۰

اسلحه واقعی مشروع، اسلحه پلاستیکی ممنوع!

چهارشنبه ۳۱ سرطان ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۱۸
فروش اسلحه پلاستیکی در افغانستان در حالی ممنوع می ‌شود که رسانه‌ های خبری از زخمی شدن ۱۱۶ کودک در اثر بازی با این اسباب‌ بازی‌ ها در روزهای عید فطر خبر داده ‌اند.
اسلحه واقعی مشروع، اسلحه پلاستیکی ممنوع!

وزارت امور داخله گفته که پس از این فروش سلاح‌ های پلاستیکی و اسباب ‌بازی ‌هایی که قابلیت آسیب رساندن داشته باشند، در کشور ممنوع است.
صدیق صدیقی؛ سخنگوی وزارت داخله دیروز سه شنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که به تمام نیروهای امنیتی اعلام شده که از فروش این گونه اسباب‌ بازی ‌ها در کشور جلوگیری کنند.
به گفته او قرار است در همکاری با وزارت تجارت و اتاق تجارت افغانستان از ورود اسلحه پلاستیکی و سایر اسباب ‌بازی ‌های خطرناک به کشور جلوگیری شود.
سخنگوی وزارت داخله از خانواده ‌های افغان نیز خواست تا در جلوگیری از فروش و استفاده از اسلحه پلاستیکی به پولیس کمک کنند.
فروش اسلحه پلاستیکی در افغانستان در حالی ممنوع می ‌شود که رسانه‌ های خبری از زخمی شدن ۱۱۶ کودک در اثر بازی با این اسباب‌ بازی‌ ها در روزهای عید فطر خبر داده ‌اند.
بازی با اسلحه پلاستیکی در کشور جنگ‌ زده افغانستان از بازی ‌های محبوب کودکان است.
با این حال، این تصمیم وزارت امور داخله، بسیار شتاب زده و غیر کارشناسی شده اتخاذ شده است و نشان می دهد که هیچ ایده کارشناسانه ای پشت این تصمیم شگفت انگیز وجود ندارد.
هیچکس تردید ندارد که وزارت امور داخله، مسؤول اصلی تامین امنیت فزیکی و آرامش روانی مردم افغانستان است؛ اما این امر نباید مانع از آن شود که این وزارت، در اولویت بندی مسایل امنیتی، دچار اشتباهی به این بزرگی شود.
این وزارت بدون شک باید بهتر از هر نهاد یا سازمان دیگری بداند که میان ممنوعیت سلاح های واقعی و سلاح های پلاستیک، اولویت با کدامیکی است.
برای تامین امنیت روانی مردم افغانستان بدون تردید راه هایی بهتر از وضع محدودیت و ممنوعیت بر خرید و فروش اسباب بازی های پلاستیکی وجود دارد.
اگر سیاست گذاران این وزارت، خود قادر به ارائه ایده های کاربردی و کارشناسی شده و مؤثر در این زمینه نیستند می توانند از مشورت مستشاران و مشارکت دیگر نهادهای مسؤول کمک بگیرند.
تصمیم اخیر این وزارت، متاسفانه پیش از آنکه جدی و کاربردی و ضروری باشد، مضحک است و نشان می دهد که این وزارت، در برخورد با مسایل امنیتی کشور، هنوز بسیار سطحی و ابتدایی عمل می کند.
از جانب دیگر، نباید از یاد برد که وقتی به بهانه تامین امنیت فزیکی و روانی کودکان، اسباب بازی ها را ممنوع می کنیم و برای اعمال این ممنوعیت، به نیروهای امنیتی مسلح با سلاح های واقعی یعنی «زور» متوسل می شویم، کاملا واضح است که کارکرد و بازخورد این عمل با نتایج و توابع آن دستخوش چه تناقض عجیبی خواهد شد.
از سوی دیگر، وقتی اعضای رسمی حکومت خود به این نتیجه می رسند که به دلیل ناکارآمدی، انفعال و غیر مؤثربودن نهادهای امنیتی مانند وزارت امور داخله، مجبور اند مردم را به خرید سلاح و تامین امنیت شخصی، تشویق کنند، وزارت داخله باید ممنوع کردن سلاح های پلاستیکی را در اولویت قرار دهد؛ زیرا این وزارت، از انجام وظیفه اصلی یعنی ممنوعیت سلاح های واقعی، ناتوان است و چاره ای جز در اولویت قرار دادن یک وظیفه فرعی یعنی ممنوعیت سلاح های پلاستیکی ندارد!
مساله دیگر این است که وزارت داخله در برابر ممنوع کردن خرید و فروش سلاح های پلاستیکی و در واقع، محروم کردن کودکان از یک شادی نه چندان امن و مصون، چه طرح جایگزین امن و مناسب و در عین حال شاد مد نظر دارد؟
کودکانی که نه پارک دارند، نه فضاهای مناسب برای تفریح و بازی و سرگرمی دارند و در بیشتر حمله های تروریستی و درگیری های نظامی نیز در فهرست نخست قربانیان قرار دارند و حتی از سوی رسانه های صوتی و تصویری نیز مدام به جنگ و خشونت و تفنگ، برانگیخته می شوند، چه گزینه ای جز بازی با سلاح های پلاستیکی دارند؟ آنها که می دانند در کشوری مانند افغانستان با توجه به تجارب پیشین و جاری، در بزرگسالی، ناگزیر با سلاح های واقعی، دوست خواهند شد.
اگر فراهم کردن پارک و فضای سالم و امن تفریح و تفرج برای کودکان، وظیفه وزارت داخله نیست، برخورد قهرآمیز با تفنگ های پلاستیکی هم نباید به دغدغه مهم این وزارت تبدیل شود و برای آن یک نشست خبری عریض و طویل برگزار کند.
نکته آخر اینکه هنگامی که این تصمیم عجیب وزارت امور داخله را در کنار اقدام به رهایی با تکریم و احترام کودکان انتحاری طالبان از سوی رهبران حکومت قرار دهیم، به نتایجی عجیب تر و خنده دارتری خواهیم رسید.
سیدعلی حسینی- خبرگزاری حمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین