۰

توانمندیهای هرات و چرایی ناامیدی هراتیان

امین الله میهن
يکشنبه ۹ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۹
در هرات ۴۷۰ کارخانه تولیدی وجود داشته که از آن جمله ۲۴۰ کارخانه با داشتن ۱۰۰ الی ۲۰۰ نفر کارگر عملاَ فعال هستند و باقی آن بخاطر عدم حمایت دولت از تولیدات داخلی به تدریج غیرفعال گردیده اند...
توانمندیهای هرات و چرایی ناامیدی هراتیان

هرات باستان، با وجود سوابق درخشان فرهنگی، موقعیت کلیدی جغرافیایی، پوتانسیل بالای رشد و ترقی، بالاترین سهمگیری در جهاد - مقاومت، مشارکت و حمایت از پروسه های ملی از جمله پروسه انتخابات در این روزها از سردرگمی و ناامیدی از آینده ناروشن رنج می برد.
هرات باستانی خانه امن تاجران کشور است. تعداد زیاد سرمایه داران از سایر ولایات کشور اخیراً در شهر هرات ساکن شده اند بخاطریکه در فرهنگ رشد یافته هرات جایی برای تروریست ها و افراطیون نیست.
امنیت نسبی ولایت هرات نه بخاطر موفقیت ارگانهای امنیتی، بلکه به خاطر زمینه نداشتن تروریزم و افراطیت در میان مردم است. هرچند تلاش های تروریستی از قبیل ترور و اختطاف در هرات صورت گرفته اما ریشه های آن در خارج از ولایت هرات است.
در هرات هرگاه حرکت تروریستی صورت گرفته مردم فهیم هرات با اعتصابات و اعتراضات دسته جمعی عکس العمل نشان داده اند که نشانه فرهنگ معتدل و رشد مدنی مردم هرات است.
در هرات ۴۷۰ کارخانه تولیدی وجود داشته که از آن جمله ۲۴۰ کارخانه با داشتن ۱۰۰ الی ۲۰۰ نفر کارگر عملاَ فعال هستند و باقی آن بخاطر عدم حمایت دولت از تولیدات داخلی به تدریج غیرفعال گردیده اند.
این آمار نشان میدهد که هرات در اقتصاد نوپای کشور یک قطب مهم صنعتی است.
در ولایت هرات ۱۵۱ اتحادیه - شرکت و نمایندگی های فعال باربری و مسافربری وجود دارد که ۳۱ شرکت و ۱۷ اتحادیه باربری و مسافربری از مردم هرات بوده ۳۲ شرکت و ۷۱ نمایندگی باربری و مسافربری از سایر ولایات در هرات فعالیت میکنند.
این آمار نشان میدهد که ولایت هرات از نظر تعامل انسانی و فعالیت های تجاری یک وزنه بزرگ در کشور است .
اتحادیه اصناف درون شهری هرات با ۴۸۰۰۰ عضو و ۸۲ صنف تولید و عرضه خدمات شاید در افغانستان کم نطیر باشد که از این جمله ۲۱۰۰۰ عضو آن راجستر شده و باقی آماده راجستر شدن است .
این آمار نشانه رشد بالای بنیادها و عناصر انسانی شهری را نشان میدهد که بعد از کابل هرات را در بالاترین جایگاه در کشور قرار می دهد.
در ولایت هرات ۱۰۵۰ نهاد مدنی راجستر شده در وزارتهای محترم عدلیه، اقتصاد، اطلاعات و فرهنگ وجود دارد که ۳۹۲ نهاد آن عملاَّ مشغول توسعه فرهنگ شهری و بسترسازی برای یک جامعه فعال، پویا و تولیدگر با آزادیهایی که حق هر انسان مترقی است می باشد .
از لحاظ علمی ولایت هرات یکی از مهمترین مراکز تولید دانش، تربیت کادرهای علمی و متخصص در سطح کشور است. دانشگاه بزرگ هرات و ده ها انستیتوت تحصیلات عالی خصوصی به عنوان مراکز تربیت متخصصین در رشته های مختلف در سطح کشور کم نظیر است.
با تمام این ظرفیت ها، پوتانسیل ها، قابلیت ها و توانایی های بسیار عظیم چرا هراتی ها روز به روز از آینده ناامیدتر میشوند؟
۱. شاید یکی از علت ها سهم نداشتن هراتیان در تصمیم گیری های کلان ملی باشد. چونکه نخبگان سیاسی و متخصصین سیاسی - اقتصادی و علمی هرات نه در تصمیم گیری های تیم اصلاحات و همگرایی ( داکتر عبدالله عبدالله ) و نه در تیم تحول و تداوم ( داکتر اشرف غنی ) شامل هستند و احتمالا در کابینه وحدت ملی از هراتی ها کسی حضور نخواهد داشت.
۲. دومین علت، ناامیدی و سردرگمی هراتیان شاید سرنوشت آینده هرات باشد دقیقاَّ هراتیان نمیدانند در رأس اداره محلی هرات چه کسی تعیین خواهد شد و ارگان های امنیتی در آینده چه وضعیتی خواهد داشت؟
۳. سومین نگرانی مردم هرات نامشخص بودن اوضاع کل کشور و نوع تعامل رهبری دولت با طالبان است. تغییر جایگاه طالبان در افکار رهبری افغانستان از دشمن کشنده و بی رحم به (مخالف سیاسی) امتیاز دادن به دشمن و به درازا کشانیدن ناآرامی، کشتار و سردرگمی کشور برای چندین سال دیگر خواهد بود تا طالبان بتوانند با جسارت و میدان باز و بی مقاومت در افغانستان تا سال های دیگر انسان کشی کنند که امکان عملی شدن هیچ پلان توسعه اقتصادی - سیاسی با حضور طالبان ممکن نخواهد بود.
اکنون هر کودک کشور این مسئله را نیک میداند تغییر نام طالبان از دشمن به ( مخالف سیاسی ) گیر انداختن افغانستان در دام توطئه های سیاسی برای چند سال دیگر خواهد بود.
انجینیر امین الله میهن- ارسالی به خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین