۰

آیا مرگ ملاعمر آغازی بر پایان این گروه است؟

مهدی پارسا
پنجشنبه ۸ اسد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۷
آیا مرگ ملاعمر آغازی بر پایان این گروه است؟

طالبان یکی از مهمترین گروه های هراس افگن فعال در منطقه و خصوصا در مناطق قبایلی پاکستان و افغانستان است که در دو دهه گذشته نقش مهمی را در راستای اهداف (آی اس آی) بازی نموده اند. نکته ابهام ظرف سالهای اخیر، زنده و مرده بودن رهبر این گروه بود. اینک به گفتة رسانه های غربی و دولت پاکستان حدود دو سال قبل فوت کرده است. اما هنوز سئوالاتی وجود دارد که آیا مرگ ملاعمر بر روحیه طالبانی که در میدان جنگ هستند و به باور آنان از امیرالمؤمنین دفاع میکنند چه تاثیری خواهد داشت و با روشن شدن مرگ ملاعمر مذاکرات صلح به کجا خواهد کشید، طالبان از خود نرمی نشان خواهند داد و یا خیر؟
ملاعمر رهبر گروه تروریستی طالبان یکی از مبهم ترین رهبران گروه های هراس افگن بشمار میرفت که تا حال جز چند تصویر محدود و معلومات کوتاه از جزئیات زندگی وی در دسترس نبود و چندی قبل در یک اقدام بی سابقه گروه طالبان زندگی نامه وی را منتشر کردند. نیروهای این گروه به باور اینکه ملامحمدعمر زنده است می جنگیدند.
قبلآ نیز گزارشاتی وجود داشت که ملاعمر رهبر مذهبی گروه طالبان زنده نیست و هر از گاهی چنین گزارشات وشایعاتی مبنی بر کشته و یا فوت ملامحمد عمر نشر میگردید، چند هفته قبل به گزارش روزنامه راي اليوم، گروهي از علماي طالبان و در رآس آن‌ها ملا ابو طالوت الخراساني از ملاعمر خواستند در فيلم ويديويي ظاهر شود و از طريق آن ثابت کند که هنوز زنده است و گرنه آن‌ها هيچ راه ديگري جز بيعت با ابراهيم بن عواد البدري القرشي معروف به ابوبکر البغدادي رهبر داعش نخواهند داشت.
دربخشی ازین نامه آمده است که « از زمان براندازي امارت اسلامي در افغانستان سخني از ملامحمد عمر نشنيده‌ايم. من ابوطالوت الخراساني و بسياري از سران طالبان سالها خواسته‌ايم که ملا عمر در ويديويي ظاهر شود تا مطمئن شويم که وي هنوز زنده است به همين علت نزد پسر بزرگ ملا عمر رفتم تا از حال او باخبر شوم اما وي هيچ پاسخي درباره محل (اقامت) پدرش نداشت و گفت که فکر مي‌کند احتمالا کشته شده باشد و تاکنون هيچ کس درباره اين موضوع به ما اطلاعي نداده است».
بدون شک انتشار خبر مرگ ملاعمر باعث هرج و مرج در این گروه خواهد شد. گروه داعش با قدرت، سرمایه و امکانات بیشتر توجه نیروها و افراد این گروه را به خود جلب خواهد نمود و به احتمالی تعدادی از نیروها و فرماندهان طالبان با البغدادی بیعت خواهند کرد، و از سوی هم بر سر تصاحب رهبریت این گروه بین مقامات بلندپایه آن اختلاف نظر به وجود خواهد آمد که این مسآله باعث تضعیف این گروه گردیده و نیروهایی که در میدان نبرد علیه دولت و مردم افغانستان در حال جنگ هستند نا امید شده و روحیه شان ضعیف خواهد گردید.

مرگ ملاعمر چه تاثیری بر مذاکرات صلح خواهد گذاشت؟
همانطوریکه مدیریت و رهبری گروه طالبان بدست جنرالان) (ISI بوده است بدون تردید مذاکرات صلح نیز بازی دیگری از پاکستان در قبال افغانستان می باشد و طالبان بدون طرح و برنامه سازمان (آی اس آی) کار نخواهند کرد. پاکستان با آوردن مهره های بازمانده طالبان به ارگان های دولتی کشور تمرکز خود را بالای گروه های جدیدالتشکیل متمرکز خواهد نمود. رویکرد طالبان به همان منوالی که در مذاکرات صلح بود ادامه پیدا خواهد کرد و چیزی تغییر نخواهد کرد.

نتیجه گیری
ملامحمدعمر تنها یک نام بود که از وی استفاده نموده و طرح، رهبری و کنترول گروه طالبان بدست سازمان (آی اس آی) بود که حالا نیز پاکستان با آوردن مهرة دیگر به رهبریت این گروه، برنامه های خود را به منوال سابق پیش خواهد برد و در مذاکرات صلح تغییر چشمگیری نخواهد آمد و اما در انگیزه و جدا شدن نیروهای این گروه و تشکیل گروه های جدید و یا بیعت به گروه داعش مسآله دور از انتظار نخواهد بود و این کار باعث تضعیف هرچه بیشتر طالبان خواهد شد.
مهدی پارسا- ارسالی به خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین