۰

قندوز تحت مدیریت است!

چهارشنبه ۸ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۹
واکنش دیرهنگام اشرف غنی، نشانگر آن بود که به رغم سقوط قندوز، اوضاع برای یک رییس جمهور حداقلی، هیچ تفاوتی نکرده است؛ زیرا برای او مهم آن است که اکنون و پس از یکسال، هنوز زنده است و هنوز سکان ریاست جمهوری افغانستان را در اشغال خود دارد.
قندوز تحت مدیریت است!

در حالی که جنگ به شدت در قندوز ادامه دارد و طالبان همچنان از پیشروی سخن می گویند، اشرف غنی اطمینان داده که مدیریت شهر در دست دولت است.
او گفته که تهدید در قندوز محدود است و مردم باید به نیروهای امنیتی‌شان باور داشته باشند.
وی تایید کرده که شماری از تاسیسات دولتی از سوی مخالفان مسلح دولت اشغال شدند؛ اما گفت که نیروهای امنیتی پیشرفت‌های زیادی داشتند و شماری از این تاسیسات را پس گرفتند.
غنی گفته که آنها پیشبینی می‌کردند که در سال جاری، ناامنی افزایش یابد که چنین شد. اما آقای غنی تاکید کرد که نیروهای امنیتی موفقانه توانستند وظایف شان را انجام دهند.
معصوم استانکزی؛ سرپرست وزارت دفاع نیز انجام هر نوع معامله در سطح مقامات بالا را رد کرد؛ اما گفت که مطمئنا عناصری در داخل شهر قندوز وجود داشتند که مخالفان را راهنمایی کردند و کسانی نیز بودند که در انجام وظایف شان غفلت کردند.
وزیر داخله هم گفت که آنها اطلاعاتی را در زمینه حمله گسترده مخالفان به شهر قندوز داشتند؛ زیرا شماری از مخالفان در روزهای عید در لباس افراد عادی در روستاهای اطراف شهر مستقر شده بودند.
اظهارات هر سه مقام سیاسی و امنیتی، فقط توانست بر حجم ابهامات و پرسش های موجود در خصوص فروریختن سد امنیتی شمال بیافزاید، بدون آنکه حقیقتی را آشکار یا واقعیتی را تغییر دهد.
واکنش دیرهنگام اشرف غنی، نشانگر آن بود که به رغم سقوط قندوز، اوضاع برای یک رییس جمهور حداقلی، هیچ تفاوتی نکرده است؛ زیرا برای او مهم آن است که اکنون و پس از یکسال، هنوز زنده است و هنوز سکان ریاست جمهوری افغانستان را در اشغال خود دارد.
از نظر اشرف غنی، همه چیز تحت مدیریت است؛ زیرا «مدیریت» برای او همان معنایی را دارد که در پی توافقنامه سیاسی، فاتحه ای همیشگی بر مزار بی نشان دموکراسی و انتخابات در افغانستان خوانده شد و او با امضای جان کری، به همان چیزی دست یافت که پیشتر از طریق آرای میلیونی گوسفندان امرخیل در پی دست یافتن به آن بود.
از سوی دیگر، این کاملا قابل انتظار بود که به رغم سقوط آشکار و شرم آور دژ امنیتی شمال، برای اشرف غنی، وضعیت ایده آل، هوا عالی و همه چیز آرام باشد؛ زیرا عملا چیزی تغییر نکرده است. تنها اتفاقی که افتاده این است که به جای نظامیان وفادار به رقبای سیاسی اشرف غنی مانند جنرال دوستم و عطامحمد نور و دیگران، قندوز به کام «مخالفان سیاسی» آقای «رییس جمهور» سقوط کرده است و این اصلا چیز بدی نیست.
تنها چیزی که ظاهرا کمی آقای غنی را نگران کرده است تلفات غیر نظامیان بوده؛ همان چیزی که پیش از او، ملااختر منصور نیز توصیه آن را به نیروهای تحت فرمانش کرده بود!
آقای غنی همچنین برای آنکه نظر خود را ثابت کند که در قندوز اتفاقی غریب و غیر مترقبه رخ نداده است، ادامه داد که آنها پیش بینی می کردند که پس از انتقال مسؤولیت های امنیتی به نیروهای داخلی، وضعیت امنیتی بدتر شود و ناامنی ها افزایش یابد که چنین شد؛ بنابراین، نباید نگران بود. این بخشی از یک پروژه از پیش طراحی شده است.
آقای غنی البته فراموش کرده است که مردم رییس جمهوری مسؤول و پاسخگو می خواهند نه تحلیلگری سیاسی که پیش بینی اش درست از آب دربیاید. این اظهارات همچنین نشان می دهد که او خود را در برابر ملتی که از آن رأی نگرفته، پاسخگو نمی داند، تا توضیح دهد که وقتی چنین آگاهی و برداشتی داشتی، چرا تمهیدات و آمادگی های لازم برای مقابله با وضعیت قابل پیش بینی جاری را روی دست نگرفتی؟ چرا حد اقل به فکر گماشتن یک وزیر دفاع رسمی، نیفتادی؟ چرا هنوز یک استراتژي جامع و تدوین و تعریف شده امنیتی و مبارزه با تروریزم، ترتیب نداده ای؟
اظهارات «وزیر دفاع» اشرف غنی نیز حاوی نکته تازه ای نبود. او گفت، تبانی وجود داشته؛ اما او و همکارانش در وزارت دفاع ملی، این کار را نکرده اند؛ بلکه چند مأمور دون پایه بی نام و نشان در قندوز، مسؤول این کار بوده اند. او همچنین «غفلت وظیفه‌ای» نیروهای امنیتی را عامل سقوط شهر معرفی کرد، تا اگر هم قرار شد پیگردی صورت پذیرد، بازهم همان سربازان پیاده و مظلومی قربانی شوند که همیشه قربانی بوده اند!
وزیر داخله هم گفت، ما خبر داشتیم که طالبان حمله می کنند؛ زیرا طالبان در ایام عیدی وارد شهر شده بودند؛ اما اینکه چرا از ایام عید تاکنون کاری انجام نشده، مساله ای است که همیشه بی پاسخ خواهد ماند.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین