۰

اتمام حجت ایران با سران عربستان

محمدرضا امینی
پنجشنبه ۹ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۷
رهبر ایران، با اشاره به مصائبی که سعودی ها در حج امسال بر حجاج مسلمان خصوصا بر حاجیان ایرانی، تحمیل کردند، برای سران سعودی اتمام حجت کرد.
اتمام حجت ایران با سران عربستان

آیت الله خامنه ای؛ رهبر ایران از اقدامات عربستان سعودی در ارتباط با وقایع منجر به کشتار حاجیان در روز عید قربان انتقاد کرد و گفت: "از دنیای اسلام و از کشور ما باید بروند علت را بررسی کنند."
رهبر ایران گفته دولت عربستان در انتقال اجساد جان باختگان "به وظایف خود عمل نمی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز تاکنون با خویشتنداری و ادب اسلامی، حرمت برادری را در دنیای اسلام نگه داشته است؛ اما این را بدانند که اندک بی احترامی به ده ها هزار نفر از حجاج ایرانی در مکه و مدینه و عمل نکردن به وظایف برای انتقال بدنهای مطهر، عکس العمل سخت و خشن ایران را در پی خواهد داشت."
او گفت: "دست ایران، برتر از خیلی هاست و امکانات بیشتری هم دارد و اگر بخواهد در مقابل عناصر اذیت کننده و موذی عکس العمل نشان دهد، اوضاع آنها خوب نخواهد بود و در هیچ صحنه هماوردی، حریف نخواهند شد."
این از نادر مواردی است که عالی ترین مقام تصمیم گیرنده در سیستم مدیریتی جمهوری اسلامی ایران، در برابر عملکردهای رژيم عربستان سعودی با این شدت و صراحت موضع می گیرد و سعودی ها را از خطری بیم می دهد که عملکردهای این رژیم، عامل و باعث آن تلقی می شود.
این در حالی است که پس از مرگ ملک عبدالله و روی کار آمدن ملک سلمان و به دنبال آن جابجایی های هدفمند و معناداری که در ساختار سیاسی و مدیریتی دودمان حاکم عربستان صورت پذیرفت، رژيم به رهبری ملک سلمان در حوزه سیاست خارجی، رویکردی کاملا تهاجمی و جنگ افروزانه اتخاذ کرد و در این میان، به ویژه در برابر جمهوری اسلامی ایران، به تندی موضعگیری نمود.
گزارشهایی که چندی پیش در سایت افشاگر ویکی لیکس بر پایه اسناد محرمانه وزارت خارجه سعودی منتشر شد، نشان می داد که رژیم سعودی در تلاش بوده است، امریکا را به بهانه فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی، وادار به حمله نظامی به ایران کند؛ تلاشی که با امضای توافق هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی از جمله امریکا، نقش بر آب شد و سردمداران تازه رژيم سعودی، شکست سختی را متحمل شدند.
پس از امضای توافق هسته ای میان ایران و جهان، وقتی اوباما سران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس را به کمپ دیوید فراخواند تا به آنها در خصوص کارکرد و بازخورد امضای توافق هسته ای، آنچه امریکا و متحدانش در این توافق به دست آورده اند و نیز تجدید تعهد درازمدت امریکا در قبال امنیت اعراب از ناحیه ایران، تضمین های لازم را بدهد، شاه سعودی، به علامت اعتراض در آن اجلاس شرکت نکرد، امارات و بحرین نیز از او پیروی کردند.
از جانب دیگر، گزارش ها حاکی است که سران رژیم سعودی برای جلوگیری از امضای توافق هسته ای با ایران، حتی با رژیم جنایتکار اسراییل نیز وارد معامله شده و دست دوستی داده بود.
در کنار اینها، وقتی سعودی، آتش جنگ را در یمن برافروخت و همچنین بر حجم حمایت هایش از تروریزم در سوریه و عراق و لبنان افزود، عرصه را بر دموکراسی خواهان صلحجوی بحرینی تنگتر کرد و رژيم حداقلی بحرین را تقویت نمود، کاملا روشن بود که سیاست خارجی این رژيم، آشکارا خط ضدیت با ایران را دنبال می کند.
با این حساب، بدیهی است که حادثه مرگبار حج امسال که به ویژه از میان زائران ایرانی ۴۶۴ قربانی گرفته است، برای ایرانی ها حامل این پیام روشن بود که سعودی ها مستقیما علیه جمهوری اسلامی، اعلام جنگ داده و مدارا و مماشات و رأفت اسلامی دیگر معنا و مبنایی ندارد.
به همین دلیل، سخنان دیروز آیت الله خامنه ای، صریح، هشدارآمیز، روشن و بی پرده بود.
رهبر ایران، با اشاره به مصائبی که سعودی ها در حج امسال بر حجاج مسلمان خصوصا بر حاجیان ایرانی، تحمیل کردند، برای سران سعودی اتمام حجت کرد.
این سخنان، پیام های آشکار و بی نیاز از هرگونه تحلیل و تفسیری داشت: عربستان، صبر ایران را آزمایش نکند، اعراب هیچگاه نباید درسی را که ایران ۳ دهه پیش به صدام داد، فراموش کنند، ضمن آنکه ایران امروز، ایران آن روز نیست که اگر بود بسیاری از دشمنان جمهوری اسلامی که به مراتب قدرتمندتر از رژیم بی ریشه سعودی و قدرت عاریتی آن هستند، در براندازی نظام ایران، پیشگام می شدند.
رهبر ایران، سه روز پیش نیز به سعودی ها هشدار داده بود که مسؤولیت حادثه حج را بپذیرند و از جهان اسلام عذرخواهی کنند.
در پی این سخنان، وزیر بهداشت ایران که به عربستان سفر کرده، خبر داد که سلطان سعودی از ایران بابت فاجعه حج، عذرخواهی کرده و تسلیت گفته است.
صرف نظر از اینها، پرسش این است که آیا جنگ دیگری در انتظار منطقه شعله ور خاورمیانه است؟
سعودی ها در جنگ یمن و نیز در میدان سوریه و عراق و لبنان، نشان داده اند که بسیار آسیب پذیر و کم توان اند. آنها نتایجی را که می خواستند از هیچکدام از جنگ های یادشده به دست نیاوردند؛ بنابراین، هرگز سعی نمی کنند گزینه رویارویی مستقیم با ایران را امتحان کنند؛ آنهم در شرایطی که امیدی به همراهی امریکا و قدرت های غربی با رژيم سعودی در تصمیم رویارویی نظامی با ایران وجود ندارد. به این ترتیب، انتظار می رود بازخورد و پیامد سیاسی سخنان تازه آیت الله خامنه ای، تثبیت و احراز قدرت بلامنازع ایران در بازی های منطقه ای مانند سوریه، یمن و عراق و تضعیف نقش مخدوش سعودی در برابر ایران باشد.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین