.
نرگس اعتماد- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


مساپر
Sweden
مردم مسلمان افغانستان این عمل منافقان آدمکش را با شدیدترین الفاظ تقبیح مینمایند و حامیان این عمل شیطانی را از طالب گرفته تا داعش و هر گروه تروریستی دیگر که باشد را هوشدار میدهیم که مردم مظلوم ما دیگر به جان رسیده اند. در اسلام در همه جا از قتل و کشتار مظلومان منع شده است، این گروه های منافق که مسلمان نیستند، زیرا همه اعمال آنها خلاف دین و مذهب ما میباشد.
پربازدیدترین