۰

پیامدهای سقوط کندز

پنجشنبه ۹ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۱
جنگ کندز توسط مولوی "عبدالسلام" فرماندهی میگردد که وی توسط حامد کرزی از زندان رها شده بود؛ ذهنم را بیشتر متوجه آقای کرزی می نماید.
پیامدهای سقوط کندز

کندز بطور ناگهانی سقوط کرد و این عمل، مهری برضعف و ناتوانی در مدیریت بالای حکومتی و نهادهای امنیتی دولت گذاشت و نشان داد که نه تنها ضعف مدیریتی، بلکه یک عمل معنادار و استراتژیک بوده است، سقوط ولایت مهم کندز در یک موقعیت حساس کشور نه تنها برای حال، بلکه آغاز یک چالش بزرگ در برابر حکومت در آینده خواهد بود، و پیامدهای ناگواری را در پی خواهد داشت.
موضوعی که در سه روز جنگ کندز برایم قابل توجه بود، علاوه بر بی کفایتی حکومت اشرف غنی، عدم عکس العمل آقای کرزی بود. چرا حامد کرزی تاکنون سکوت اختیار نموده و موقف نگرفته است. سخنان چندروز قبلِ سفیر سابق امریکا " جیمز کنینگهام" مبنی بر اینکه"حلقاتی در افغانستان خواهان تشکیل حکومت وحدت ملی نبودند"این سخن سفیر سابق امریکا سئوال برانگیز است و از سویی هم جنگ کندز توسط مولوی "عبدالسلام" فرماندهی میگردد که وی توسط حامد کرزی از زندان رها شده بود؛ ذهنم را بیشتر متوجه آقای کرزی می نماید.
در کتاب "نامه هایی از کابل" که سفیرسابق بریتانیا سِر شرارد کوپرکولز نوشته است، در قسمتی ازین کتاب آمده است: "برای تفریح کارمندان سفارت، یک برنامه گرفتم و از یک دوستم خواستم تا در برنامه اشتراک نماید و باعث شادمانی ما گردد؛ وی بعد از برگشت از کابل به بریتانیا در یکی از روزنامه ها از زبان من نوشته بودکه بهترین دورنما، به قدرت رسیدن یک دیکتاتور قابل قبول در کابل است که بعد از شنیدن این خبر، رئیس جمهور حامد کرزی من را خواست و با خوشحالی از من پذیرایی کرد". ازین بر می آید که حامد کرزی برنامه ای برای کناره گیری از قدرت نداشته است. اما با تیره شدن روابط وی با غربی ها شانسی به حامد کرزی دیگر باقی نمانده بود و هنوز دلباختة به قدرت رسیدن است و برای برگشت دوباره از هر راهی تلاش می ورزد .
سقوط کندز چه پیامدی دارد؟
سقوط کندز پس زمینه ها و پیامدهای خطرناکتری را در پی خواهد داشت و استفاده از احساسات و سوق دهی افکار عامه توسط صفحات و شبکه های اجتماعی و رسانه ها وتلاش حامیان ترویستان و دهشت افگنان برای اختلاف افکنی در این مقطع زمانی خطری نهایت جدی تر و مهلک تر از سقوط کندز خواهد بود.
سقوط کندز، اعتماد و اعتبار مردم نسبت به دولت و دفاع از حقوق آنان در مقابل تروریستان و تأمین نکردن امنیت جانی و مالی شان را از بین برده و فرصت مسلح شدن دوباره را برای مردم خواهدداد که مسأله برای دولت پیامد های ناگواری در آینده در پی خواهد داشت.
در نگاه دیگر، این حادثه پای فرماندهان احزاب و گروه های مجاهدین را به کوه خواهد کشاند، فرصت ملیشه سازی و مسلح شدن دوباره آنان را فراهم خواهد نمود و در نهایت نافرمانی ها و محدوده حاکمیت دولت را تنگ نموده مشکلات زیادی را ایجاد خواهند کرد.
درعین حال، مسلح شدن مردم و به کوه برآمدن آنان به نفع دولت و کشور نبوده بلکه زمینه ساز آغاز یک جنگ قومی و حزبی خواهد بود.
بدون شک زندگی دیگر بطور سابق در کندز و اطراف آن برنخواهد گشت، مردم آن ولایت اعتماد از دست رفته را نخواهند داشت و هراس در دل هریک آنان باقی خواهد ماند. از سویی نیز این عمل روحیه سربازان و مردم کندز را تضعیف نموده و بعد از چهارده سال روحیه ضعیف طالبان را قوی نموده است.
دراین جنگ، تلاش بر اتهام زنی و تغییر مسیر جنگ و افکار عام توسط سازمانها و حلقات وابسته شده است و نیاز است با درنظرداشت این موضوعات دولت راه حلی را سنجیده و گام های خویش را دقیق بردارد.
مهدی پارسا- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین