۰

قلب ناآرام فاریاب؛ جنرال بازگشت

سه شنبه ۲۸ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۳۱
قلب ناآرام فاریاب؛ جنرال بازگشت

عبدالباقی هاشمی؛ رئيس شورای ولايتی فارياب گفت که عبدالمجيد گليمبافی؛ فرمانده پولیس غورماچ دیروقت دوشنبه با ۱۸ سربازش به دست طالبان اسير شده است.
آقای هاشمی می گويد كه هنوز بيشتر از ۲۰ تن از نيروهای امنيتی در درگيری های ولسوالی غورماچ كشته شده اند.
در همین حال، جنرال دوستم برای ادامه مبارزه علیه طالبان، از کابل به فاریاب رفت و از آنجا به جوزجان سفر کرد.
جنرال دوستم ضمن دیدار با مسؤولان امنیتی، بزرگان و فرماندهان جهادی در جوزجان، وضعیت امنیتی در ولایات شمالی را بررسی کرد و به مردم اطمینان داد که عاملان قتل عام قندوز را به سزای اعمال شان خواهد رساند.
دوستم تاکید کرد: کسانی که در قندوز خون مردم را ریختاندند و ده ها جنایت دیگر را مرتکب شده اند منتظر پاسخ آن باشند و به جزای اعمال شان خواهند رسید.
اوگفت که طالبان یا تسلیم شوند و یا کشته می شوند.
دوستم گفت: در جنگ حلوا تقسیم نمی شود، هر جنگی تلفاتی در قبال دارد؛ بنابراین من در کنار سربازانم در جبهات جنگ قرار می گیرم و برای پاکسازی محلات از وجود تروریستان طالب، می جنگم.
آنچه اخیرا در فاریاب اتفاق افتاد و هنوز هم جریان دارد که در نهایت، منجر به بازگشت مجدد جنرال عبدالرشید دوستم به سنگرهای گرم نبرد رویارو با تروریزم در شمال شد، نشان از آن دارد که مأموریت پیشین دوستم برای جنگ با تروریست ها، نیمه تمام رها شده بود.
او جنگید، پیش رفت، دشمن را عقب راند و مناطقی را تصرف کرد؛ اما برای دوران پس از نبرد، فکری اساسی نکرد.
او ظاهرا تحت تاثیر فشارهای شدید سیاسی و جنگ نرم نمایندگان و مدافعان دشمن که از سنگر قومیت و زبان، موجی نیرومند از یک کارزار تبلیغاتی را علیه دوستم در کابل به راه انداخته بودند، شاید نتوانست به آنچه در نظر داشت، دست پیدا کند.
با این حال، جنرال با نمایش قدرت یک نظامی فاتح و پیروز، وارد کابل شد تا نشان دهد که شکست در جبهه جنگ نرم، لزوما به معنای شکست در جبهه جنگ سخت نیست و او توانسته طالبان را از زادبوم و حوزه نفوذ سنتی اش در شمال، با قدرت عقب براند؛ اما دیری نپایید که رویاهای جنرال، وارونه تعبیر شد.
تحرکات تازه طالبان با فاصله اندکی از پایان مأموریت نظامی دوستم در شمال، نشان داد که آنها شکست نخورده بودند، آنها فرار کرده بودند. در ادبیات جنگ، نام دیگر این اقدام، عقب نشینی تاکتیکی است.
این تحول همچنین یک پیام مهم دیگر نیز داشت و آن اینکه ناامنی های شمال، ریشه دارتر از آن است که با جنگ چندروزه جنرال دوستم و دو فرزندش، برچیده شود.
انتظار می رود این بار جنرال دوستم، با درک بهتری از واقعیت ماجرای توسعه ناامنی به شمال، وارد میدان نبرد شده باشد.
به هر حال، او معاون اول ریاست جمهوری است و می تواند به سایه- روشن های سیاست های پشت پرده دستگاه حاکم نسبت به امنیت و ناامنی و مسایل مرتبط، دسترسی داشته باشد.
حتی اگر چنین امکانی نیز فراهم نباشد، قدر مسلم این است که دوستم خود آگاه به مسایل نظامی است و می داند که چه دست هایی طالبان را از قندوز تا فاریاب، همراهی و حمایت می کنند و در نهایت، هدف از این پروژه پیچیده و هولناک چیست؟
شاید به همین دلیل بود که آقای دوستم، پس از پایان رسمی مرحله پیشن نبردش با تروریزم در شمال، به جای شرکای استراتژيک و امنیتی افغانستان، دست همکاری نظامی را به سمت روسیه دراز کرد.
چندی بعد نیز خود رأسا راهی مسکو شد تا توجه روسیه به وضعیت دشوار و شکننده امنیتی افغانستان را جلب کند و کرملین را متقاعد کند که توسعه ناامنی به شمال، چیزی نیست که تبعات و بازخوردهای آن، صرفا به افغانستان، محدود بماند.
با این حساب، پیش بینی می شود در بازگشت دوباره دوستم به جبهه جنگ شمال، او با آمادگی و درک بهتری نسبت به بسیاری از مسایل، مرحله تازه ای را در نبرد با تروریزم و حامیان پشت پرده آن، آغاز کند.
آقای دوستم در ابتدای این مأموریت تازه، به دشمنانش در جبهه جنگ نرم گوشزد کرد که طالبان در قندوز، جنایت کرده اند و تاوان آن را در فاریاب خواهند پرداخت. او همچنین یادآور شد که در جنگ حلوا تقسیم نمی شود؛ پس آماده روزهای سخت تروریست های مورد حمایت تان در شمال باشید! سخنانی که به نوعی می توان آن را اتمام حجت پیشگیرانه جنرال با مخالفان و منتقدان سیاسی- قومی اش در کابل ارزیابی کرد.
عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین