۰

قدرت پنهان داعش در افغانستان

يکشنبه ۵ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۴
قدرت پنهان داعش در افغانستان

سازمان ملل اعلام کرده که داعش در ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان، پیکارجو استخدام کرده است.
تیم نظارت بر فعالیت گروه تروریستی القاعده در سازمان ملل، در گزارش تازه خود اعلام کرد:«شمار افراد و گروه‌هایی که به طور آشکار با داعش بیعت و یا از آن اعلام حمایت می‌کنند همچنان در برخی از ولایات افغانستان رو به افزایش است.»
طبق این گزارش، حدود ۷۰ تروریست داعش از عراق و سوریه به افغانستان سفر کرده و هم اکنون هسته اقدامات ستیزه‌جویان داعش را در این کشور تشکیل می‌دهند.
در گزارش سازمان ملل آمده است که شماری از پیکارجویان ازبک و پاکستانی که برخی از آنان به القاعده نزدیک هستند، اخیرا به تروریست های داعش در افغانستان پیوسته‌اند.
این در حالی است که طالبان پیشتر به ابراهیم عواد ابراهیم البدری القرشی السامرائی معروف به ابوبکر البغدادی؛ رهبر داعش در خصوص «آغاز شورش موازی در افغانستان» هشدار داد .
گروه طالبان به سرکرده داعش گفت افراد خود را خارج از افغانستان نگه دارد و به حمایت از عواملی که در مواضع طالبان به جذب ستیزه‌جویان جوان می‌پردازند، پایان دهد.
آنچه در مورد گزارش تازه تیم وابسته با سازمان ملل در خصوص فعالیت های داعش در افغانستان می توان گفت این است که این گزارش، پیش از آنکه جنبه اطلاع رسانی و هشدار در مورد فعالیت های داعش در افغانستان و عواقب خطرناک این فعالیت ها داشته باشد، بیشتر ماهیت گزارش های شبه امنیتی و استخباراتی را داراست که لزوما نباید در رسانه های همگانی در معرض اطلاع عموم قرار گیرد.
البته باید تاکید کرد که این با وظیفه سازمان هایی مانند ملل متحد که مسؤولیت دیده بانی از صلح و امنیت جهانی و تلاش برای تحقق آن را دارند منافاتی ندارد.
سازمان ملل باید به وظیفه خود در این زمینه به درستی عمل کند؛ اما انتشار گزارش هایی از این دست آنهم با توجه به وضعیت خاص افغانستان، چیزی نیست که کمکی به این امر مهم بکند.
سازمان ملل اگر واقعا در صدد تحقق صلح و مبارزه با تروریزم در افغانستان است، می بایست اطلاعات به دست آمده خود در زمینه فعالیت های داعش و عضوگیری و هسته گذاری این گروه تروریستی در افغانستان را به جای نشر همگانی، در اختیار سازمان های کشفی و استخباراتی داخلی و خارجی قرار دهد، تا پیش از آنکه داعش قدرت و امکان پیدا کند نقشه های خود را عملیاتی کند، این نقشه ها به واسطه نیروهای امنیتی کشور، خنثی شود.
انتشار رسانه ای و اطلاع عمومی این دست گزارش ها بیشتر تبلیغی رایگان و مؤثر برای گروهی منزوی و بی امکانات است که بر پایه آن، بدون آنکه نیاز به رسانه و تریبیون و امکانات اطلاع رسانی داشته باشد، می تواند پیام های خود را برای هواداران و طیف وسیعی از مخاطبان خود آنهم از طریق یک تریبیون بین المللی به نام سازمان ملل در بحبوحه برگزاری اجلاس مجمع عمومی این سازمان، اعلام کند.
این می تواند ماشین راکد قدرت پنهان داعش در افغانستان را به حرکت درآورد و به آنهایی که هنوز از نحوه، گستره و میزان فعالیت های داعش در افغانستان، چیزی نمی دانند نیز خبر بدهد که داعش در چه حوزه هایی، به چه صورتی و با چه انگیزه ای فعال است و آنها چگونه می توانند به این سازمان تروریستی، دسترسی پیدا کنند.
این بزرگ ترین خدمت ممکن به یک سازمان تروریستی پنهانی است.
با این حساب، نهادهایی مانند سازمان ملل متحد اگر نگران نفوذ و حضور داعش در افغانستان اند، به جای آنکه ناخواسته چنین خطای بزرگی مرتکب شوند و مردم و نیروهای امنیتی افغانستان را در برابر خطرات و تبعات ناشی از این اشتباه، قرار دهند، می بایست کمک کنند تا داعش در هسته، سرکوب شود و همه اهرم هایی که این گروه به لحاظ نظامی، نیروی انسانی، زمینه های اجتماعی و فرهنگی، تبلیغات و... در اختیار دارد از دسترس آن خارج شود؛ اما انتشار این نوع گزارش ها با این اطلاعات دقیق و جزئی، متاسفانه کارکردی معکوس دارد و به داعش و هواداران آن بیشتر زمینه های فعالیت می دهد، بدون آنکه عملا جهان و قدرت های مدعی مبارزه با تروریزم در افغانستان را متوجه مسؤولیت های سنگین خود در این زمینه نماید.
عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین